בשדה בועז מתגוררות כ–50 משפחות. מדהים שבמקום כזה קטן כבר יש שני יקבים. לאחרונה ביקרתי בשניהם וגיליתי שיש הרבה היגיון בהקמת יקב במקום כזה: הרים גבוהים, חורפים קרים, קיצים חמימים ויבשים הם תנאים נהדרים לגידול כרם.
יקב צוובנר
היקב הוקם על ידי יוסי צוובנר, שף ואיש קולינריה ותיק שבמהלך הקריירה הענפה שלו החל להימשך אל עולם היין. כשף, יוסי משתמש בחומרי גלם ובשיטות בישול מקומיות, ומכאן הדרך לייצור יין באופי מקומי הייתה קצרה. את השכלת היין רכש אצל ד"ר יאיר מרגלית, ולאחר מכן החליט שהאזור המתאים ביותר לגידול יהיה בגוש עציון. בשנת 2008 הוא מצא חלקת אדמה מדהימה שהתאימה בדיוק בשבילו, סמוך לעמק הברכה. צורת הכרם דומה לסכין קצבים, ומכאן שמה: "כרם קופיץ". בכרם ניטעו שבעה זני ענבים שיתבטאו בצורה מיטבית באקלים האזורי והם: סמיון, מורבד, סירה, קריניאן, גרנאש, סוביניון בלאן וקברנה סוביניון.
מרכז המבקרים של היקב הוא סלון ביתם של משפחת צוובנר, המתאבנים במקום עשויים מירקות (פקוס מוחמץ למשל) ופירות שיוסי מכין. התפריט חלבי לרוב, אך אם תתאמו הגעה כקבוצה תוכלו ליהנות גם מבשרים נהדרים.

היינות נקראים במספרים, שמסמלים את מספרי השורות שמהן מגיעים הענבים ליין.
רוזה 2022 – 8
שורה שלמה שמיועדת לרוזה בלבד, איזה חזון. ענבי גרנאש, רוזה בגוף בינוני, טעמים של אשכולית, מינרליות ורמזים של פטל בר וסיומת ארוכה. אחלה רוזה לבוקר.
100 ₪
GSM 2017 – 25, 40, 2
בלנד של גרנאש, סירה ומורבד, בגוף בינוני־גבוה מאוזן ומתובלן, מעט פרי אדום בשל ועוקצניות קלה של אדמה מאובקת עם סיומת ארוכה.
160 ₪
יקב בקוש
גם מקים היקב הזה, אלי בקוש, החל את דרכו בתחום הקולינריה והמסעדות. לאורך השנים הוא אסף יינות מסוגים רבים, חלקם יקרים, חלקם מעניינים וחלקם גם וגם. לאט־לאט הוא החל להתנסות בעצמו בעשייה של יין, עד שגמלה בליבו ההחלטה לייצר יין משלו. תוך כדי כך, החליט בקוש לצמצם את אוסף היינות שלו, הוא מכר את מה שלא מעניין וטעם את מה שכן.

את הענבים ליינות הראשונים שלו בקוש קנה מכרמים באוזר השומרון, אך לאחר שנתיים העביר את מיקוד הענבים שלו לכרם קופיץ (כן, אותו הכרם) שבגוש עציון.
היינות בעלי שמות שמתייחסים לבעלי מלאכת יד (חייט, נפח, נגר), אותם אומנים שטביעת החותם האישית שלהם ניכרת במוצר הסופי. כיום הולך ונבנה מרכז המבקרים של היקב שבו ניתן יהיה ליהנות מהיינות אל מול נוף ההרים.
החייט 2019
יין לבן שעשוי מענבי סמיון, גוף מלא למדי ליין לבן שלא מיושן בחבית, חומציות בינונית־גבוהה ואופי מאתגר. טועמים תפוח צהוב, אבן צור, מלח ים, פומלה, פריחת הדרים, עשבוניות ומינרליות. הסיומת ארוכה ביותר.
110 ₪
בכחוס – היין הסודי
אני מקווה שבקוש לא יכעס שאני מספר עליו, אבל הוא פשוט טוב מדי. זהו יין אדום שעשוי מגרנאש ונמכר בבקבוקים כמו של בירה. הוא בעל צבע אדום יפה, גוף קליל, חומציות וטאנין נמוכים. זהו יין ששותים ישר מהבקבוק גם ביום קיץ חם. פירותי וכיפי, פילוסופיה פשטנית משהו אבל טעימה להחריד.
לתיאום ביקור או קנייה: 054-2077137