אני בטוחה שאם אתם עוצמים עיניים ומדמיינים את הסעודה המפסקת יש מאכלים וטעמים מסוימים שמיד עולים לכם לראש. אצלי זה שניצל ופירה, אין אצלנו סעודה מפסקת בלי שני אלה. לאוכל של סעודה מפסקת יש טעם אחר, גם אם זה אותו שניצל שאכלנו בשבוע שעבר. השעה הזאת, ביום הזה, חגיגיות מהולה במתח דק. מבטים חפוזים אל השעון, הבית מצוחצח בהגזמה, השקט שיש בחוץ והתחושה מדויקת מאוד.
השנה ביום כיפור אני אחשוב על הרבה אנשים ובכל ליבי אאחל להם בריאות ועוד בריאות. כן, זו תקופה כזו שבה הלב עובד שעות נוספות.
מאחלת גם לכם, הקוראים שלי זו השנה השביעית, צום קל וחתימה טובה.
שניצל אפוי מושלם עם פירה
החלטתי הפעם לאפות את השניצלים ואני מבטיחה לכם – אין צורך לטגן! אם לא חוסכים בשמן זית (בתרסיס) זה פשוט יוצא נפלא. וכמובן – אין ריח של טיגון ואפשר להכין בבת אחת כמות גדולה. מושלם

מרכיבים
3־4 קילו חזה עוף טרי, נקי ופרוס דק
1 ביצה
1 כפית חרדל חלק
1 כף רוטב סויה
1 כפית רוטב צ׳ילי מתוק
לציפוי
1 כוס פירורי לחם
1 כף שומשום
לאפייה
תרסיס שמן זית
לטיגון
1 כוס שמן חמניות
לפירה
1 קילו תפוחי אדמה
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
למשקיענים
1 בצל גדול קצוץ דק־דק, מטוגן בשמן זית כחצי שעה על אש בינונית עד להזהבה
אופן ההכנה
- השניצל: מערבבים היטב את הביצה והתבלינים בתבנית קטנה. שמים את כל השניצלים בתבנית ומערבבים. בצורה כזו ביצה אחת תמיד תספיק.
- שמים את הפירורים והשומשום בקערה שטוחה. טובלים כל שניצל בפירורים עד שהוא מצופה היטב מכל הכיוונים.
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו. מתיזים שמן על נייר אפייה, מניחים עליו את השניצלים ומתיזים עליהם עוד שמן.
- אופים בדיוק 15 דקות בתנור חם. אפשר לחתוך שניצל אחד שמן ולראות אם הוא מוכן. אם השניצלים שלכם ממש עבים ייתכן שתצטרכו עוד דקה־שתיים של אפייה. אל תאפו יותר מדי.
- הפירה: שמים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר גדול עם שפע מים רותחים וכף מלח. מבשלים כחצי שעה עד שעה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסננים מהמים ומצננים.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומעבירים אותם לקערה גדולה.
- מוסיפים מלח, שמן זית ומועכים לפירה אבל לא יתר על המידה. טיפ שלי: קנו את מועך הפירה המקצועי (שנראה כמו כותש שום ענק) הוא מכין פירה מושלם תוך כמה שניות.
- משקיענים כמו אמא שלי מוסיפים לפירה כמה כפות של בצל מטוגן.
עוף עם אורז ירוק וירקות בסיר אחד
מנה עשירה שיש בה הכול, מושלמת לסעודה מפסקת אבל תשמרו אותה גם לחג ראשון

מרכיבים
4־3 כפות שמן זית
½1 קילו עוף, כרעיים ושוקיים
מלח ופלפל
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
2 כוסות אורז
2 כפיות מלח
3 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור
1 כפית ראס אל־חנות או בהרט
3 כוסות (720 מ״ל) מים רותחים
1 בצל סגול קלוף וחתוך גס
3 גזרים קלופים וחתוכים גס
3 זוקיני חתוכים לקוביות גדולות
אופן ההכנה
- טוחנים את הירוקים במעבד מזון עד שהם קצוצים דק.
- מחממים שמן בסיר סוטאז׳ נון־סטיק בקוטר 36־32 ס״מ.
- מוסיפים את העוף, ממליחים ומפלפלים אותו משני הצדדים.
- מטגנים 20־25 דקות משני הצדדים עד שהוא שחום ומוציאים אותו לצלחת בצד.
- מוסיפים לאותו סיר את האורז, הירוקים וכל התבלינים, מערבבים היטב ומוזגים את המים.
- מוסיפים פנימה את כל הירקות.
- מניחים על הכול את העוף, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כשעה וחצי. חשוב שכל האורז יהיה מכוסה נוזלים בתחילת הבישול. אם חסרים נוזלים בסיר מוסיפים חצי כוס מים רותחים.
עוגת קפה לשבירת הצום
העוגה והקפה בביס אחד! עוגות עם קפה זה הדבר האהוב עליי, ואת זאת מכינים בקערה אחת ובחמש דקות עבודה

מרכיבים
3 כפיות נס קפה מומסות ברבע כוס (60 מ״ל) מים רותחים
¾ כוס (180 מ״ל) מים
2 ביצים
1/3 1 כוסות (260 גרם) סוכר
2/3 כוס (160 מ״ל) שמן
1 שמנת חמוצה או יוגורט טבעוני (200 מ״ל)
2 כוסות (280 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
½ כפית הל טחון (לא חובה)
150 גרם שוקולד צ׳יפס / שוקולד מריר / חלב קצוץ דק דק
½ כוס פקאנים קצוצים דק
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים את התבנית.
- שמים נס קפה ברבע כוס מים רותחים, ממיסים היטב ומוסיפים עוד 180 מ״ל מים קרים.
- בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר כ־3 דקות לתערובת אחידה.
- מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב ואז את השמנת ואת המים עם הקפה (אני אוהבת לעשות את כל הפעולות עם מיקסר ידני).
- מניחים מסננת על הקערה, מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח, תבלינים ומערבבים. אין צורך לערבב יותר מדי, רק עד שזה כמעט אחיד. ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה.
- מוציאים שתי כפות מהשוקולד הצידה לקישוט למעלה ומוסיפים לשאר השוקולד כפית קמח ובוחשים קלות. מוסיפים את השוקולד והאגוזים לבלילה ובוחשים קלות.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומקשטים בשוקולד ששמרנו.
- אופים במשך 35־45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש לגמרי.
שומרים בטמפרטורת החדר עד 12 שעות ומעבר לכך במקרר.