הכרתי את נעמה רוזן־קרייף כאן בעיתון, במדור האופנה השכן. לא ידעתי שכמה עמודים ממני אמצא חברה לכל החיים. נעמה מייעצת לי בענייני אופנה ושולחת לי תמונות של שמלות עם הטקסט "תקני!", ואני שולחת לה מתכונים ומתפקדת בתור יועצת האינסטגרם שלה. היא תמיד מבקשת שאלמד אותה לבשל, וכך נולד המדור הזה. קבענו ליום כיף אצלי במטבח. המטרה הייתה מה שכולנו מחפשים: אוכל לשבת שמכינים במהירות ובקלות. אני נתתי הוראות והיא קילפה וחתכה, טיגנה ותיבלה. אחרי שעתיים סוערות, "השבת" הייתה מוכנה, כולל עוגה מדהימה.
יצא טעיםםםם! אני מקווה שבפגישה הבאה אנחנו קונות לי בגדים.
אורז לבן אחד־אחד

מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 כוס אורז
1 כפית מלח
½1 כוסות מים רותחים (חשוב שיהיו רותחים)
* אפשר להוסיף תבלינים, כמובן
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים במשך כדקה.
2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
3. מכסים ומבשלים במשך 16 דקות על אש קטנה.
4. אחרי 16 דקות בדיוק פותחים את המכסה ומיד מניחים מגבת שעירה נקייה על האורז. מניחים שוב את המכסה מעל המגבת.
ממתינים לפחות 7 דקות לפני שפותחים את הסיר.
קציצות בשר בשתי גרסאות (כי כל ילד אוהב משהו אחר)

מרכיבים
לקציצות
1 קילו בשר טחון
1 תפוח אדמה קלוף
1 גזר קלוף
1 בצל
½ כוס פירורי לחם
1 ביצה
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל־חנות או בהרט
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית סודה לשתייה (לא חובה, מוסיפה אווריריות)
לרוטב עגבניות מהיר
1 צנצנת מחית עגבניות פאסאטה
100 גרם רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת שום
אפשר גם: 1 כפית אורגנו, 1 כפית בזיליקום יבש
לרוטב קארי
2 כוסות מים רותחים (אפשר להחליף אחת בכוס קרם קוקוס, יוצא משגע)
1 כפית אבקת קארי
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1 כפית אבקת שום
אופן ההכנה
1. מגרדים את תפוח האדמה, הגזר והבצל בפומפייה (הכי נוח בפומפייה של מעבד המזון). אם פיסות הירק גדולות מדי, טוחנים שנייה וחצי עם הלהב הקוצץ. חשוב מאוד: סוחטים את הנוזלים.
2. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה ויוצרים קציצות בגודל כדור פינג־פונג.
3 א'. לקציצות מטוגנות ברוטב עגבניות: בסיר גדול שמים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רותח מכניסים את הקציצות בעדינות (אפשר להוסיף שלב של טיגון לפני הרוטב. אנחנו לא טיגנו).
3 ב'. לקציצות מטוגנות ברוטב קארי: במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות. בוחשים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הקציצות.
4. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 45 דקות.
5. מגישים חם עם אורז.
פרגיות עם תפוחי אדמה וגזר

מרכיבים
(אפשר להכפיל כמויות בכיף!)
4 כפות שמן
1 קילו פרגיות
1 בצל קצוץ
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
2 גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לרוטב
1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל־חנות או בהרט
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כף סילאן
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות עם מלח ופלפל (אני משאירה אותן מגולגלות וזה שומר אותן עסיסיות) כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות.
2. מוציאים את הפרגיות לצלחת בצד ומוסיפים לאותה מחבת את הבצל.
3. מטגנים אותו על אש בינונית במשך 10 דקות עד שהוא זהוב.
4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והגזר.
5. מטגנים במשך כ־15 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפרגיות שחומות.
6. מניחים על הירקות את הפרגיות.
7. בוחשים בכוס מים רותחים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הפרגיות.
8. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ורבע.
מגישים חם.
סטייק כרוב מהיר

מרכיבים
1 כרוב לבן
רבע כוס שמן זית איכותי, או יותר
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־190 מעלות ומניחים נייר אפייה בשתי תבניות תנור.
2. חותכים את הכרוב לעיגולים בעובי 1.5 עד 2 ס"מ ומניחים על התבנית.
3. מוזגים שמן זית בנדיבות ומפזרים אותו היטב עם מברשת. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
4. אופים במשך 35 עד 45 דקות, או עד שהכרוב מעט משחים.
5. אפשר להגיש עם טחינה או יוגורט (אם אתם לא בשריים).
עוגת שוקולד רכה ועסיסית(מהירה ופרווה)

לתבנית בקוטר 22־24 ס"מ
מרכיבים
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
¾ כוס (180 מ"ל) שמן חמניות
400 מ"ל קרם קוקוס (ולא מי קוקוס)
4 כפות (40 גרם) קקאו אמיתי (לא שוקולית)
1/3 כפית מלח
2 כוסות (260 גרם) קמח כוסמין או קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון (לא חובה)
½ כוס (100 גרם) שוקולד צ׳יפס או מטבעות שוקולד
עוד שוקולד לקישוט
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2. בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר במשך כדקה (אני אוהבת להשתמש במטרפה חשמלית מטעמי עצלנות).
3. מוסיפים שמן וקרם קוקוס תוך כדי ערבוב.
4. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, קינמון, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו ומלח.
5. טורפים עד שהבלילה אחידה כמעט, מוסיפים את רוב השוקולד ושומרים קצת לקישוט.
6. בוחשים שוב קלות. חשוב לא לטרוף יתר על המידה. בחישת יתר תגרום לעוגה להיות דחוסה.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומקשטים בעוד שוקולד.
8. אופים במשך 35 עד 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. הימנעו מאפיית יתר שתייבש את העוגה.
9. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.