סוגרים שבוע שלישי למלחמה ששינתה את חיינו מקצה לקצה, הלב כואב, החלומות טרופים וקשה
לראות את הסוף, אבל הוא יגיע, אני חייבת להאמין בזה, והוא יהיה סוף טוב.
בינתיים, שליש מהעם בצבא והשליש השני דואג בבית וחושב על החיילים (מזל שיש עוד שליש נטול
דאגות), ואם כבר מבלים בבית, בואו נכין דברים כיפיים שאפשר לשלוח לחזית או לארוז בקופסה ולשים בתיק של החיילות והחיילים, פינוקים קטנים ושווים שימלאו את הנפש וישלחו ריחות של בית לכל אהובינו.
אין לכם חייל בחזית? המתכונים קלים ומושלמים להכנה עם הילדים או פשוט בשבילכם, שיהיה משהו טעים לנשנש ליד הקפה.
עוגיות קוואקר עם שוקולד

כ־25 עוגיות
מרכיבים
1 ביצה
120 גרם (חצי כוס + כף) סוכר חום דמררה
100 גרם (חצי כוס) שמן קוקוס (או 120 גרם חמאה/מחמאה רכה. שמן רגיל לא מתאים במתכון הזה)
100 גרם (2/3 כוס) קמח
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית מלח
180 גרם (¼2 כוסות) קוואקר, שיבולת שועל דקה
1/3 כוס שוקולד צ׳יפס (אפשר להוסיף גם 50 גרם פקאנים קצוצים)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הביצה והסוכר וטורפים היטב כשתי דקות.
- מוסיפים שמן תוך כדי טריפה.
- דרך מסננת מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים את הקוואקר והשוקולד ומערבבים בעזרת מרית עד שנוצר בצק רך ואחיד.
- בידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר 4 ס״מ (בגודל של כף מדידה) ומניחים ברווחים על התבנית.
- אופים 10־13 דקות עד שהעוגיות יציבות למגע ומעט מזהיבות. הימנעו מאפיית־יתר.
לאחר שהעוגיות יצטננו לחלוטין, שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.
בראוניז פרווה נפלאים

מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ/מטבעות
200 גרם (1 כוס) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן (אפשר להחליף ב־120 גרם חמאה רכה)
4 ביצים
2/3 כוס (100 גרם) קמח
1 כף קקאו
¼ כפית מלח
½ כפית קינמון (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־170 מעלות (לא טורבו), משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית קטנה בגודל 30/20 ס״מ.
- שמים את השוקולד בקערת זכוכית גדולה המתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים של 20 שניות, תוך בחישה בין חימום לחימום, כדי שהשוקולד לא יישרף.
- כשהשוקולד נמס מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי טריפה.
- מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב.
- מוסיפים את הביצים וטורפים היטב בין אחת לשנייה.
- מניחים מסננת או נפה על הקערה ומוסיפים קמח, קקאו, קינמון ומלח.
טורפים רק עד לאחידות ולא יותר.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים מעט מלח גס אם רוצים.
אפשר גם לפזר אגוזים, שוקולד צ׳יפס, מטבעות שוקולד חלב ועוד ועוד. 8. אופים במשך 28־22 דקות או עד שהעוגה יציבה עם קרום דק בצדדים ובאמצע מעט רוטטת.
הימנעו מאפיית־יתר שתייבש את הבראוניז.
- מצננים לחלוטין (אפשר במקרר) לפני שפורסים לקוביות.
שומרים בקופסה אטומה עד שבוע. אם מזג האוויר חם מאוד, עדיף לשמור בקירור.
קרקרים עם המון זרעים וגרעינים
בהשראת מתכון של דברים בעלמה

מרכיבים
140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין (או קמח רגיל)
100 גרם (1 כוס) קוואקר להכנה מהירה
¼ כוס (80 גרם) גרעיני חמנית
½ כוס גרעיני דלעת
¼ כוס זרעי פשתן
¼ כוס שומשום
2 כפיות מלח
500 מ״ל מים
לפיזור לפני האפייה: קצת שומשום
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל־160 מעלות טורבו, ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הקוואקר, הגרעינים והמלח.
- מוסיפים את המים ומערבבים היטב – הבלילה תצא דלילה מאוד.
- מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות באופן אחיד ומשטחים בעזרת מרית.
- אופים 12 דקות (אפשר להכניס את התבניות יחד בהפרש של כמה דקות).
- מוציאים את התבנית ובעזרת גלגלת פיצה חורצים לקרקרים קטנים.
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 35־25 דקות עד שהקרקרים יבשים וקשים לגמרי משני הצדדים.
- חוזרים על הפעולה עם שתי התבניות כמובן.
- מורידים את הקרקרים מנייר האפייה מיד בתום האפייה כדי שלא יידבקו אליו.
שומרים בקופסה אטומה עד שבועיים.