פסח די עצוב השנה, חג החירות אבל 133 אחים שלנו (נכון לכתיבת שורות אלה), ללא חירות, חטופים בעזה מוחזקים במרתפי הגיהינום, והלב איתם ורק איתם. החג מאלץ אותנו לעצור, להיפגש עם המשפחה ולהיות ביחד – שזו כנראה נקודת האור החשובה של החגים.
בהתאם לזמן אספתי שלושה מתכונים עם חומר גלם עונתי ונפלא: פול. אם אתם משיגים פול טרי, זכיתם פעמיים, גם בירק טעים ונפלא וגם בשעות של קילוף ועבודת פרך.
כדי להשתמש בו מרתיחים את הפול הטרי עם התרמילים במשך 10־15 דקות בסיר גדול עם מים רותחים ומסננים. מחלצים את הפולים מהתרמיל החיצוני ואז ממשיכים ומקלפים אותם מקליפתם השקופה. אגב, זו מלאכה מושלמת לתת לילדים שעכשיו מתרוצצים בבית בחופשה.
אבל לא חייבים לעבור את כל התהליך, אני אוהבת את הפול הקפוא, טעמו נהדר והוא מקצר לי את הזמן במטבח. עבור הסלט אני משקיעה ומקלפת גם את הקפוא, אבל לתבשילים ולקציצות אין צורך לקלף אותו.
אם אתם רגישים לפול תוכלו להחליף אותו כמעט בכל מתכון באדממה או באפונה.
חג שמח, בתקווה לבשורות טובות.
תבשיל בשר, תפוחי אדמה ופול
כולם אוהבים את התבשיל החגיגי הזה, אז אל תבנו על שאריות
6־8 מנות
מרכיבים
1 קילו בשר כתף / מספר 5
מלח ופלפל
2 בצלים גדולים שחתוכים לרצועות ארוכות
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל חנות
¼ כפית קינמון
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף סילאן (לא חובה)
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
10 שיני שום
4 כוסות מים רותחים
2 כוסות פול ירוק קפוא (אפשר להחליף באפונה קפואה)
אופן ההכנה
- בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים את קוביות הבשר. ממליחים ומפלפלים בנדיבות ומטגנים עד שהוא צרוב מכל הצדדים.
- מוציאים את הבשר לצלחת בצד ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ־20 דקות עד שהוא שחום ורך.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מחזירים את הבשר ומוסיפים תפוחי אדמה, שום ומים רותחים עד שהבשר מכוסה.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
- מבשלים כשלוש שעות. (בנינג׳ה סמארט־ליד מבשלים 30 דקות על תוכנית סיר לחץ, חום גבוה, שחרור מהיר).
- מוסיפים את הפול ומבשלים 20 דקות נוספות. אם יש נוזלים רבים בסיר מבשלים במכסה פתוח.

קציצות פול
לטובת הצמחונים: קציצות פול שמזכירות מעט פלאפל וייחטפו ראשונות מהשולחן. אגב, מכינים אותן בקלות ובמהירות, בעזרת פול קפוא ומעבד מזון
מרכיבים
800 גרם פול קפוא, מופשר
1 בצל לבן קלוף חתוך לרבעים
1 צרור כוסברה
4 שיני שום
2 כפיות מלח
½ כפית מון
½ כפית כורכום
1/3 כפית קינמון
1 כוס קמח מצה
3 ביצים
לטיגון: ½ כוס שמן צמחי/זית
אופן ההכנה
- שמים את כל המרכיבים מלבד הקמח והביצים במעבד מזון וטוחנים למרקם אחיד אך כך שעדיין תישמר הטקסטורה של הירקות.
- מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים וקמח ומערבבים.
- יוצרים קציצות בידיים רטובות.
- מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות עד שהן שחומות משני הצדדים.
מגישים עם טחינה.

סלט פול
סלט מרענן ומיוחד עם שילוב טעמים מפתיע ומנצח
מרכיבים
צרור רוקט קצוץ גס
1 כוס פול ירוק קפוא, מופשר ומקולף (אפשר להחליף באדממה או באפונה קפואה)
2 מלפפונים ירוקים חתוכים לחצאי פרוסות
1 בצל אדום קטן פרוס דק דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 אבוקדו פרוס לפרוסות
אפשר גם: כוסברה קצוצה, פלפל אדום חריף
לרוטב
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 כף מייפל
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מסדרים בצלחת את כל המרכיבים. אפשר להניח מחצית מכל מרכיב על צלחת שטוחה, מעל הכול שוב את שאר המרכיבים בשכבה נוספת, ובסוף את האבוקדו.
- מתבלים סמוך להגשה.
