כמה שאני אוהבת תותים, הם הנחמה שלי בחורף. הפרי המושלם הזה מגיח לכמה חודשים, מבשר על יום הולדתי המתקרב, ואף פעם לא נמאס לי ממנו, תמיד אני יכולה לאכול עוד איזה תות קטן. אני אוהבת לשלב תותים בסלט, להכין איתם עוגות או להוסיף אותם לקערת יוגורט וגרנולה.
התותים הם ממש פצצות אנרגיה וויטמינים, הם עשירים בוויטמין C – שכל כך חשוב בחורף, ובפולאט – מרכיב שהופך בגוף לחומצה פולית. הם עשירים גם בפלבנואידים ובנוגדי חמצון שמגנים על הגוף מפני רדיקלים חופשיים, ויכולים למנוע מחלות רבות. לתותים ערך קלורי נמוך (ב־100 גרם תותים יש 32 קלוריות) והם בעלי תכולת סיבים גבוהה ולכן אידיאליים לשמירה על משקל.
אני מודה שאני לא אותו אדם מאז 7 באוקטובר, מצב הרוח שלי עדיין לא בשיאו, העצב משתלט עליי לעיתים תכופות ויש לי הרבה פחות סבלנות להשקיע במאכלים מורכבים, ובכל זאת החלטתי להכין את טארט התותים השנתי כדי לשמח את כולם ובעיקר את עצמי.
טארט תותים וקרם שקדים
לפחות פעם בעונה אני מכינה את הטארט היפה והטעים הזה. נכון, הוא דורש הרבה זמן הכנה ולא מעט דיוק אבל הטעם המופלא והיופי המשגע מחזירים אותי שנה אחר שנה אל הטארט הזה.

מרכיבים
לבצק (מתאים לשתי קלתיות בקוטר 24, אפשר לחצות כמויות):
340 גרם (½2 כוסות) קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות אבקת סוכר
120 מ"ל מים קרים מאוד (מהמקרר) + 1 כף חומץ תפוחים
לקרם שקדים (הכמות לשני טארטים)
200 גרם שקדים פרוסים
200 גרם חמאה
100 גרם (חצי כוס) סוכר
½ כפית מלח
2 ביצים
4 כפות קמח
לתותים (לטארט אחד):
200־300 גרם תותים, שטופים וחתוכים לעיגולים דקים.
1 כף ריבת תות (או ריבה אחרת)
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. בכלי מזיגה קטן בוחשים את המים והחומץ.
2. במעבד מזון שמים קמח, חמאה ואבקת סוכר. מעבדים בפולסים קצרים לתערובת פירורית.
3. מוסיפים את המים עם החומץ כף אחר כף, רק עד שהפירורים הקטנים מתאחדים והופכים לגדולים. אין צורך להשתמש בכל המים, 3־4 כפות יספיקו.
4. מעבירים את הבצק לשיש ויוצרים שני כדורים שווים. שמים כל כדור בשקית ניילון ומועכים לדסקית (אני אמיצה ומרדדת מיד).
5. מקררים כשעתיים או לילה שלם.
6. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
7. מניחים על משטח, נייר אפייה מקומח ומרדדים עליו בעדינות דסקית אחת לעלה בעובי של כחצי ס״מ. מסובבים את הבצק בין רידוד לרידוד כדי שלא יידבק ומוסיפים קמח למשטח אם יש צורך.
8. מעבירים בעדינות את העלה לתבנית הטארט בעזרת נייר האפייה, אם נוצרו חורים סותמים אותם ומכסים את כל התבנית. חוזרים על הפעולה עם הדסקית השנייה בתבנית נוספת.
9. מניחים על הקלתית נייר אפייה מקומט ועליו שעועית יבשה (כמשקולת, כדי שהבצק יישאר שטוח ולא יתרומם) ואופים עשר דקות.
10. כעבור עשר דקות מוציאים בזהירות את הנייר עם השעועית ואופים את הקלתית עוד 8 דקות עד שהיא זהובה ובהירה. מצננים לטמפרטורת החדר (אפשר לשמור את הקלתית השנייה במקפיא עד שלושה חודשים או להשאיר אותה כבצק במקפיא).
הכנת הקרם:
11. מחממים תנור ל־180 מעלות.
12. במעבד מזון שמים שקדים, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת אחידה.
13. מוסיפים ביצים, מלח וקמח ומעבדים לקרם חלק.
14. ממלאים את הטארט בקרם שקדים ומיישרים לשכבה אחידה.
15. אופים כ־25 דקות עד שהקרם מתייצב.
16. כשהטארט מתקרר וסמוך להגשה, מסדרים את התותים במניפה בעיגול מסביב.
17. מוהלים כף ריבת תות בכף מים רותחים ומברישים את התותים.
מגישים מיד.
שומרים עטוף היטב בקירור עד יומיים.
סלט ירוקים ותותים
סלט מרענן עם שילוב מרכיבים מטורף מפוצץ בטעמים, או במילים אחרות: הסלט שייגמר ראשון בארוחה

מרכיבים
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 צרור רוקט קצוץ גס
1 שומר פרוס דק־דק
1 אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות גדולות
200 גרם תותים חתוכים לחתיכות גדולות
אפשר להוסיף אגוזי פקאן קצוצים וקוביות גבינה בולגרית
לרוטב
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
1 כפית מייפל
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הסלט.
2. מוזגים את הרוטב סמוך להגשה ואוכלים מיד.
עוגת תותים מהירה והפוכה
אין לכם זמן להיות חצי יום במטבח בשביל טארט מפונפן? העוגה הזו בדיוק בשבילכם, חמש דקות עבודה והיא לא פחות טעימה.

מרכיבים
½ קילו תותים נקיים, חתוכים לקוביות גדולות
1 קופסת אוכמניות / פטל / גם וגם
1 כף מיץ לימון (לא חובה)
לבצק
100 גרם חמאה רכה
½ כוס קמח
½ כוס קמח שקדים
¼ כוס מייפל
¼ כוס סוכר לבן
¾ כוס פתיתי שיבולת שועל שלמה
להגשה: גלידת וניל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מערבבים היטב את כל חומרי הבצק לבצק דביק.
3. מניחים את התותים והאוכמניות בתבנית, מזלפים מיץ לימון ומערבבים מעט.
4. מניחים את הבצק על התותים, כף אחר כף, כך שיכסה את התותים, זה בסדר אם יישארו קצת רווחים.
5. אופים 30־35 דקות עד שהבצק משחים, מחלקים מנות מבולגנות בעזרת כף.
מגישים חם עם גלידה וניל.