בירה מלכה

מבשלת מלכה הגלילית הביאה לשוק הבירות הישראליות את הבשורה של פחיות בירה. נכון, זה כבר היה קיים, אבל רק בפחיות גדולות ושל מבשלות בודדות מאוד (בעיקר גולדסטאר ומכבי). החידוש כאן הוא ייצור בירת בוטיק והכנסתה לפחיות 330 מ"ל. התכולה קטנה מספיק כדי שהבירה לא תתחמם מדי עד שתסיימו לשתות אותה ואת הפחיות אפשר להכניס לכל מקום, כך שעכשיו יש בירה לים, לבריכה ולהופעות למשל. בנוסף, ליין הפחיות כולל מספר סוגי בירות: פייל אייל, IPA, בלונד אייל, חיטה וסטאוט. כך תוכלו ליהנות ממגוון סוגים שונים של בירה גם בטבע.
בירה ישראלית, כ–10 ₪ לפחית
יקב ברקן בלאש, 2022

הרוזה החדש בשוק, עם בקבוק שמנמן ומושך תשומת לב. הרוזה עשוי מענבי קלדוק שמקורם בדרום צרפת וגדלים במטה יהודה, בסמוך למושב בקוע. לאחר השריה קצרה על הקליפות שמעניקה ליין את צבעו הוורוד והנעים, מועבר היין למכלי נירוסטה לזמן קצר ומשם לבקבוק. באף ניתן להבחין ביוגורט, פרחים ורודים ותות צעיר, בחך מורגש היין שהוא בעל גוף בינוני־קל ועם אלכוהול נמוך. כל אלו לצד טעמים פירותיים קלילים של פירות אדומים ואפרסק לבן. הסיומת לא מאוד ארוכה אך נעימה ומספקת.
רוזה יבש, כ–60 ₪
יקב רקנאטי, ספיישל רזרב אדום, 2019

יקב רקנאטי השוכן בגליל העליון מתאפיין לאחרונה במעבר ליינות מכרמים ספציפיים שמשקפים את הטרואר שבו הם גדלים. יין הדגל של היקב מציג משהו מעט שונה, היין מורכב מחמישה זני ענבים שגדלים בטרוארים שונים ברחבי הארץ כך שניתן להציג את האיכות של הבציר מכל אחד מהזנים. היין מורכב מהזנים קברנה וסירה המגיעים מהגליל העליון, מרסלן מהגולן, פטיט סירה מעמק יזרעאל וקריניאן מהרי יהודה. הם נבצרים כל אחד במועד המתאים לו, מותססים בנפרד ונכנסים להתיישנות של 18 חודשים בחביות עץ גדולות. המטרה היא לאפשר ליין להתבגר בלי שטעמי החבית ישתלטו על אופי הענבים.
במזיגה לכוס, היין בעל צבע אדום עמוק וכמעט אטום, הארומות שלו חזקות אם כי זקוקות למעט זמן לפני שהוא מציג את מלוא היכולת שלו. הניחוחות מכילים דובדבן שחור, אקליפטוס, שומר, פלפל שחור, ציפורן, עלי דפנה, אספרסו ושוקולד מריר.
מאחורי כל אלו אפשר להבחין גם במעט עץ, אדמה ורצפת יער. בפה מורגשות העוצמות של טאנין וחומצה גבוהים, גוף מלא ועשיר בטעמים. טעמי המנטול מעט שולטים בהתחלה ולאט מפנים את הבמה לתבלינים ולאדמה, הסיומת בו ארוכה ומורכבת ובהחלט משאירה טעם של עוד.
אדום יבש, כ–200 ₪