כשהייתי שכירה לפני המון שנים (אל תדאגו, זו הייתה תקופה קצרה מאוד) עבדתי במשרד בעיר רחוקה, קמתי כל בוקר בשש, ובשבע כבר הייתי באוטו כדי לדלג על הפקקים. אחד הדברים שאני הכי זוכרת מהשנה הזאת זה שאסף ריחם עליי שאני צריכה לקום מוקדם, אז כל לילה, ממש לפני שהוא היה הולך לישון, הוא היה מכין לי סלטים מושקעים. הוא היה עומד וחותך לי סלט מושלם עם מיליון מרכיבים, מסדר בצפיפות שכבות־שכבות כדי שלא יתערבבו, את המרכיבים הרטובים בתחתית ואת היבשים בחלק העליון, וכמובן קופסה קטנה עם רוטב כדי לשפוך על הכול. אני עדיין זוכרת איזו הרגשה נפלאה זו הייתה לפתוח את הקופסה עם הסלט בהפסקת הצהריים בעבודה, ואת הקנאה של כל מי שסביבי.
אז לכבוד השנה החדשה המתקרבת חשבתי על הדבר הכי מפנק וכיפי שאפשר לקחת לעבודה: צנצנת סלט מושקע!
ניסיתי לשחזר את הסלטים השווים שאסף היה מכין לי, כדי שהחוויה שלכם תהיה מושלמת ממש כמו שלי.
מאז כבר השתכללנו: את הרוטב אנחנו שמים בתחתית הצנצנת וכשהופכים את הסלט לתוך קערה, הוא נשפך על הכול. אם אתם מכינים את הסלט בקופסת פלסטיק גדולה אפשר כמובן לשים את הרוטב בקופסה קטנה לחוד. ואגב, כל הסלטים כמובן נפלאים ומתאימים לארוחות החג המתקרבות.
עוד שנה טסה, חלפה ונעלמה. כל שנה נראית לי קצרה יותר מקודמתה, ומסבירים לי שזה עניין של גיל. העיקר שאוגוסט מאחורינו ואפשר לכוון שוב את השעון לשעה מוקדמת, לקום בבוקר לתרגל קצת שגרה מדומה, עד החופש הבא.
1 בספטמבר שמח!
סלט פסטה עם טונה

מרכיבים
1 קופסת טונה
1 כוס פסטה מוכנה (אפשר להחליף באורז, קוסקוס או בורגול)
½ פלפל אדום חתוך לקוביות
1 מלפפון קצוץ דק
¼ כרוב סגול קטן קצוץ דק
1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק
½ ראש חסה קצוץ
לרוטב
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים לתחתית הצנצנת.
2. מניחים בצנצנת את כל מרכיבי הסלט לפי סדר המתכון.
שומרים בקירור עד לאכילה.
סלט עדשים שחורות

מרכיבים
1 בצל
1 בטטה
1 קופסת עדשים שחורות/חומות מוכנות
½ ראש חסה קצוץ
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
3 צנוניות קצוצות דק
½ תפוח ירוק פרוס לפרוסות
חופן אגוזי פקאן קלויים קלות על מחבת ללא שמן, וקצוצים גס
2־3 כפות קוביות גבינה בולגרית/פטה
לרוטב
1/3 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס מים קרים
כף מיץ לימון
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתרכך ומוסיפים מעט מלח ופלפל. מצננים.
2. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בינוניות.
3. שמים בקערה, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח, פלפל ורוזמרין ומערבבים.
4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים 20־30 דקות ב־190 מעלות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים. מצננים.
6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ושמים בתחתית הצנצנת.
7. מניחים את כל חומרי הסלט לפי הסדר: עדשים, בטטות, בצל, חסה, פטרוזיליה, צנוניות, תפוחים, אגוזים וגבינה.
שומרים בקירור עד לאכילה.
סלט קוסקוס וירקות

מרכיבים
1 כוס קוסקוס מוכן (אפשר להחליף באורז, פסטה או בורגול)
1 כוס עגבניות שרי חתוכות
1 מלפפון קצוץ
1 פלפל צהוב/אדום קצוץ
½ ראש חסה קצוץ
¼ בצל סגול קצוץ דק־דק
¼ כוס חמוציות
1/3 כוס גרעיני חמנית קלויים קלות על מחבת ללא שמן
לרוטב
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית
1 כף מייפל/דבש/סילאן
½ כפית חרדל
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים לתחתית הצנצנת.
2. מניחים את כל מרכיבי הסלט לפי סדר המתכון בתוך הצנצנת.
שומרים בקירור עד לאכילה.