אם אתם קוראים אדוקים ונאמנים (ואני יודעת שכן), אתם בוודאי מחכים כבר לרעיונות החדשים למשלוחי מנות בפורים 2024. משנה לשנה הרף עולה, ואני משערת שהשכנות שלי לא ישנות בלילה כבר מחנוכה, טרודות במחשבות ״איך נפתיע את אפרת?״. לכן צריך להתכונן!
כבר חמש שנים המדור יוצא לסייע לאנשים שאין להם זמן או יכולת להיכנס למטבח ולאפות חלות יפהפיות או עוגיות שבריריות, אבל בכל זאת רוצים להשקיע ולתת משלוח מנות מקורי ומיוחד. מה עושים? יוצאים לקניות!
חפשו מתכון משפחתי קליל וקנו את המוצרים המופיעים במתכון. צרפו קרש חיתוך, מזלג מיוחד או קערה, וכמובן, הוסיפו בקבוק יין חגיגי. כתבו את המתכון על פתק והוסיפו ברכה. אל תשכחו לעבור בחנות כלי כתיבה ולהצטייד בקופסאות, בסרטי מתנה ובכרטיסי ברכה. מומלץ לאלתר מדברים שיש בבית. הנה שלושה רעיונות להשראה שאתם יכולים להתאים לטעם ולכיוון שלכם. חג שמח.
ערכה להכנת גרנולה
למי מתאים?
לאנשים ששומרים על הבריאות
מה קונים?
צנצנת ליוגורט
בקבוקים לשמן זית
חבילת שיבולת שועל שלמה
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם גרעיני דלעת
100 גרם שקדים
100 גרם אגוזי פקאן/מלך
100 גרם צימוקים
דבש או מייפל
שמן זית
יוגורט
תותים או אוכמניות
מרכיבים
3 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר, להכנה מהירה)
100 גרם גרעיני חמנייה
1/3 כפית מלח דק – חשוב מאוד
100 גרם גרעיני דלעת
100 גרם שקדים קצוצים גס
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
½ כוס סירופ מייפל (אפשר גם להשתמש רק בדבש או רק במייפל)
¼ כוס שמן זית
¼ כוס צימוקים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־160 מעלות טורבו ומניחים נייר אפייה בתבנית תנור גדולה.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים (קודם את היבשים, אחר כך מוסיפים את הרטובים).
- מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה לגובה אחיד.
- אופים את הגרנולה במשך 35 עד 45 דקות. מדי 10 דקות פותחים את התנור, מוציאים מעט את התבנית, ובעזרת כף עץ ארוכה מערבבים היטב. התהליך הזה חשוב מאוד כדי לגרום לכל החומרים להיאפות במידה שווה.
- כששיבולת השועל מזהיבה והאגוזים שחומים וריחניים – הגרנולה מוכנה.
- מוציאים את הגרנולה מהתנור ונותנים לה להתקרר. מערבבים אותה מדי פעם כדי שלא תידבק לעצמה (במיוחד אם השתמשתם בדבש).
- מוסיפים את הצימוקים.
שומרים בכלי אטום עד חודש.
לא לשכוח לצרף מתכון לגרנולה קלאסית

ערכה להכנת סלט ירקות
למי מתאים?
לכולם
מה קונים?
עגבניות שרי
חסה יפה
צנוניות
קולרבי או שומר
בצל סגול
בקבוק שמן זית
קופסת ג׳עלה (פיצוחים לסלט)
אפשר גם:
סכין, קרש חיתוך, קערה
מרכיבים
1/3 כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון טרי
1 שן שום כתושה
1 כפית חרדל דיז׳ון חלק
1 כף דבש
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
לא לשכוח לצרף מתכון לרוטב המנצח

ערכה להכנת עוגיות
למי מתאים?
לאנשים שאוהבים לאפות
מה קונים?
סוכר
קמח
חמאה
אבקת אפייה
סוכריות לעוגה
שוקולד צ׳יפס
(או סתם שוקולד)
אפשר גם:
תמצית וניל
מערוך
חותכנים לעוגיות
תבנית
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה (לא נוזלית)
2/3 כוס סוכר (130 גרם)
1 כפית מלח
2 חלמונים
2 כפיות תמצית וניל איכותית
380 גרם קמח רגיל
רבע כוס סוכריות קונפטי לעוגה
אופן ההכנה
- בקערה גדולה, בעזרת כף עץ, מערבבים חמאה, מלח וסוכר לקרם חלק.
- מוסיפים את החלמונים בזה אחרי זה ומערבבים היטב בין חלמון לחלמון. מוסיפים את הווניל ומערבבים.
- מניחים מסננת על הקערה ומוסיפים את הקמח.
- מערבבים, בהתחלה עם כף העץ ואחר כך בעזרת הידיים לבצק חלק ואחיד. אם הבצק דביק אפשר להוסיף כף או שתיים של קמח. אם הוא יבש, אפשר להוסיף כף או שתיים של מים קרים.
- מוסיפים את הסוכריות, ושומרים קצת בצד. לשים היטב עד שהסוכריות מפוזרות באופן אחיד.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים. חצי אחד עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר.
- את החצי השני מועכים מעט למלבן, ומניחים בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות.
- מרדדים ליריעה גדולה אך לא דקה מדי, בעובי 5 עד 7 מ״מ. מסירים את הנייר העליון, מפזרים את הסוכריות ששמרתם בצד ומרדדים קלות.
- מצננים במקרר במשך עשרים דקות. בזמן הזה מכינים עוגיות מחצי הבצק שהנחנו קודם במקרר.
- מחממים תנור ל־180 מעלות, ומניחים נייר אפייה בשתי תבניות לתנור. מוציאים את הבצק מהמקרר, מסמנים עוגיות בקורצן ומעבירים בזהירות לתבנית. שומרים על רווחים קטנים בין העוגיות.
- אופים במשך 8 עד 12 דקות בתנור, תחת השגחה מתמדת. כשהעוגיות יציבות ובהירות, עם הזהבה קלה בצדדים, מוציאים אותן. לא מרימים את העוגיות מהתבנית לפני שהן מעט מצטננות.
- אורזים בקופסה יפה.
לא לשכוח לצרף מתכון לעוגיות חמאה קונפטי
