הקהל הישראלי נאלץ לזרוק עוד ועוד שקלים בשביל ליהנות מהאומנות השביעית, וכך גם מחירי האוכל במזנונים והכרטיסים בקופות הקולנוע עוררו סערה לא מזמן כחלק מהדיון על יוקר המחיה. נוסיף לכך את העובדה שהקורונה לא עשתה חסד עם בתי הקולנוע ונקבל עוד עליית מחירים קטנה אך מורגשת, שגרמה ללא מעט ישראלים לנטוש את בתי הקולנוע ולהתמסר לשירותי הסטרימינג הזולים בהרבה.
ובכל זאת, מי שעדיין מתגעגע לריגוש שביציאה מהבית אל ערב שכולו סרטים, ודאי ישמח לשמוע את ההודעה הבאה. ביום רביעי הקרוב, 13.9, יתקיים יום הקולנוע הישראלי שמנצח כל מבצע, הנחה או מחיר מיוחד. מחירי הכרטיסים לסרטים הישראליים השונים לא יעלו על 10 שקלים בכל בתי הקולנוע בארץ! מי שרוצה לשריין מקום מראש, ובהחלט מומלץ לעשות כך, ייפרד מעוד כמה שקלים בהזמנה אינטרנטית.
לקראת היום הגדול שכולו מוקדש ליצירה ישראלית חיה ובועטת, כדאי להכיר את היצירות הגדולות שיוקרנו, בין אם הופצו כבר ובין אם לא, וגם את הסרטים שיקומו לתחייה ליום אחד בלבד.
המזח

יום כיפור הולך ומתקרב, ואיתו שלל היצירות שנוצרו על מנת להעביר, ולו במעט, את אותו פצע מדמם בחברה הישראלית. ישנן לא מעט יצירות, דוקומנטריות ועלילתיות כאחד, ואחת מאלו שיוצגו עוד פעם אחת אחרונה בקולנוע לפני שתהפוך להיות סדרה בכאן 11 היא המזח. הסרט מגולל את סיפורו של רופא צבאי שירד לשירות מילואים קצרצר במוצב שומם על יד תעלת סואץ, ונקלע למלחמה בין חיים ומוות ובין תבוסה לניצחון. אוסף השחקנים המרשים שכולל שחקנים כמו מיכאל אלוני, דניאל גד, דניאל מורשת ועוד, מובילים את סיפורם הכואב של לוחמי המזח, אשר עד היום נאלצים לשאת על גבם את עול הכניעה. סרט חובה ובמיוחד לקראת ציון 50 שנה למלחמת יום הכיפורים.
הילולה
מרגישים החמצה על כך שלא הייתם בין מאות אלפי הצופים של הילולה? אל דאגה. יום הקולנוע הישראלי מעניק הזדמנות פז לצפות בסרט המדובר של הקיץ האחרון, וליהנות מהאווירה הקסומה שהתחילה עוד בסדרה שנות ה-90 (המשך לשנות ה-80). משפחת אסייג לדורותיה יחד עם שאר הדמויות מטירת הכרמל, ייקחו אתכם למסע אל קבר הבבא סאלי שכמובן ילך וישתבש, ויעניקו לכם תרופת סבתא נצרכת מהמציאות הנוקבת בחוץ.

שבע ברכות
הסרט החדש עליו עבדו במשך שבע שנים ריימונד אמסלם ואלינור סלע יחד עם הבמאית איילת מנחמי, מועמד ללא פחות מ-12 פרסי אופיר ועתיד להיות הסרט המדובר של השנה. הוא יתאר את המנהג המרוקאי של אימהות ברוכות ילדים המוסרות את אחד מילדיהם לקרובת משפחה עקרה, וכמובן את ההשלכות הקשות שנוצרות ממנו. מדובר בסיפור מאוד מורכב ועמוק, וגם תסריט שהעבודה הקשה עליו ניכרת, אך מי שעושה את הסרט לנוגע כל כך ללב היא הדרמה שלא לוקחת הפסקה אפילו לא לרגע. עם אסופת שחקנים מצוינים וגאונים בתחומם, מדובר בסרט שימשיך ללוות אתכם עוד זמן רב והוא בהחלט שווה כל אחד מעשרת השקלים שתוציאו עליו.

העיר הזאת
סצנת הראפ בישראל רק הולכת ומשתבחת עם השנים, ומוצאת את מקומה ביותר ויותר הצגות ומופעים. אז למה לא בסרט? "העיר הזאת" הוא עיבוד להצגה באותו השם של תיאטרון האינקובטור, הסוחף את הצופים להרפתקתו של בלש בעיר אפורה ומלאת פשע. מדובר באחד הסרטים המיוחדים שנעשו כאן, והחוזקה המרכזית שלו היא הטקסט שנון והמתוחכם שמדוקלם ללא הפסקה. את היצירה הזו מובילים טובי הראפרים והמוזיקאים בישראל, וביניהם עמית אולמן, ג'ימבו ג'יי, מוריה אקוניס, אלון נוימן וכן הופעות אורח של טונה, פלד ועומר מור (איציק פצצתי). כדאי להאזין לפני או אחרי הסרט גם לפלייליסט השירים והדקלומים שפורסם ביוטיוב ובספוטיפיי.
כאסח
הדרמה המוזיקלית משנת 1984 תשוב גם היא למסכים ביום הקולנוע הישראלי, לזכרו של הזמר חופני כהן שהלך השנה לעולמו. הסרט לא מאוד מקושר לימינו, אבל הוא חגיגה של זמר מזרחי קלאסי עם להיטים שעדיין מוכרים בהרבה בתים בישראל. לחזור לקולנוע של שנות ה-80 ולחלוק כבוד למאסטרו של הזמר הים תיכוני.
רגע לפני – סרטים שיוקרנו בהקרנת בכורה

נרגשים ומפוחדים מעט, יעלו ויבואו מספר סרטים ישראליים שעדיין לא יצאו לאקרנים, אך יום הקולנוע הישראלי יעניק להם חזרה גנרלית לפני שיהיו משובצים בלוח הזמנים של בתי הקולנוע. הרשימה כוללת סרטים בעלי מועמדויות רבות לפרסי אופיר, שקיבלו את שבחי הביקורות עוד בטרם יצאו לאוויר העולם, סיפורים מרגשים ועוצמתיים והבטחה למשחק מעולה. החוויה מומלצת במיוחד למי שרוצה את החיבור הכי חזק שאפשר להרגיש לסרט – צפייה ראשונית לפני כל השאר.
גן קופים
אחרי "פלאות", השילוב בין אבי נשר לאדיר מילר חוזר ובגדול. הפעם מילר יגלם סופר ישראלי החווה דעיכה קשה בקריירה, לאחר הצלחתו הרבה בשנות ה-60. עשרים שנה מאוחר יותר, בעקבות שינוי דרסטי בחייו האישיים, מחליט הסופר שזוהי שעת הכושר לצאת למלחמה על מקומו בקנון הספרותי הישראלי. לצורך כך, הוא נזקק לשירותיה של חוקרת ספרות צעירה ואמביציוזית, או לפחות מישהי שתוכל להתחזות לאחת שכזאת. הסרט מספר סיפור אישי כואב על תקופה שחלפה, והשמות העומדים מאחוריו לא יכולים להבטיח דבר מלבד הנאה צרופה.
מאת: אבי נשר.
שחקנים: אדיר מילר, יניב ביטון, שני כהן, סוזאנה פפיאן.
הפילגש

אלה, בת 34, עובדת כמלבישה בתיאטרון פרינג' ומנהלת רומן עם אסף, מחזאי נשוי. כשהוא מת במפתיע, אלה מגיעה לשבעה ומכירה את משפחתו. הדברים מסתבכים כשהיא מתקרבת להוריו, לאחיו ובעיקר לאשתו. בינתיים, בתיאטרון, אלה נדרשת לתפקד תחת הלחץ הגובר בעוד שהיא מסתירה את הרומן עם אסף מפני בני משפחתו – ואת ביקוריה בשבעה מפני עובדי התיאטרון. מדובר בסרט ביכורים, אך כזה שעתיד לזכות בהרבה שבחים.
מאת: מעיין ריף.
שחקנים: דאנה איבגי, אניה בוקשטיין, איתמר רוטשילד, יניב ביטון.
לרוץ על החול
אומארי, פליט אריתראי המיועד לגירוש מישראל אחרי 5 שנים כשוטף כלים, מצליח ברגע האחרון לברוח בנתב"ג ומוצא את עצמו באולם מקבלי הפנים כשלפתע אוהדי מכבי נתניה תופסים אותו ובטוחים שהוא שחקן החיזוק הניגרי שאמור לנחות באותו היום. בלילה אחד, אומארי הופך מפליט לכוכב גדול, למרות שהוא לא יודע לשחק כדורגל בכלל. אך כשאומארי יחזור להיות פליט האם מישהו יעמוד לצידו? והאם לראשונה בחייו הוא יוכל להפסיק לברוח? גם פה מדובר בסרט ביכורים מבטיח, שופע הומור והרבה מוסר השכל.
מאת: אדר שפרן.
שחקנים: שון שונסולה מונגוזה, קים אור אזולאי, צביקה הדר.

בתי אהובתי
שמעון, גבר כבן 70, אלמן, מגיע לביקור אצל חבר נעוריו ניסים בפאריז ועובר לגור אצל בתו, אלמה, החיה בעיר. אחרי זמן קצר הוא מגלה שנישואיה של בתו מתפרקים ומנסה לעזור לה במצוקתה. הוא נעזר גם בחברו הטוב ניסים ובאשתו של ניסים, ויוי, ותוך כדי הוא מופתע לגלות בבתו ובעצמו תכונות, רצונות ותשוקות אותם לא הכיר. הקאסט המרשים משחק תפקיד מרכזי ביופיו של הסרט שכדאי להכיר.
מאת: איתן גרין
שחקנים: ששון גבאי, סיון לוי, אלברט אילוז, אוולין הגואל, עידו ברטל.
החייל הנעלם
שלומי, חייל בן 18, עורק משדה הקרב בעזה וחוזר לביתו. הכל מסתבך כאשר הוא מגלה כי מפקדי הצבא משוכנעים שהוא נחטף בקרב. תמונתו עומדת להתפרסם בכל אמצעי התקשורת ושלומי, הרחק מאותו שבי לא קיים מבין שהוא צריך לברוח מלא אחר מאשר הוא בעצמו. הסרט עצמו מועמד ללא פחות מ-11 מועמדויות בפרסי אופיר, זכה לשבחים בלא מעט פסטיבלים ומקום של כבוד כבר שמור לו בעתיד הקולנוע הישראלי.
מאת: דני רוזנברג.
שחקנים: עידו טאקו, מיקה רייס, תיקי דיין, שמוליק כהן ואפרת בן צור.