פורים השנה יהיה קצת שונה, כששמחת החג מהולה בעצב גדול על רבים שאינם איתנו. אולי דווקא לכן, הזמן המשפחתי הפך ליקר ערך. יש לי הרגשה שכולנו מעריכים יותר את המשפחה. האחים והאחות והגיסים והגיסות שלי הם הדברים הכי טובים שקרו לי בשנים האחרונות, ואעשה הכול כדי לא להחמיץ ארוחה איתם. סעודת פורים חגיגית היא הזדמנות מעולה לכך. ולוח השנה אינו עוצר: גם אצלכם כולם כבר מדברים על פסח?
פרגיות ואורז עם שזיפים
אם אתם אוהבים מתוק בתוך המלוח, המנה הזאת היא בדיוק בשבילכם
השזיפים מעניקים לפרגיות מתיקות מושלמת. אצלנו במשפחה כולם מעבירים את השזיפים שלהם לצלחת שלי
מרכיבים
¼ כוס שמן זית
3 בצלים סגולים חתוכים לפרוסות
2 קילו פרגיות
מלח ופלפל
150 גרם שזיפים יבשים
1 כוס אורז
½2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
½ כפית קינמון
½ כפית כוסברה טחונה
½ כפית ג׳ינג׳ר טחון
1 כפית ראס אל־חנות
1 כפית אבקת שום
אופן ההכנה
- במחבת גדולה מאוד מטגנים את הבצלים במשך 20 דקות בערבוב מתמיד, עד שהם רכים ומתחילים להשחים.
- מוסיפים את הפרגיות, ממליחים ומפלפלים בנדיבות, ומטגנים כ־5 דקות מכל צד עד שהן שחומות.
- מפזרים את האורז בין הפרגיות ומוסיפים את השזיפים.
- מערבבים את כל התבלינים עם המים ומוזגים על הכול. מוודאים שכל האורז מתחת למים ושהכול מעורבב היטב.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40 דקות.

סיגרים במילוי עוף
ה״פינגר פוד״ הכי משמח שיש, ואם אתם אוהבים לגלגל – זה המאכל בשבילכם
עלי הסיגר נוחים לעבודה, עמידים וכמעט לא נקרעים. סיגרים בדרך כלל מטגנים, אך אני בחרתי לאפות והתוצאה הייתה נפלאה. טיגון ייתן מעטפת פריכה יותר.
מרכיבים
1 חבילת עלי סיגר (מופשרים לפי הוראות היצרן)
למילוי:
½ קילו עוף טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי סלרי קצוצים דק
1 בצל גדול מגורר וסחוט מנוזלים
1 כפית מלח
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית שום גבישי
1 כפית ראס אל־חנות
½ כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור
2 כפות קמח ומעט מים ל"דבק"
שמן זית לשימון
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
- מכינים ״דבק״ מקמח ומים בקערה קטנה.
- מניחים נייר אפייה בתבנית, מורחים עליו שמן ומחממים תנור ל־190 מעלות טורבו.
- מניחים עלה סיגר על משטח העבודה ומניחים בחלק התחתון כף של מילוי.
- סוגרים לצורת סיגר: קיפול אחד מלמטה, שני קיפולים מהצדדים ומגלגלים. אני חותכת את החלק העליון של העלה כדי לחסוך בצק.
- מורחים מעט "דבק" על החלק העליון, סוגרים ומניחים על נייר האפייה.
- חוזרים על הפעולה עם כל העלים עד שנגמר המילוי.
- משמנים את העלים גם מלמעלה בשמן זית, בנדיבות.
- אופים במשך 20־30 דקות או עד שמתחיל להשחים.
- מגישים חם עם טחינה

עוגת גזר קלילה
פתרון נפלא כשיש אינפלציה של גזרים במקרר
לתבנית בקוטר 22 או אינגליש קייק
מרכיבים
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה או סוכר לבן
¾ כוס (180 מ"ל) שמן חמניות
3־4 גזרים בינוניים (כ־250 גרם) מגוררים גס
1 כוס + 3 כפות (185 גרם) קמח
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן טחון
¼ כפית מלח
לקישוט (לא חובה):
50 גרם שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־165 מעלות, משמנים היטב את התבנית.
- בקערה, מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה.
- מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הגזר ומערבבים בתנועות קיפול.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קינמון, ציפורן ומלח, ובוחשים רק כמה שניות, עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומקשטים בשקדים.
- אופים 30־35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
