ברוקולי הוא ירק אהוב כאן בבית, שאני משתדלת להוסיף להרבה תבשילים ומאפים בזכות הערכים התזונתיים הנפלאים שלו. הוא נחשב לאחד מהירקות הכי בריאים שיש ועשיר בוויטמין C , סידן, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון חשובים. בנוסף הוא מכיל טריפטופן – החומר שממנו המוח שלנו מייצר סרוטונין, אלה שאחראים למצב הרוח שלנו.
כל חלקי הברוקולי אכילים ואפשר לאכול גם את העלים והגזע. אין שום בעיה לאכול ברוקולי חי (חפשו בגוגל ״הסלט המטופש״ זה הסלט הכי טוב שאני מכירה מברוקולי חי), ואם אתם מבשלים ברוקולי, מומלץ להסתפק בבישול קצר כדי שלא יאבד את ערכיו התזונתיים ואת צבעו הירוק.
לא תאמינו, אבל המוצא של הברוקולי הוא דווקא מאיטליה והוא הגיע לארצות הברית בסוף המאה ה־19 עם המהגרים האיטלקים, אך פרץ לתודעה ולשאר העולם רק בתחילת המאה ה־20 כאשר התגלו ערכיו התזונתיים וטעמו המיוחד. השם ״ברוקולי״ הגיע מהמילה האיטקלית ״ברוקולו״ שפירושה הפרחים הקטנים של הכרובית.
קציצות בשר בקארי עם ברוקולי
מרכיבים
2 חבילות ברוקולי חתוכות לפרחים קטנים
לקציצות
חצי קילו בשר טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק (אפשר במעבד מזון)
חצי כוס פירורי לחם
1 ביצה
1 כפית אבקת שום / 3 שיני שום כתושות
½ כפית מלח
1 כפית ג׳ינג׳ר
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אבקת אפייה
לרוטב
1 כוס מים רותחים
1 כף אבקת קארי
1 כפית ג'ינג׳ר טחון
1 כף סירופ מייפל
2 כפות סויה
½ כפית מלח
½ פלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן צרובות.
- מוסיפים את הברוקולי בין הקציצות, אל דאגה אם זה צפוף, הברוקולי מתכווץ.
- מוזגים על הכול את הרוטב ומנערים מעט את הסיר כך שהקציצות יהיו רטובות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
- מבשלים 45 דקות ומגישים עם אורז.

הברוקולי שמתבשל עם הקציצות הופך פשוט למעדן, אני ממליצה לכם להוסיף ברוקולי טרי בכל פעם שיש לכם מקום פנוי ליד קציצות
חטיפי ברוקולי ופרמזן
מרכיבים
2 זרי ברוקולי חתוכים לפרחים גדולים
¼ כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה
½ כפית פלפל שחור (לא חובה)
100 גרם פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־190 מעלות טורבו.
- חולטים את הברוקולי כ־10 דקות בסיר גדול מלא מים רותחים מומלחים קלות, עד שהברוקולי רך אך לא יותר מדי.
- מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
- מערבבים היטב את שמן הזית עם התבלינים ומוזגים על הברוקולי.
- מניחים פרחי ברוקולי על נייר אפייה במרווחים קטנים.
- בעזרת תחתית של כוס מועכים את הברוקולי כך שהוא ממש דק – כמה מ״מ.
- מגרדים פרמזן בשפע על הברוקולי.
- אופים במשך 25־35 דקות עד שהפרמזן נמסה והכול מקבל מעטה פריך.
אוכלים מיד עם שמנת חמוצה / ציזיקי / טחינה.

טרנד מהרשת שלא יכולתי להישאר אדישה אליו – והוא באמת מוצדק! מתקבל נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול
סלמון עם פסטה וברוקולי
מרכיבים
3 כפות שמן זית
700 גרם סלמון חתוך לקוביות
מלח ופלפל
1 חבילת ברוקולי חתוכה לפרחים
250 גרם פסטה
לרוטב
250 מ״ל קרם קוקוס
1 כפית ג׳ינג׳ר
1 כפית אבקת שום
1 כפית כוסברה טחונה
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
- במחבת גדולה מחממים שמן וצורבים את קוביות הסלמון.
- ממליחים ומפלפלים היטב.
- אחרי כחמש דקות מוסיפים את הברוקולי וצורבים כדקה.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הכול.
- מערבבים בעדינות ומבשלים עוד כמה דקות עד שהסלמון מוכן (תבדקו).
- מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומכבים את האש.

מגישים מיד.
אצלנו בבית פסטה־סלמון זו תמיד סיבה למסיבה, והזדמנות להיפרד מקצת חמץ