ימים של מלחמה, ימים של טרור פסיכולוגי ועצב בלתי פוסק אך יחד עם זאת, המון רגעים של תקווה ואהבה גדולה לעם המופלא שלנו. ואלו בעיקר ימים של בית, ימים של ביחד, פחות טיולים, פחות אירועים, יותר ארוחות משפחתיות ופגישות עם חברים קרובים. ועבורי, ימים של מטבח ובישולים. אני מקווה שגם אתם שורדים את הימים הבלתי אפשריים האלה, הנה כמה רעיונות טעימים, כולם עם עוף שהוא חומר הגלם הכי טעים וזמין שיש שיעבירו לכולנו את הזמן.
חזה עוף צלוי במרינדה אסייתית

מרכיבים
1 קילו עוף פרוס דק לשניצלים
למרינדה:
1 כפית אבקת שום (או 3 שיני שום כתושות)
½ כפית אבקת ג׳ינג׳ר
2 כפות שמן שומשום
2 כפות שמן זית
4 כפות רוטב סויה
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה בקערה ומוסיפים את העוף.
2. מכניסים למקרר לכחצי שעה עד שעתיים.
3. מחממים מחבת פסים (או מחבת רגילה או מפעילים מכשיר נינג׳ה על תוכנית גריל), צולים את השניצלים כמה דקות מכל צד עד שהם משחימים.
מגישים חם.
קציצות עוף עם חצילים וזוקיני

מרכיבים
לקציצות:
1 קילו עוף טחון
2 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים דק וסחוטים מנוזלים
1 בצל מגורר וסחוט מנוזלים
½ כוס פירורי לחם
1 ביצה
צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/3 כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור
לירקות:
1 בצל חתוך גס
1 חציל חתוך לקוביות
3 זוקיני חתוכים לקוביות
לרוטב:
2 כוסות מים רותחים
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית ראס אל חנות
½ כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הקציצות.
2. מחממים שמן זית בסיר סוטאז׳ גדול, יוצרים קציצות עגולות ומטגנים אותן משני הצדדים עד שהן משחימות.
3. מוציאים את הקציצות לצלחת בצד.
4. מוסיפים טיפה שמן זית ומטגנים את הבצל כמה דקות עד שהוא מתרכך מעט.
5. מוסיפים את הקישואים והחצילים, מטגנים אותם כ־10 דקות עד שהם מתרככים ומחזירים את הקציצות לסיר.
6. בוחשים יחד מים רותחים, רסק עגבניות ותבלינים ומוזגים על הכול.
7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה.
מגישים חם עם אורז.
קציצות עוף ברוטב עגבניות שרי

מרכיבים
לקציצות:
1 קילו עוף טחון
1 בצל מגורר וסחוט מנוזלים
1 ביצה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אורגנו
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל שחור
½ כפית ראס אל חנות
½ כוס פירורי לחם
לרוטב:
1 קילו עגבניות שרי, חתוכות לחצאים
1 פלפל אדום חתוך גס
4־5 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית סוכר
1 כפית פפריקה מתוקה
100 גרם רסק עגבניות
½1 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הקציצות.
2. מחממים שמן זית בסיר סוטאז׳ גדול. יוצרים קציצות עגולות ומטגנים אותן משני הצדדים עד שהן משחימות.
3. מוציאים את הקציצות לצלחת בצד.
4. מוסיפים טיפה שמן זית ומוסיפים את כל העגבניות ואת הפלפל האדום ומטגנים במשך 20־30 דקות עם ערבוב מתמיד.
5. מוסיפים שום ואת כל התבלינים ובוחשים. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומביאים לרתיחה.
6. מוסיפים את הקציצות, מערבבים קלות, מכסים ומבשלים שעה.