הוא חיכה עד אמצע נובמבר, אולי ריחם על החיילים בטנקים ובאוהלים. אבל הנה, החורף התרגש ובא, ואפשר לקבל אותו בחום, להכין מרק בערב ולשלב ערמונים במאכלים. הערמונים אומנם עשירים בוויטמין סי, אשלגן, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון אבל אלו אינן הסיבות היחידות לאכול אותם, הם פשוט כל כך טעימים! ערמונים הם חומר גלם שאהוב עליי במשך כל השנה, בזכות השקיות הקטנות שבהן הם ארוזים, ואני מוסיפה אותם למגוון תבשילים ומאכלים. טעמם האגוזי ומרקמם הנימוח משדרג בקלות כל תבשיל.
פרגיות עם אורז וערמונים
ארוחה שלמה בסיר אחד! אל תשכחו להכין סלט ירקות ליד.

מרכיבים
3 כפות שמן זית/רגיל
1 קילו פרגיות
1 בצל פרוס לפרוסות ארוכות
¼ כוס מים
3 שיני שום כתושות
2 כפות סילאן
3 כפות סויה
כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
2 כוסות אורז
½1 כפיות מלח
200 גרם ערמונים
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות (אני משאירה אותן מגולגלות וכך הן נשארות עסיסיות).
- מוציאים את הפרגיות מהמחבת ומכניסים את הבצל.
- מטגנים אותו על אש בינונית במשך 10 דקות עד להזהבה, מוסיפים את המים (¼ כוס) וממשיכים לטגן עד שהם מתאדים.
- מוסיפים את השום, הסילאן, הסויה והג׳ינג׳ר, מערבבים היטב ומטגנים כ־3 דקות נוספות.
- מוסיפים את האורז, המלח והערמונים ומערבבים.
- מוזגים את המים (3 כוסות) ומניחים על הכול את הפרגיות.
- מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי.
- למראה שחום יש להכניס את המחבת לתנור ל־10 הדקות האחרונות, ללא מכסה, על תוכנית גריל 180 מעלות (לא חובה).
מגישים חם.
מרק בטטה וערמונים
בחורף אני מכינה מרק לפחות פעמיים בשבוע. במרק הזה יש שילוב טעמים מופלא.

מרכיבים
3־4 כפות שמן זית
2 בצלים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
200 גרם ערמונים
1 כפית מלח
½ כפית ג׳ינג׳ר טחון
½ כפית קינמון
½ כפית ראס אל חנות
1 שן שום גדולה כתושה
1 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה
- בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־15 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב.
- בינתיים מקלפים את הבטטה ואת תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
- מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה והערמונים לסיר, מערבבים ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את המים עד גובה הירקות ולא יותר.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה כשעה עד שהירקות רכים מאוד.
- טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים רותחים וטוחנים שוב.
אפשר להוסיף רבע כוס קרם קוקוס.
עוגיות ערמונים
עוגיות שאני מכינה בחורף כבר שנים, הן טבעוניות, קלות להכנה וכל כך טעימות.

כ־30 עוגיות.
מרכיבים
200 גרם ערמונים קלופים
120 גרם שמן קוקוס
2 כפיות תמצית וניל
½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
¼ כפית קינמון
¼ כפית מלח
½1 כוסות קמח רגיל/כוסמין
לציפוי:
¼ כוס אבקת סוכר
¼ כפית קינמון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את הערמונים במעבד מזון, מוסיפים שמן קוקוס, וניל, אבקת סוכר, קינמון ומלח וטוחנים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח וטוחנים שוב.
- מנקים את דפנות המעבד בעזרת מרית כדי שהכול יתערבב היטב.
- מגלגלים כדורים בקוטר 3.5־3 ס"מ ומניחים אותם במרווחים קטנים על נייר האפייה.
- אופים במשך 13 דקות בדיוק. אם התחתית של העוגיות זהובה, הן מוכנות. הימנעו מאפיית־יתר שתיצור עוגיות קשות ויבשות.
- ליצירת הציפוי מערבבים אבקת סוכר וקינמון בקערה קטנה.
- מצננים את העוגיות כ־5 דקות ואז מגלגלים כל עוגייה חמימה בקערת הציפוי.
- מצננים לחלוטין לפני ששומרים בקופסה אטומה.
לאחר יומיים שומרים בקירור.