הגיע הזמן להודות, הטורטייה כבשה את המטבח שלנו. פרקטית ונחמדה שכמותה, תמיד מחכה בשקט במזווה, עם תאריך תפוגה אין סופי, טומנת בחובה הבטחה לארוחה מהירה. מדובר ב"לחם" נוח וגמיש שאפשר להשתולל איתו במטבח: החל מהכריך הפשוט ביותר (אצלנו אוהבים לגלגל אותו כמו סושי עם גבינת שמנת וחביתה) ועד אפייה, מילוי, טיגון ומה לא. והאמת שבדרום אמריקה הייעוד המקורי שלה היה פשוט מצע שממלאים אותו.
אני יודעת שיש לכם ערימת טורטיות במזווה שקניתם במבצע ההוא לפני חודש, אז בואו לתת להן חיים חדשים ולהכין ארוחות קלילות ומהירות לכל השבוע.
בורקס גבינה מטורטייה
יש לכם שאריות של גבינות מכל מיני סוגים? ערבבו הכול ביחד עם ביצה ותבלינים, גלגלו בטורטייה ואפו בורקס מהירים שפשוט נחטפים מהמגש. חמש דקות עבודה ויש לכם ארוחה טעימה.

מרכיבים
12־13 מיני טורטיות
למילוי:
1 חבילת גבינת חמד (250 גרם) (אפשר להחליף בבולגרית או פטה)
1 גביע קוטג' (או גבינה לבנה או גבינת שמנת)
1 כוס מוצרלה מגוררת (או כל גבינה צהובה מגוררת)
1 ביצה
3 שיני שום כתושות
½ כפית אורגנו יבש
ביצה טרופה להברשה
שומשום לקישוט
להגשה:
2 עגבניות בשלות
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
3. מברישים את פני הטורטייה בביצה.
4. מניחים 2 כפות מילוי בחלק התחתון של הטורטייה ומגלגלים.
5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מברישים בעוד ביצה מלמעלה ומפזרים שומשום.
7. אופים 20־30 דקות עד שמשחים.
8. מרסקים עגבניות טריות על פומפייה.
מגישים עם רסק עגבניות.
מאפה מנגולד וטורטיות
מאפה מיוחד, טעים ומהיר שמנצל את הטורטייה גם כמילוי ולא רק כחומר גלם שצריך למלא. הטורטיות סופגות את חומרי המילוי ונוצר ביס רך ומושלם.

מרכיבים
6־8 מנות
3 טורטיות גדולות בקוטר 30 ס"מ (או 6 טורטיות בינוניות)
300 גרם עלי מנגולד/תרד שטופים קצוצים גס
3 ביצים
250 גרם קוטג'
250 מ"ל שמנת לבישול
3 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
50 גרם גבינה צהובה מגוררת לטעמכם
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 24.
2. מגלגלים 2 טורטיות ובעזרת סכין חותכים לרצועות דקות דקות.
3. טורפים בקערה ביצים, קוטג', שמנת ותבלינים.
4. מוסיפים את רצועות הטורטייה ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את המנגולד ומערבבים היטב, הכי נוח עם הידיים.
6. מרפדים את התבנית המשומנת בטורטייה השלישית כמו קלתית.
7. מעבירים את המילוי לתבנית ומיישרים.
8. מפזרים גבינה מלמעלה.
9. אופים 35־45 דקות עד שהמילוי יציב.
חביתה בטורטייה
המילוי הבסיסי ביותר הוא חביתה, ולא תאמינו כמה היא טעימה בתוך טורטייה. אם תוסיפו לחביתה כמה דברים תקבלו מיני–פשטידה מהירה, פינוק מהיר לארוחת ערב משפחתית.

מרכיבים
תבנית קטנה בגודל 20/30 מ"מ
למילוי בסיסי:
4 טורטיות רגילות (כך שיכסו את התבנית עם קצת שוליים)
4 ביצים
2 כפות גדושות קוטג'
מלח ופלפל
½ כוס מוצרלה מגוררת/עמק/גאודה
1 פלפל אדום פרוס לפרוסות
חופן בצל ירוק
אפשר גם עגבניות, פטרוזיליה, בזיליקום ועוד כיד הדמיון.
אופן ההכנה
1. משמנים קלות את התבנית ומניחים את הטורטיות בתבנית בחפיפה קטנה.
2. בקערה קטנה מערבבים ביצים, קוטג' מלח־פלפל ומוזגים את התערובת על הטורטיות.
3. מוסיפים פלפל ובצל ולבסוף מוצרלה או גבינה צהובה.
4. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ואופים במשך 20־30 דקות או עד שהביצים מתייצבות. (בנינג'ה: תוכנית טיגון באוויר חם, 180 מעלות, מכניסים ל־11־9 דקות)
5. אם הטורטייה מתחילה להשחים והביצים עוד לא יציבות, מכסים ברדיד אלומיניום.
אוכלים מיד.