שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום ראשון, מאי 4, 2025 | ו׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

ופל בלגי עם עשבי תיבול? לא מה שחשבתם

נתחיל בקלאסי ומשם נמריא לעשבי תיבול, שומשום או כל מה שבא לכם. המדור עושה כבוד לבלגים

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ׳ באב ה׳תשפ״ג (07/08/2023 13:19)
ופל בלגי עם עשבי תיבול? לא מה שחשבתם

ופל עשבי תיבול. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

כל ירושלמי יודע שוופל בלגי זה ״החגיגה של בבט״. מקום קטן ומיוחד שפעל בתחילת שנות האלפיים בירושלים והגיש רק דבר אחד: ופלים בלגים. ומה הבעיה? שאחרי שאוכלים את הוופלים של בבט, ממש קשה לאכול ופלים אחרים. נילי, בעלת המקום, הייתה משקיעה בכל ופל, והקרמים והתוספות שהיו מוגשות לצידם היו עיקר החגיגה. בימים היפים היינו מחכים אפילו שעה בתור כדי לזכות בוופל כזה (דרך אגב, החגיגה של בבט עדיין חיה ונושמת ותוכלו לטעום מהוופלים שלה בתל־ אביב) אבל בכל זאת, למרות הקושי להגיע לרמה של נילי, קניתי מכשיר ופלים חשמלי חדש והייתי חייבת לנסות כמה מתכונים חדשים שהיו לי בראש. העיקרון הנחמד בוופל בלגי הוא שבעצם מדובר בבלילה המזכירה פנקייק ולכן אפשר להוסיף לה כמעט כל דבר שאוהבים. תוכלו להחליף שתי כפות מהקמח בקקאו ולקבל ופלים שוקולדיים, תוכלו להוסיף לבלילה שוקולד צ׳יפס, פירות יער, סוכריות לעוגה, וגם דברים מלוחים כמו גבינת פטה, פסטו, ממרח עגבניות ועוד ועוד. תוכלו להכין בלילה גדולה, לחלק אותה, ולתת לכל אחד מבני הבית להוסיף תוספות שהוא אוהב. ואל תגלו לאף אחד – תוכלו להכין את הכול על מחבת רגילה כמו פנקייק.

אפשר גם להכין את הוופלים מראש, (אם כי פחות מומלץ). העיקר שתשמרו עליהם שלא יתייבשו, לעטוף אותם היטב במגבת מטבח כשהם חמים, אחר כך להעביר אותם לקופסה אטומה וכמובן לחמם שוב לפני שאוכלים.

אז התחלתי במתכון הקלאסי ואני ממליצה גם לכם להתחיל איתו, ואחר כך השמיים הם הגבול. אגב, אני עדיין לא הייתי בבלגיה כדי לטעום את המקור ונראה לי שהגיע הזמן. מה אתם חושבים?

ופל קלאסי

ופל קלאסי. צילום: אפרת ליכטנשטט

8־10 יחידות, תלוי בגודל המחבת

מרכיבים

2 ביצים

1/3 כוס שמן / 80 גרם חמאה מומסת

¼ כוס סוכר

½1 כוסות חלב (אפשר גם חלב שקדים או חלב אורז)

1 כף תמצית וניל איכותית

½1 כוסות קמח (אפשר חצי־חצי עם קמח כוסמין מלא)

1 כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

אופן ההכנה

  1. בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים והסוכר כדקה.
  2. מוסיפים שמן או חמאה, חלב וּוניל וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה.
  3. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. טורפים לבלילה אחידה.
  4. משמנים היטב את מחבת הוופלים וכשהמחבת חמה מאוד מוזגים מהבלילה כך שתכסה את כל הקוביות.
  5. סוגרים ומטגנים במשך שלוש־ארבע דקות מכל צד עד שהוופל שחום ויציב.

אוכלים בליווי גלידה או קצפת, פירות, סירופ מייפל, סירופ שוקולד וכל מה שאוהבים.

ופל ״בייגלה ירושלמי״

ופל ״בייגלה ירושלמי״. צילום: אפרת ליכטנשטט

8־10 יחידות, תלוי בגודל המחבת

מרכיבים

2 ביצים

1/3 כוס שמן / 80 גרם חמאה מומסת

1 כפית סוכר

½1 כוסות חלב (אפשר גם חלב שקדים או חלב אורז)

½1 כוסות קמח (אפשר חצי־חצי עם קמח כוסמין מלא)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

½ כוס עירית קצוצה

חופן עלי בזיליקום, פטרוזיליה או כוסברה קצוצים

אופן ההכנה

  1. בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים והסוכר למשך כדקה.
  2. מוסיפים שמן או חמאה וחלב וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה.
  3. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. טורפים לבלילה אחידה.
  4. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
  5. משמנים היטב את מחבת הוופלים, וכשהמחבת חמה מאוד מוזגים מהבלילה כך שתכסה את כל הקוביות.
  6. סוגרים ומטגנים שלוש־ארבע דקות מכל צד עד שהוופל שחום ויציב.

אוכלים בליווי לאבנה, טחינה, חביתה וכל מה שאוהבים.

ופל עשבי תיבול

ופל עשבי תיבול. צילום: אפרת ליכטנשטט

8־10 יחידות, תלוי בגודל המחבת

מרכיבים

2 ביצים

1/3 כוס שמן זית

1 כפית סוכר

½1 כוסות חלב (אפשר גם חלב שקדים או חלב אורז)

½1 כוסות קמח (אפשר חצי־חצי עם קמח כוסמין מלא)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

½ כוס עירית קצוצה

2 כפות שטוחות של זעתר (התבלין היבש)

3 כפות שומשום + עוד קצת לפיזור על הוופל

אופן ההכנה

  1. בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים והסוכר כדקה.
  2. מוסיפים שמן וחלב וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה.
  3. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. טורפים לבלילה אחידה.
  4. מוסיפים את הזעתר, העירית והשומשום ומערבבים היטב.
  5. משמנים היטב את מחבת הוופלים ומפזרים עליה שומשום.
  6. כשהמחבת חמה מאוד מוזגים מהבלילה כך שתכסה את כל הקוביות, ומפזרים עוד שומשום גם מלמעלה על הבלילה.
  7. סוגרים ומטגנים שלוש־ארבע דקות מכל צד עד שהוופל שחום ויציב.

אוכלים בליווי לאבנה, טחינה, חביתה וכל מה שאוהבים.

תגיות: אוכלופל בלגימלוחיםמתוקיםמתכונים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "ההחלטה להביא ילד לבד הייתה יותר קלה מהרבה החלטות שעשיתי בחיים"

    הידיעה הבאה

    "ללמוד את התרבות שלך זה הדתה? מזה צריך לפחד?"

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    "ללמוד את התרבות שלך זה הדתה? מזה צריך לפחד?"

    "ללמוד את התרבות שלך זה הדתה? מזה צריך לפחד?"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD