למרות שמשנה לשנה הוא מעורר יותר מחלוקות, גם בשנת 2024 יצוין ברחבי העולם "יום האישה", שייתן לכל הנשים יממה שלמה שתוקדש להן. מעבר לאלפי ההטבות, הפינוקים, המבצעים וההזדמנות לדבר על שוויון מגדרי מכל כיוון, אפשר לציין את יום האישה גם בחברת הנשים החזקות והאמיצות שבכלל לא קיימות במציאות, אלא אצלכם על המסך.
לרגל היום החשוב, קבלו כמה המלצות צפייה ליצירות נשיות חדשות וישנות. למרות שמדובר ביום בינלאומי, חשוב להקדיש את היום הזה ליצירות כחול לבן, שבאופן מאוד מפתיע – גברים ייהנו מהן לא פחות.
זאת וזאתי (רשת 13)
גם אם "זאת וזאתי" לא מצאה כל כך את מקומה במיינסטרים הישראלי, אין אישה שלא תצפה בה ותקבל דגדוג נעים בבטן כתוצאה משילוב של צחוק בלתי נשלט וגאווה בנשים המוזרות שלמולה. תותית ומילעל הן צמד זמרות כושלות, שבכל פעם מנסות למצוא את ההשראה לשיר הבא. קשה לעמוד בפני הקסם של הסדרה, ההרפתקאות המשונות שהשתיים נקלעות אליהן ובמיוחד מ"פניני החכמה" שלהן שלפעמים, בטעות, הופכות לאמרות מעצימות במיוחד.
וונדר וומן (סלקום TV)

וונדר וומן הוא לא עוד שובר קופות סטנדרטי של DC בשבילנו, אלא סיפור הצלחה ישראלי מרגש במיוחד. גל גדות, אחת הנשים המצליחות בישראל ובעולם, מסתערת על המסך כדיאנה נסיכת האמזונות שמקבלת הזדמנות להוכיח את עצמה. חמושה במבטא ישראלי כבד, משחק עוצמתי וכריס פיין אחד לצידה, גל גדות מטביעה את חותמה בהוליווד ויום האישה הוא הזדמנות נפלאה להתגאות בה מחדש.
אשת חיל (כאן 11)
פרויקט ארכיון ייחודי לכבוד יום האישה 2024. הסדרה תספר את סיפורן המרתק ומעורר ההשראה של נשים אשר מצאו את עצמן נלחמות למען עם ישראל, מימי מלחמת העולם ה-2 ועד ימינו. הפרויקט מציג את דור הסבתות הלוחמות והלוחמות פורצות הדרך לנשים בצה"ל של ימינו (על הטייסת שעברה קורס טיס בשנות ה-50 ויצאה מעבר לקווי האויב, כבר שמעתם?). הפרויקט מציג את גבורת הנשים והאתגרים הרבים והמשתנים מתקופה לתקופה שאיתן התמודדו.
לעבור את הקיר (נטפליקס)

מסתבר שחוזק נשי לא בא לידי ביטוי רק בשרירים, אלא גם באמונה. רמה בורשטיין פורשת בפנינו את המסע של מיכל, חוזרת בתשובה שמנסה למצוא את דרכה בעולם החרדי הנוקשה. רגע לפני חתונתה, ארוסה מחליט להיפרד אבל היא נחושה להשאיר את מועד החתונה כפי שנקבע, ולמורת רוחם של חבריה ומשפחתה, דובקת באמונה שהקדוש ברוך ישלח לה חתן חדש.
חברות (רשת 13)
אין סדרה נשית יותר מ"חברות". היא מכנסת על ספסל אחד בגינת ילדים את נועה, ורד, ופזית שלכל אחת אתגרים שונים בחייה (רמז, לרוב זה קשור לילדים, בעל ועלייה במשקל), ומראה כיצד הן מתמודדות איתם בדרכים מבדרות מאוד. אליהן מצטרפת שני, הרווקה הנצחית, שמפגשיה עם סוגי הגברים בישראל מובילים לסיפורים הזויים אף יותר.
לא רק בלונדינית (סלקום TV)
היא יפה, היא מצחיקה, היא קלילה, ותאמינו או לא יש לה גם ראש על הכתפיים. אם עוד לא פגשתם באל וודס המדהימה, גיבורת הסרט 'לא רק בלונדינית', יום האישה הוא הזדמנות נפלאה לתקן את העוול ולהצטרף למסע שלה בדרך ללימודי משפטים בהראוורד, שם תנסה להשיב את אהובה לזרועותיה, ועל הדרך להוכיח שהיא הרבה יותר מרק בלונדינית.
יום האם (קשת 12)
ואם כבר עסקנו באמהות, סדרת חובה היא "יום האם" שיצרה דניאלה לונדון דקל. אלה, הגיבורה, היא אם לשלושה ילדים שמצליחה בקושי לתמרן בין הטיפול בהם לטיפול בבעלה ובחברתה הטובה ביותר והכל תחת הומור קליל וקסום שמוקדש לכל מי שהיא אם ואישה במדינת ישראל.
מחווה ליוצרות ישראליות בפרטנר TV

לקראת יום האישה הבינלאומי שיחול ב-8.3, הודיעה פרטנר על תמיכתה בקולנוע ישראלי נשי בשנה השנייה ברציפות. במהלך החודש הקרוב יוצגו בפרטנר TV מבחר סרטים קצרים של יוצרות קולנוע ישראליות בבכורה טלוויזיונית, אשר הוצגו בפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים בירושלים.
בעלות ברית

סרטה של דסי קרויזר, בהשתתפות ג'וי ריגר. הסרט מגולל את סיפורה של מיכל, הנשואה זה זמן רב אך לא מצליחה להביא ילדים לעולם. כשאחותה של מיכל, חמי, יולדת בן, היא מזמינה אותה להיות זו שתעביר בטקס ברית המילה את התינוק מצד הנשים לצד הגברים, כיוון שזוהי סגולה להיפקד בילדים. הדבר מציב את שתי האחיות עם ההתמודדות שלהן מול עצמן ושל שתיהן יחד וכל זה בזמן שכולם ממתינים לתחילת הטקס.
פתחי לי אחותי
סרטה של חני אייזנשטיין ובהשתתפות אגם רודברג ואורי בלופרב. הסרט מגולל את סיפורם של דוד ומיכל, זוג חרדי צעיר שנישא זה עתה ומייחל בקוצר רוח למפגש המרגש בחדר ייחוד, אך שם קורה משהו ששניהם לא ציפו לו ומביא אותם להתמודדות רגשית מורכבת.
פסק זמן

סרטה של ריטה ברודיאנסקי בהשתתפות סוזאנה פפיאן (סוביצקה), מאשה מריה סעמאן, יניב זנבה, אלי זנתי ועוד. הסרט מספר את סיפורה של נערה ממשפחה קשת יום, המטפלת בהוריה תוך כדי שהיא משרתת במעברים של טול כרם. כשהיא נקראת בדחיפות לביתה, היא עומדת בפני דילמה נוראה בה היא נאלצת לעצור נערה מטול כרם כדי לשוב להורים הזקוקים לה.