זוהי השנה הראשונה בה התחילו הסטודנטים ב"בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים" ללמוד בקמפוס החדש שממוקם בלב ליבה של הבירה, במגרש הרוסים.
המעבר מהר הצופים למרכז העיר הביא איתו לא רק נוף חדש אלא גם מבנה בעל אופי שונה לחלוטין ותפיסה שהפנים והחוץ אחד הם. מבנה גדול שכולו בטון וזכוכית נותן תחושה שבכל נקודה בה נמצאים, אפשר לראות כמה מחלקות במקביל. מומלץ לפנות כמה שעות טובות ולבוא לתערוכה שתעביר אתכם מנעד רחב של רגשות ותחושות.
צילום
נטע טרם – מניין העצבות שלי
ג’רוזלם פוסט לא ידעו מאיפה זה בא להם. נטע החליטה שהיא צריכה טיפול, ומצאה אותו בשירות ללימוד אנגלית של הג’רוזלם פוסט. כל שבוע בזמן האימון, נטע מספרת על החיים שלה והקשיים שאיתם היא מתמודדת. המורה לאנגלית הופכת למטפלת במיקרו-טיפול של רבע שעה שבועית. השיחות מנוהלות באנגלית מוגבלת יחסית בגלל שזאת לא שפת האם שלה ומעלות קשת רגשות מהזדהות ועד צחוק.
קטרינה קצן
קטרינה עלתה לארץ בגיל 14 מרוסיה, מעיר שגובלת בפינלנד, ובעזרת המצלמה היא חוקרת את השוני בין התרבות הרוסית לישראלית ומחפשת למצוא את המקום שלה ביניהן. קטרינה מנסה בספר שיצרה לגשר בין התרבויות ובעזרת הצילומים מישראל ומרוסיה והרבה רגישות, היא מחפשת את הבית החדש שלה.
תקשורת חזותית
עומר תירוש – הדברים כפי שהם / ואולי לא היו הדברים מעולם
תיאוריות קונספירציה תמיד היו איתנו וכנראה תמיד יהיו. אבל בשנים האחרונות נראה שהדבר הולך ומסלים. כניסת האינטרנט למשוואה הפכה את הקונספירציות לנפוצות יותר. עומר החליטה ליצור ספר שמאגד בתוכו קונספירציות בסוג של אנציקלופדיית קונספירציות. אפשר לצלול לתוך הספר ולא לעזוב אותו זמן רב. ספר כזה צריך להיות אצל כל חובב קונספירציות בארון הספרים.

אֹרן שקלרסקי – הרשות הלאומית לאובדן
משבר הנדל״ן לא נמצא רק אצל אנשים חיים, הוא גם מגיע לתחום הקבורה. ככל שהאוכלוסייה גדלה, כמות האנשים שיצטרכו להיקבר גדלה איתה. בשנים האחרונות, קבורה באדמה הופכת להיות יקרה ונדירה יותר והפתרונות לכך הם קבורה בקומות או בקירות. ארן לקחה על עצמה פרויקט שלא הכי נעים להתעסק בו – המוות. הוא כולל ליווי של בני המשפחה שנותרו ללא יקיריהם, לעיתים בהפתעה מוחלטת, וצריכים להתעסק עם כל הבירוקרטיה של המוות.

יובל הדר ויותם מנו – אולי תאהב.י גם את זה
בעידן של רשתות חברתיות וקיטוב הולך וגדל, אנו רואים מגוון דעות על כל נושא אפשרי. הפרויקט מביא לקדמת הבמה שתי דעות שונות על נושא מסוים. כל מבקר בתערוכה יכול להשלים את המשפט שמתחיל ב"אני חושב.ת ש" ובעזרת בינה מלאכותית עולות בהתחלה דעות חיוביות לגבי המחשבה שלכם ולאחר מכן מתחילות לעלות דעות שונות ומנוגדות.
תערוכת הגמר של בוגרי בצלאל פתוחה בין התאריכים 3.8-18.8