אפשר להכריז רשמית שעוד מעט, רק עוד קצת, והחגים מאחורינו. רצף הארוחות והחופשות הבלתי נגמר הזה בהחלט מאתגר אבל אנחנו בישורת האחרונה, קצת כמו הקיר בנינג׳ה – אבל גם אותו נעבור, ותכף חוזרים לג׳ינס וטי־שירט לעוד שבוע רגיל.
סלטי פסטה הם מסוג הסלטים שמתאימים לכל אירוע – לארוחה חגיגית, לאירוח קליל כשאתם ״צריכים להביא סלט״, וגם לנשנוש צהריים מהיר, והכי כיף – לארוז בקופסה לעבודה. פחמימות וירקות ואפילו חלבונים, כולם בביס אחד טעים. אני לא מכינה מספיק סלטי פסטה, וחבל. אפשר להיות הרבה יותר יצירתיים מעוד פעם עגבניות שרי, זיתים ומוצרלה. אפשר להתפרע עם כל מיני חומרי גלם שמחכים במזווה (נכון יש לכם שימורי שעועית שקניתם פעם בטעות?) ואפשר לשדרג עם חומרי גלם איכותיים כמו ארטישוק א־לה רומאנה או צלפים. מומלץ לשלב בין ירקות טריים לבין ירקות שצליתם מעט בתנור ותמיד כדאי להוסיף עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, בצל ירוק או בזיליקום כדי להגיע לטעם המושלם. אם יש לכם בבית כל מיני ממרחים כמו ממרח פלפלים או ממרח פסטו – הם עובדים מצוין בתור רוטב, חוסכים עבודה ומעשירים את הסלט.
הציצו במזווה ואז במתכונים, השלימו כמה פריטים בסופר ובואו להכין סלט פסטה שכולם ירצו את המתכון שלו.
סלט פסטה עם זוקיני ופסטו

מרכיבים
250 גרם פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן
4 זוקיני
מעט שמן זית
200 גרם עגבניות שרי חצויות
100־200 גרם כדורי מוצרלה
½ בצל סגול פרוס דק־דק
חופן עלי בזיליקום טריים
לרוטב
3 כפות רוטב פסטו
עוד שמן זית ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה
1. פורסים את הזוקיני ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. מזלפים שמן זית ומערבבים מעט עם הידיים. מפזרים מלח ופלפל.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך 20־30 דקות עד שהזוקיני משחימים.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט.
מוסיפים את הפסטו לסלט סמוך להגשה, טועמים ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
סלט פסטה עם פטריות

מרכיבים
250 גרם פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן
2 סלסילות פטריות חתוכות לרבעים
3 כפות שמן זית
1 קופסת שימורי תירס גמדי, מסוננים מהמים וחתוכים גס
1 חופן נבטים
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 פלפל כתום/אדום חתוך לקוביות
לרוטב
2 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות רוטב סויה
1 כף מייפל
מיץ מ־½ לימון
2 כפיות שמן שומשום
אצבע ג׳ינג׳ר קטנה מגוררת דק
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה
1. מטגנים את הפטריות על מחבת עם שמן זית כ־20 דקות עד שכל הנוזלים במחבת נעלמים והפטריות משחימות.
2. מפזרים עליהן מעט מלח ופלפל.
3. מערבבים את כל חומרי הסלט.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט סמוך להגשה.
(אם הרוטב לסלט סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים ולטרוף היטב).
סלט פסטה ים תיכוני

מרכיבים
250 גרם פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן
4־5 יחידות ארטישוק א־לה רומנה (משימורים) חתוכות לרבעים
1 כוס שעועית אדומה מבושלת (משימורים או מקופסה)
1 פלפל אדום חתוך לפרוסות דקות
150 גרם גבינה בולגרית/פטה חתוכה לקוביות
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
½ בצל סגול פרוס דק־דק
½ כוס אגוזי קשיו קלויים קלות על מחבת ללא שמן
לרוטב
4 כפות שמן זית
מיץ מ־½ לימון
2 כפות רוטב פלפלים מוכן
1 כף מייפל
½ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הסלט.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט סמוך להגשה.