שימו לב, מפה לשם, חצי אוגוסט מאחורינו ועובדה זו כשלעצמה היא סיבה למסיבה. גם אם אין לכם ילדים שמשוטטים כל החודש בבית אנה ואנה, פותחים את המקרר כל חצי שעה לראות מה השתנה (כלום!) ומשאירים שובל של בגדים ומשחקים בכל המרחב הציבורי, ודאי גם אתם שמחים שאוגוסט תכף נגמר. החום כבד מנשוא, בכל אטרקציה משתרכים תורי ענק ובירושלים מאות נהגים לא מקומיים נוסעים לאט מדי ויוצרים פקקים (אהה זה אתם?) אפילו הרכבת הקלה שאני כל כך אוהבת הפכה לקייטנה: לא אתפלא אם יש משפחות שקונות כרטיס ופשוט נוסעות בה הלוך וחזור. האם אני מתלוננת? לא, מה פתאום. אני בבית במזגן, מכינה עוגיות. אבל אוגוסט חייב להסתיים ודי.
מה עושים? מורידים עוד מעלה במזגן, מפעילים את התנור ומכינים עוגיות מגולגלות! בצק כיפי ונעים שמכינים בקלי קלות, ומתחילים להשתולל עם המילויים השונים.
כמובן אפשר ללכת על המילוי הקלאסי של ממרח שוקולד או נוטלה, אבל אני – אתם כבר יודעים, אוהבת להתחכם ולכן מילאתי בשלל מילויים שונים. לא תאמינו מה היה המילוי הכי טעים – המלוח. הכנתי גרסה לא מתוקה של הבצק, מילאתי בטפנד והתוצאה הייתה נפלאה וממכרת. אז בואו לגלגל!
מגולגלות מלוחות במילוי טפנד זיתים

מרכיבים
(ל־2 רולדות)
350 גרם קמח
1 כף סוכר
1 כפית מלח
200 גרם חמאה
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
מילוי זיתים (לרולדה אחת)
100 גרם טפנד זיתים
אפשר גם להחליף בממרח פסטו, ממרח עגבניות ועוד.
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים לבצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל־2, מחצית שמים במקרר.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד לבצק דק מאוד, מקמחים גם את המערוך.
- מורחים שכבה של טפנד על הבצק.
- מגלגלים לרולדה הדוקה בעזרת הנייר.
- עוטפים את הרולדה בנייר האפייה ומעבירים למקפיא ל־15־20 דקות.
- מחממים תנור ל־170 מעלות.
- עוברים להכנת הרולדה השנייה (עם אותו מילוי או מילוי אחר).
- מוציאים את הרולדה מהמקפיא ויוצרים חתכים לעוגיות ברוחב 1־1.5 ס״מ, חותכים כמעט עד הסוף אבל משאירים את החלק התחתון מחובר.
- אופים את הרולדה 20־25 דקות עד שהיא מזהיבה מעט.
- מצננים לחלוטין לפני שפורסים לעוגיות.
* אפשר גם למרוח מילוי מתוק, כי הבצק די ניטרלי.
מגולגלות ״מלבי״

מרכיבים
(ל־2 רולדות)
350 גרם קמח
50 גרם סוכר
¼ כפית מלח
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
מילוי ״מלבי״ (לרולדה אחת)
5 כפות ריבה
¼ כפית תמצית מי ורדים
¼ כוס קוקוס טחון
¼ כוס פיסטוקים קצוצים דק־דק
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים לבצק אחיד.
- בקערה נוספת מערבבים את הריבה עם תמצית מי ורדים וקוקוס.
- מחלקים את הבצק ל־2, מחצית שמים במקרר.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד לבצק דק מאוד, מקמחים גם את המערוך.
- מורחים שכבה של מילוי המלבי ומפזרים פיסטוקים מעל.
- מגלגלים לרולדה הדוקה בעזרת הנייר.
- עוטפים את הרולדה בנייר האפייה ומעבירים למקפיא ל־15־20 דקות.
- מחממים תנור ל־170 מעלות.
- עוברים להכנת הרולדה השנייה (עם אותו מילוי או מילוי אחר).
- מוציאים את הרולדה מהמקפיא ויוצרים חתכים לעוגיות ברוחב 1־1.5 ס״מ, חותכים כמעט עד הסוף אבל משאירים את החלק התחתון מחובר.
- אופים את הרולדה 20־25 דקות עד שהיא מזהיבה מעט.
- מצננים לחלוטין לפני שפורסים לעוגיות.
- מפזרים אבקת סוכר.
מגולגלות לוטוס ופיסטוקים

מרכיבים
(ל־2 רולדות)
350 גרם קמח
50 גרם סוכר
¼ כפית מלח
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
מילוי לוטוס ופיסטוקים קצוצים (לרולדה אחת)
5 כפות גדושות של ממרח לוטוס
¼ כוס פיסטוקים קצוצים דק־דק
* אפשר להשתמש בממרח נוטלה או השחר ובכל אגוז שאתם אוהבים
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים לבצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל־2, מחצית שמים במקרר.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד לבצק דק מאוד, מקמחים גם את המערוך.
- מורחים שכבה של ממרח לוטוס ועליה מפזרים פיסטוקים קצוצים.
- מגלגלים לרולדה הדוקה בעזרת הנייר.
- עוטפים את הרולדה בנייר האפייה ומעבירים למקפיא ל־15־20 דקות.
- מחממים תנור ל־170 מעלות.
- עוברים להכנת הרולדה השנייה (עם אותו מילוי או מילוי אחר).
- מוציאים את הרולדה מהמקפיא ויוצרים חתכים לעוגיות ברוחב 1־1.5 ס״מ, חותכים כמעט עד הסוף אבל משאירים את החלק התחתון מחובר.
- אופים את הרולדה 20־25 דקות עד שהיא מזהיבה מעט.
- מצננים לחלוטין לפני שפורסים לעוגיות.
- בוזקים אבקת סוכר.
מגולגלות חמאת בוטנים וריבה

מרכיבים
(ל־2 רולדות)
350 גרם קמח
50 גרם סוכר
רבע כפית מלח
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
מילוי חמאת בוטנים (לרולדה אחת)
5 כפות חמאת בוטנים
5 כפות ריבה
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ומערבלים לבצק אחיד.
2. מחלקים את הבצק ל־2, מחצית שמים במקרר.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד לבצק דק מאוד, מקמחים גם את המערוך.
4. מורחים שכבה של חמאת בוטנים ועליה שכבה של ריבה.
5. מגלגלים לרולדה הדוקה בעזרת הנייר.
6. עוטפים את הרולדה בנייר האפייה ומעבירים למקפיא ל־15־20 דקות.
7. מחממים תנור ל־170 מעלות.
8. עוברים להכנת הרולדה השנייה (עם אותו מילוי או מילוי אחר).
9. מוציאים את הרולדה מהמקפיא ויוצרים חתכים לעוגיות ברוחב 1־1.5 ס״מ, חותכים כמעט עד הסוף אבל משאירים את החלק התחתון מחובר.
10. אופים את הרולדה 20־25 דקות עד שהיא מזהיבה מעט.
11. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לעוגיות.
12. בוזקים אבקת סוכר.