מ-7 באוקטובר אני ביחסי אהבה־שנאה עם המטבח. מצד אחד הוא מפלט מושלם ומספק שעות של אסקפיזם והנאה, הוא מעניק לי אנרגיה חיובית ומאפשר לי להכין אוכל טעים למשפחה שלי ולחברים. ומצד שני הסבלנות שלי לעיתים קצרה מאוד, אני מוטרדת, דעתי מוסחת בקלות ומדי פעם פשוט אין לי כוח. לפעמים אני לא מצליחה אפילו לזכור אם שמתי מלח בתבשיל או לא. אז אם אתם כמוני, חסרי סבלנות אבל אוהבים אוכל טעים, חשבתי במיוחד בשבילנו על רעיונות למאכלים קלילים ומהירים, בלי שום פשרה על הטעם. תוכלו לצאת מהמטבח אחרי עשר דקות, לקפל כביסה או לקרוא ספר עד שהארוחה מוכנה.
בורקס בשר
כשהייתי ילדה כל שישי בערב המנה הראשונה הייתה בורקס בשר (עם רוטב פטריות), ועכשיו מצאתי טריק מושלם להכין בורקס בלי עבודה. והטעם? גן עדן.

מרכיבים
1 חבילת בצק עלים
למילוי
500 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק־דק
1 ביצה
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
½ צרור בצל ירוק קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
½ כפית ראס אל חנות
½ כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת שום
1 ביצה להברשה
שומשום לפיזור
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
3. חותכים את הבצק לשני חלקים ומניחים אחד על נייר אפייה.
4. מניחים את הבשר על הבצק ומיישרים לשכבה אחידה.
5. מכסים בחלק השני של הבצק.
6. בעזרת סכין חדה חורצים קווים שייצרו ריבועים, אך לא עד הסוף.
7. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
8. אופים כ־40 דקות או עד להשחמה.
מגישים חם.
העוף של אמא שלי
המתכון האלמותי של אמא שלי שלא מאכזב לעולם: עוף רך ועסיסי, ירקות נפלאים, והתבנית תמיד.

מרכיבים
2 קילו עוף, כרעיים ושוקיים
3־4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
3־4 גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
1 בצל קלוף וחתוך לחתיכות גדולות
למרינדה
3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
3 כפות קטשופ
3 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת שום
½ כפית ראס אל חנות (לא חובה)
¼ כוס מים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
2. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה.
3. שמים את כל החומרים בקערה גדולה ומערבבים עם המרינדה כך שהכול מצופה היטב.
4. מעבירים את הכול לתבנית גדולה.
5. מניחים נייר אפייה על העוף ומעליו רדיד אלומיניום.
6. מכניסים לתנור לשעתיים.
7. אם רוצים שהעוף יהיה מעט שחום מסירים את הכיסוי ואופים במשך עוד 7 דקות לא מכוסה על תוכנית גריל.
עוגת תפוזים מתפוז שלם
טרנד מטורף שרץ ברשתות החברתיות שהייתי חייבת לנסות והוא הצליח מעל למשוער, אולי אחת מעוגות התפוזים הטובות שהכנתי. והטריק? מכניסים תפוז שלם (!) למעבד מזון יחד עם כל שאר החומרים, וזהו, כמה דקות ויש עוגה בתנור

מרכיבים
1 תפוז שלם (תפוז מיץ בינוני, עם קליפה דקה)
1 כוס (200 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן צמחי
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
לציפוי (לא חובה)
100 גרם אבקת סוכר
1־2 כפות חלב (כל חלב) / מיץ תפוזים
גרידת תפוז לקישוט
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את התפוז, חותכים לו את הכיפה ואת שאר התפוז חותכים לקוביות – עם הקליפה ועם הכול. אם יש גרעינים נפטרים מהם.
2. שמים במעבד מזון את התפוז החתוך, ביצים, סוכר, שמן, מלח ווניל וטוחנים לתערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה וטוחנים בפולסים קצרים כמה שניות, רק עד לאיחוד החומרים.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים במשך 30־25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. הימנעו מאפיית יתר.
6. אחרי שהעוגה התקררה אפשר להכין את הציפוי: בקערה קטנה טורפים אבקת סוכר וחלב לציפוי חלק. מתחילים עם כף אחת של חלב ומוסיפים כמה טיפות כל פעם עד להגעה למרקם הרצוי.
7. מורחים את הציפוי על העוגה ומפזרים גרידת תפוז טרייה לקישוט.