אפשרות אחרת לכותרת: קאט: השחקניות ההוליוודיות תמכו בטבח – ופוטרו
אפשרות אחרת לכותרת: השחקניות ההוליוודיות שתמכו בטבח – פוטרו
מאז פרצה המלחמה, מפורסמים רבים בעולם, ובעיקר בתעשייה הנוצצת של הוליווד, נדרשו להכריז באיזה צד של ההיסטוריה הם עומדים. היו שבחרו לא להביע עמדה והיו שבחרו לנצל את מיליוני עוקביהם כדי לשתף בדעותיהם החשובות. בהתחלה ישראל נהנתה מתמיכה נרחבת של הכוכבים, אבל ברגע שבו צה"ל התחיל לפעול ברצועה היא התפוגגה כמו אבקנים ברוח. הרוב המכריע שבו לזעוק את זעקת ה"פלסטינים החפים מפשע שנפגעו", תוך התעלמות מקוממת מאלו הישראלים. ואם זה לא מספיק, היו גם לא מעט שהרחיקו לכת והצדיקו את הטרור באופן מרומז, הפיצו פייק ניוז ואף הביעו אנטישמיות מפורשת. אבל מסתבר שבהוליווד דווקא יש מי שדואג לכך שיהיה מחיר לאמירות שטופות שנאה נגד העם היהודי.
ביממה האחרונה, שתי כוכבות הוליוודיות גילו שלא הישגי העבר ולא חוזי עתק של מאות מיליוני דולרים יצילו אותן מלשלם על האמירות המחרידות שלהן. הראשונה הייתה סוזן סרנדון, זוכת האוסקר הזכורה מהסרט האלמותי "תלמה ולואיז". מפרוץ המלחמה, סרנדון הראתה את תמיכתה הברורה בפלסטינים, ואף לקחה חלק במחאות אנטי ישראליות רבות. השיא היה כשבאחת מהן היא הצדיקה את טבח החמאס ואמרה כי "הרבה אנשים לא מבינים את הרקע למתקפה שקרתה ב-7 באוקטובר, ולא מבינים את ההיסטוריה של העם הפלסטיני בשבעים וחמש השנים האחרונות". אחרי התגובות הקשות שהוטחו בה, סוכנות UTA, אחת מהגדולות באמריקה וגם זו המייצגת את סרנדון, שהודיעה קבל עם ו-X (טוויטר לשעבר) על סיום ההתקשרות איתה.
מיד לאחר מכן הגיע תורה של מליסה באררה, שחקנית מקסיקנית המוכרת גם כגיבורת סרטי 'הצעקה' האחרונים. מזה שבועות באררה לא חוסכת זעם וביקורת על מדינת ישראל, עד שלאחרונה הגדילה לעשות וטענה כי "עזה היא כמו מחנה ריכוז, לא למדו מההיסטוריה. זה רצח עם וטיהור אתני". תוך זמן קצר חברת Spyglass, שהפיקה את סדרת הסרטים, הודיעה שתפטר אותה מתפקידה, וזאת למרות שחלק נכבד מהסרט כבר תוכנן ועל אף החוזה הענק שהפרו בכך.
מדובר בשני מקרים מאוד מבורכים מבחינתנו, אך גם תמוהים. עד עכשיו, היו לא מעט אנשי בידור שהתבטאו באופן דומה, אבל לא "נענשו" בצורה כזו. היחס הברוטלי כלפי שתי הכוכבות, מעיד על עובדה אחת ברורה: כמו בסרטים שהיא מייצרת, גם בתעשייה ההוליוודית נמצאים מאחורי הקלעים גורמים בעלי כוח רב יותר מאלה המופיעים על המסך. בהצצה קצרה אל עבר אותן עמדות כוח, הרחק מאור הזרקורים, נדמה שהכל מתבהר.
סוכנות UTA מתפארת מזה שנים ברשימת כוכבי "איי ליסט" כמו ג'וני דפ, הריסון פורד ושרליז ת'רון, אבל לא הרבה מכירים את מי שעומד בראשה. הכירו את ג'רמי זימר, שנולד בחוף המערבי למשפחה יהודית כשרה למהדרין. הוא הגיע לתעשייה מלמטה, אחרי שהתחיל לעבוד בגיל 19 בחדר הדואר של הסוכנות המיתולוגית WMA, גם היא בבעלות יהודית, והתגלגל בתעשייה. זימר ידוע בחיבור לשורשיו היהודיים ובעיקר בהתנגדותו החריפה לאנטישמיות, כפי שהוכח במייל ששלח לעובדיו בו גינה את אמירותיו של קניה ווסט.
נעבור הלאה לחברת Spyglass, שזרקה את באררה השחקנית הראשית של סרטיה מכל המדרגות. חברת ההפקות ידועה בלהיטים רבים ונצחיים שהוציאה, אך ספק אם יש מי שמכיר את מי שייסד אותה. הכירו את גארי ברבר ורוג'ר בירנבאום. אם שמות המשפחה אינם מסגירים זאת מדובר בצמד יהודים מבטן ומלידה. ברבר הגיע מהקהילה היהודית העצומה ביוהנסבורג ובירנבאום נולד הרחק בניו ג'רזי. בוודאי לא תופתעו לגלות שבין שאר הפעולות שלהם למען מדינת היהודים, ברבר היה מהראשונים לגנות את טבח השביעי באוקטובר, ובירנבאום נמצא בין החותמים על המכתב שקרא לביידן לדאוג לחטופים הישראלים.
מעולם לא נאמר במפורש שהכוכבות נאלצו לשלם את המחיר בעקבות המוצא של מקבלי ההחלטות הרשמיים בתעשייה, אבל לא קשה לנחש שכל מנהל אחר של סוכנות או חברת הפקה היה מקדיש מעט יותר מחשבה לצעד כזה ולהשלכותיו העסקיות. אבל למרבה המזל, הם ממש לא היחידים.
"הוליווד שייכת ליהודים" זו לא אמירה אנטישמית אלא אמת לאמיתה. כבר ב2016 פורסמה רשימת 100 האנשים החזקים בתעשייה, והיא נראית פחות או יותר כמו דף קשר של בית כנסת אמריקאי. למרות שהקשר עתיק היומין בין הישראלים לאחיהם שחיים באמריקה, חלק גדול מהם בעלי הון והשפעה, לרוב לא נמצא במרכז תשומת הלב – מנחם לדעת שגם הם נאלצים להיזכר בזמנים האפלים של העם היהודי ויהיו מוכנים לעשות הכל כדי לקיים את הבטחת "לעולם לא עוד".