בתוך הזולה שבחצר ביתו, ליד ספות רביצה ושולחן קפה אני מביטה ביגל אושרי. הוא רק בן 23, הגיל שבו עדיין יושבים בזולות. אמא שלו נכנסת ומגישה לנו שתייה וכיבוד. אין כל קשר בין פניו הילדיות־משהו לבין הבגרות והרהיטות שלו. מאז המלחמה הפך אושרי לאחד האנשים המוכרים ביותר בארץ. עם שיא של השמעות במצעדי המוזיקה וסרטונים של חיילים ומילאומיניקים שמפתיעים את קרובי משפחתם לצלילי "לצאת מדיכאון", השיר שלו הוכתר לאחד מסמלי התקופה.
מילות השיר, "גם בשעות החשוכות של הלילה, תמיד יהיה כוכב קטן שיאיר לך", לא נכתבו במקור למלחמות. השיר יצא באוגוסט האחרון, ונכתב בכלל על רקע אישי. "ידידה שלי הייתה בדיכאון אחרי שהיא והחבר שלה נפרדו. ניסיתי לחוות את הדיכאון דרכה, אבל לא באמת הצלחתי. ואז קרה שאני נכנסתי לדיכאון סביב איזו התרחשות שהייתה לי בחיים באותה תקופה. אחרי שיצאתי ממנו, פתאום נוצר בי צורך לתמלל את הרגשות האלו יחד עם אופיר כהן, שמלווה אותי כבר תקופה".
מה הרגשת באותם ימים?
"היה שם מנעד רחב של רגשות. בגדול, אתה מסתגר. לא כל כך יוצא למסיבות, פחות בעניין של לפגוש אנשים חדשים, פחות בעניין של לדאוג לעצמך פיזית. באותה תקופה פחות התאמנתי ופחות כתבתי, הייתי בהסתגרות. אני חושב שאולי בגלל זה השיר התחבר גם למלחמה. כי באיזשהו מקום כל מדינת ישראל הייתה בדיכאון לאומי".
אם היית צריך לומר למה דווקא השיר הזה תפס כשיר המלחמה, מה ההסבר שלך?
"אני חושב שזה שיר שמדבר על כאב אבל מסתכל עליו באופטימיות, ואנחנו בדי־אן־איי שלנו אנשים שמחים. יש מעט מאוד שירים שהם עצובים במלודיה אבל בטקסט משדרים אופטימיות. לאופי של השיר, אני חושב, מצטרף הטיימינג שבו השיר יצא, זה גם שיחק תפקיד".
אושרי נולד בנתניה וגדל ביישוב אליכין. הוא הבכור משלושה בנים, אחיהם של לידור (21) ולירן (17). אביו הוא קצין אג"מ בשירות בתי הסוהר, ואמו היא קוסמטיקאית ופדיקוריסטית רפואית.
ההצלחה המטאורית של השיר במלחמה תפסה אותו לצד טרגדיה משפחתית קשה כאשר קצינת מג"ב קים דוקרקר, בת זוגו של אחיו לידור, נרצחה במסיבה ברעים. "השיחה האחרונה איתה הייתה קצת מעורפלת. היא לא ענתה 24 שעות והבנו שקרה משהו, שלא סתם נגמרה לה הסוללה. עברו ארבעה ימים מורטי עצבים עד שקיבלנו את ההודעה הרשמית על מותה. "עברנו שבועות לא פשוטים מאז. הרבה אנשים לא מבינים אולי מה זה לאבד בת זוג. אני חושב על אחי, על זה שהוא יכול להאשים את עצמו במה שקרה, ומה יקרה כשהוא ירצה להמשיך הלאה. הרבה אנשים גם לא מבינים מה קים הייתה פה בבית, מה היא הייתה גם בשבילנו. אבל אני לא בא להסביר את האבל שלי".
אפשר לומר שהשירים של אושרי וחבריו מגדירים את הסאונד הישראלי מחדש. "אני שמח שהמדינה מקבלת שירים וטקסטים כל כך טובים. ואני חושב שהמוזיקה שלנו רק נעשית טובה יותר".
גם האמנים הוותיקים מפרגנים?
"יום אחד הגעתי לליאור נרקיס הביתה. פתאום הבת שלו ניגשת אלינו ואומרת לאבא שלה 'אני לא מאמינה שיגל אושרי אצלנו בבית'. ואני מסתכל וחושב לעצמי – אבא שלך זה ליאור נרקיס. כשאמרתי לו את זה הוא צחק וסיפר לי שגם לו זה קרה כשהוא היה צעיר והגיע לשלומי שבת".
הכתבה המלאה תתפרסם מחר (שישי) במוסף "מוצש" של מקור ראשון
