חזרנו לשגרה אבל לא לזמן רב. תמיד יש לי תחושה שאחרי פסח השנה נעלמת לי בין הידיים, חג רודף חג, ימים עצובים, ימים שמחים וכבר אנחנו בשבועות. מזג האוויר המתחמם מרמז על הקיץ שיבוא, מאפסנים את הרדיאטורים במחסן, מאווררים את בגדי הים, בבתי הספר יתחילו חזרות אינסופיות למסיבות הסיום, ואני אשוטט באתרי האינטרנט לחפש יעד לחופשת קיץ. מישהו יזרוק לאוויר את המילה "אוגוסט" וכבר אני מתחילה לתכנן את התפריט לחגי תשרי.
נכון, משהו בעבודה שלי לא כל כך נורמלי, המבט שלי תמיד קדימה, בפורים אוכלים מצה בריי, ויום אחרי פסח טועמים אצלי בבית עוגות גבינה. כשחג אחד מגיע אני כבר עם הראש בחג הבא.
אז עכשיו עצירה, אני מנסה לחיות את הרגע הזה, להכין אוכל לא חגיגי, אבל הכי טעים שיש. מנות מהירות שמכינים בקלות מחומרי גלם שיש לי תמיד בבית. מנות קלילות שגם הילדים הגדולים יכולים להכין בעצמם.
אז בואו למטבח, מהר לפני שמגיע עוד חג!
קינואה וירקות בסיר אחד

מנה בריאה, משביעה וטעימה שכל כך קל להכין וכיף לזלול.
מרכיבים ל-3-4 מנות
3 כפות שמן זית
לקט ירקות מוקפא להקפצה (במקום לקט להקפצה אפשר לחתוך לרצועות דקות: זוקיני, פלפל אדום, בטטה, גזר, בצל ועוד)
1 כוס קינואה (כוס מדידה בינלאומית)
¾1כוסות מים (420 מ"ל)
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית כוסברה טחונה
½ כפית שום
אופן ההכנה
- בסיר סוטאז' מחממים שמן ומטגנים את לקט הירקות כרבע שעה עד שכל הנוזלים נעלמים (לירקות טריים: עד שהם רכים).
- מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
- בכוס או קערה שמים את המים הרותחים ואת כל התבלינים, מערבבים היטב ומוזגים על הקינואה.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ־20 דקות עד שהקינואה רכה.
אוכלים מיד.
סלמון, אורז ואפונה בתבנית אחת

אין דבר שמשמח את הילדים שלי יותר מסלמון בתנור (הצלחתי במשהו!) ואם יש אורז, זו חגיגה של ממש.
מרכיבים
4 כפות שמן זית
2 כרישות קצוצות/2 בצלים קצוצים
500 גרם פסטה קצרה
1 חבילת מדליוני תרד קפואים
½1 כפיות מלח
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
½ כפית פלפל שחור
1 כף דבש
1 כף צ'ילי מתוק
1 מכל שמנת לבישול (250 מ"ל), אפשר להחליף בקרם קוקוס
5 כוסות מים רותחים (1.2 ליטר)
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הכרישה/הבצל כרבע שעה עד שהיא רכה ומזהיבה.
2. מוסיפים את כל שאר החומרים – כן, ממש כך.
3. מביאים לרתיחה ומערבבים היטב.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהפסטה רכה (משך הזמן משתנה לפי הפסטה שבחרתם) תוך ערבוב מתמיד.
5. חשוב שהפסטה תהיה מכוסה בנוזלים כל זמן הבישול.
6. כשהפסטה רכה מכבים את האש ומכסים לשלוש דקות.
מגישים מיד.
פסטה תרד בסיר אחד

אתם כבר יודעים ש"פסטה בסיר אחד" הוא שמי האמצעי. אז קבלו עוד גרסה מהירה וטעימה שכולם אוהבים (וזו גם שיטה מעולה לגרום לתרד להתחבב על כולם).
מרכיבים ל-6-7 מנות
700־900 גרם סלמון
2 כוסות אורז שהושרה חצי שעה במים וסונן
1 חבילת אפונה קפואה (800 גרם)
לרוטב
¼ כוס דבש
4 כפות רוטב סויה
1 כף שמן
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
1 כפית אבקת שום
1 כפית שמן שומשום
1 כפית מלח
5 כוסות מים רותחים (1.2 ליטר)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
2. בתבנית גדולה שמים את האורז והאפונה ומערבבים.
3. מניחים את פרוסות הסלמון עליהם.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
5. מברישים את הסלמון בהרבה רוטב ואת מה שנשאר מוזגים מסביב.
6. מוסיפים את המים מסביב בזהירות ולא ישירות על הדג.
7. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום וסוגרים היטב (חשוב, כדי שהאדים לא יברחו).
8. מכניסים את הדג לתנור החם (חשוב שיהיה חם).
9. אחרי 15 דקות מנמיכים את חום התנור ל־180 מעלות ואופים עוד 30־40 דקות.
10. בודקים שהאורז התרכך ואין נוזלים בתבנית, ומוציאים.
מגישים חם.