כולם אוכלים קינואה (טוב, כמעט כולם) גם הקרניבורים הגדולים וכאלה שאינם חסידים של אוכל בריא מוצאים את עצמם מדי פעם מזמינים סלט קינואה. ולמה? כי היא פשוט בכל מקום, מככבת בכל מסעדה בגאווה לצד האורז והפסטה, והפכה לבת־בית במטבח הישראלי. אבל למרות שהיא בכל פינה עליה נאמר: היא טעימה פשוט צריך לדעת איך להכין אותה.
הקינואה, שהגיעה אלינו מדרום אמריקה, אינה דגן אלא זרעיו של צמח ״כף האווז״ ממשפחת הירבוזיים, ולכן היא ללא גלוטן. היא עשירה בחלבון ובחומצות אמינו, אשלגן, ברזל, מגנזיום וסידן. תוכלו למצוא קינואה בצבעים שחור, צהבהב ואדום, טעמם דומה ולכל אדם העדפה אישית (אני אוהבת את האדום).
היום התכנסנו כדי למתוח את גבולות הקינואה, כי סלט קינואה אתם יודעים להכין, אבל מה דעתכם על קינוחים עם קינואה? כן – בשל טעמה הניטרלי היא מתאימה גם לקינוחים. נכון, צריך ראש פתוח, סקרנות ויצר הרפתקנות – אך מזה יש לי בשפע! תצטרפו אליי להרפתקה?
דייסת קינואה ותפוחים אפויה

אם אתם מכירים את טרנד הדייסות האפויות, אתם הולכים להתאהב בדייסת קינואה אפויה. אל תטעו – זו לא עוגה, אלא ארוחה ממש או נשנוש בריא וטעים.
מרכיבים
תבנית בגודל 25/36
לדייסה:
¾ כוס קינואה לבנה
2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
2 כוסות מים (480 מ״ל)
2 מכלי רסק תפוחים (225 גרם סה״כ)
2 כפות דבש
½ כפית קינמון
לחלק העליון:
¾ כוס שקדים פרוסים (70 גרם)
40 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־190 מעלות טורבו, ומשמנים את התבנית.
2. בקערה מערבבים את כל החומרים ומעבירים לתבנית בזהירות (זה די נוזלי).
3. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 40 דקות.
4. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 20 דקות או עד שאין יותר נוזלים בתבנית.
5. בקערה קטנה מערבבים שקדים, חמאה מומסת וסוכר ומפזרים על הדייסה האפויה.
6. אופים עוד 10 דקות עד שהשקדים מזהיבים.
מומלץ להגיש עם יוגורט.
פנקייקס עם קינואה

רוצים לשדרג לפנקייקס בריאים? זה המתכון שלכם. אף אחד לא ירגיש את הקינואה וזו הזדמנות מצוינת להוסיף אותה.
מרכיבים
2 כפות סוכר
1 ביצה
1 בננה מעוכה (או עוד ביצה)
½1 כוסות חלב
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
3 כפות שמן זית (או רגיל)
1 כוס קינואה לבנה מבושלת
½1 כוסות קמח (כוסמין או רגיל)
½ כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
1. טורפים היטב סוכר, ביצים, בננה וחלב.
2. מוסיפים את כל שאר החומרים לפי הסדר ברשימה ובוחשים לבלילה אחידה. אם הבלילה נראית לכם סמיכה מדי הוסיפו כמה כפות חלב, ואם היא נוזלית מדי – כמה כפות קמח.
3. מחממים מחבת נון־סטיק עם שמן רגיל או חמאה ומטגנים משני הצדדים פנקייקס שמנמנים.
מגישים עם יוגורט ומייפל.
קינוח שכבות קינואה, יוגורט, דבש ובלסמי מצומצם

זה קינוח יצירתי ומיוחד לבעלי ראש פתוח בלבד. שילוב הטעמים הייחודי יוצר ביס מדהים.
מרכיבים ל-8 מנות
1/3 כוס חומץ בלסמי
½1 כוסות קינואה מבושלת
3 כפות מייפל
¼ כפית קינמון
דבש לזילוף
400 גרם יוגורט רגיל עם אחוזי שומן גבוהים 5% ומעלה
10־15 תותים חתוכים לחתיכות גדולות
אופן ההכנה
1. בקלחת קטנה שמים את החומץ הבלסמי, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה במשך 10־15 דקות עד שהבלסמי מצטמצם לחצי ונהיה סמיך מעט. הוא ממשיך להסמיך כשהוא מתקרר אז אל תבשלו יתר על המידה.
2. בקערה מערבבים קינואה עם מייפל וקינמון.
3. הרכבה: בכל כוס קטנה שמים 3־2 כפות גדושות של קינואה. שמים שכבת תותים ומעליהם מזלפים דבש. מוסיפים שכבת יוגורט ומעליה עוד כמה תותים.
סמוך להגשה מזלפים דבש ובלסמי מצומצם.