שוב יקב רקנאטי הפיק מוצר שהפליא אותי, שאפו לקובי ארביב היינן. הפעם מגיע אלינו מכרם יחידני, בתל פארס שבמזרח־מרכז רמת הגולן, ענבים שגדלו על אדמת בזלת בגובה של כ־600 מטרים מעל פני הים. לאחר התסיסה מוכנס היין להתיישן בחביות עץ גדולות (וישנות) למשך 18 חודשים, שנה וחצי זה לא מעט ליין לבן. לכוס נמזג נוזל צלול וזהוב, עם ארומות מרתקות של חמאה חומה, זסט לימון, אגוז מוסקט, פריחת יסמין, תפוח אפוי ומעט עץ חדש. המרקם של היין עגול, עם חומציות גבוהה ועוצמות טעם גבוהות. עץ חדש, תפוחים צהובים, חמאה ולימונים הם חלק מהטעמים המובהקים שביין, שהופכים לסיומת ארוכה שמתפוגגת היטב ובהדרגה בפה.
לבן יבש, 90 ₪
צילום: סטודיו קו חדשמבשלת מלכה – ג'יןמבשלת מלכה הישראלית, שיושבת בגליל העליון (קיבוץ יחיעם אם אתם מתעקשים) החלה את דרכה בשנת 2006 כמבשלת בוטיק של בירות, מתוך אהבה לתחום הבירה ורצון לקדם אותו בארץ. אבל לא על זה באתי לדבר הפעם. בשנת 2020 התחילו לייצר שם את "מלכה מזוקקת", בעצם ספיריט (תזקיק אלכוהולי) שמיוצר מהבירה שלהם, משהו לא נפוץ במיוחד. המוצר צלח והתזקיק התחיל לעבור תהליכים של יישון בחביות כדי לקבל טעמים ועומקים נוספים.השלב הבא הוא המרתק. במבשלה התחילו לייצר ג'ין שמבוסס גם הוא על הבירה (מלכה בהירה ליתר דיוק). מעבר לתיבול המסורתי בערער ואנג'ליקה שנמצא בכל ג'ין, הוסיפו כאן פקוס, יסמין ומסטיקא (שרף עץ ששמו מגיע מיוונית) – כמה תבלינים שמעניקים למשקה נופך שונה, ים־תיכוני ומרתק. תוסיפו פרוסת מלפפון וטוניק או נענע וסודה, העיקר תשתו ותיהנו.ג'ין, ישראלי יבש, 200 ₪צילום: אנטולי מיכאלויקב טפרברג – רוזה אימפרשן 2022אחת הסדרות הנמכרות ביותר של היקב. יש לנו כאן רוזה שעשוי מגרנאש נואר מהגליל וקברנה פרנק מהרי יהודה. נוזל ורדרד ויפה בצבעו, שכאשר הוא נמזג לכוס הוא מציג ארומות בעוצמה בינונית של פטל, יוגורט ופרחוניות. בלגימה מרגישים בחך יין מאוזן מאוד, עם חומציות בינונית וגוף בינוני, עם טעמים של פטל צעיר, חומציות של יוגורט וקלילות של פרחי אביב. הוא קליל ולא מורכב במיוחד, אבל זה יין שכיף לשתות סתם ככה באמצע היום או בתור מתאבן לארוחה גדולה יותר.רוזה יבש, 45 ₪צילום: איילת ארדיקב בנימינה – גרין בין רוזה 2022יין נוסף מהמיני־סדרה של יקב בנימינה שסקרנו רגע לפני פסח. סדרה קטנה וצעירה באופייה מציגה כאן רוזה שעשוי כולו מענבי גרנאש שגדל בגליל התחתון בגובה נמוך (300 מטר מעל פני הים). בכוס אפשר להבחין שהיין ורוד וקליל מאוד בצבעו ומיד מופיעות הארומות: סוכריית פטל, ורדים, צוף, תות לבן וחלביות קלילה. כל אלה מתחברים בחך היטב עם חומציות בינונית וגוף בינוני בהתאמה ומצטרפת לכל אלה גם ארומה קלה של תפוז. הסיומת ארוכה וסוגרת היטב יין קליל. אחת הנקודות האהובות עליי ביין הזה היא פקק ההברגה שלו, שמבהיר לנו שהוא לא מיועד ליישון ושיהיה קל לשתות אותו.רוזה יבש, 65 ₪צילום: אפרת אשל