השנה דוהרת קדימה, מי היה מאמין, שבועות כבר כאן והוא מסמן עבורי את התחלת הסוף של השנה. בלימודים מורידים הילוך ועוברים לתקופת מבחנים, החזרות למסיבת סוף השנה מתחילות וחופשת הקיץ נושפת בעורף. הייתה שנה כל כך קשה ועצובה, ובלב יש איזו תקווה שאולי חילופי העונות יביאו איתם משב של תקווה, שיחזרו החטופים וישובו כל החיילים הביתה בשלום.
שבועות הוא ללא ספק החג האהוב עליי מבחינה קולינרית וחבל שהוא לא נחגג שמונה ימים, כי אז באמת הייתי מספיקה להכין את כל עוגות הגבינה שאני רוצה. אבל לעומת פסח, חנוכה וסוכות, בחג השבועות יש לנו רק יום אחד, אז בחרתי שלושה רעיונות קלילים ופשוטים, שבכל זאת נראים מרשימים מאוד. חג שמח.
סלט חסה והפתעות
מרכיבים
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
3 כפות שמן זית
1 ראש חסה חתוך גס
2 נקטרינות חתוכות
1 משמש חתוך לקוביות
1 ראש חסה חתוך גס
¼ כרוב קצוץ דק־דק
100 גרם גבינת פטה/בולגרית מפוררת
1/3 כוס גרעיני דלעת/חמנית קלויים קלות על מחבת ללא שמן
לרוטב
¼ כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ אורז
1 כפית חרדל
1 כף דבש
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית אורגנו
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
- מניחים את קוביות הבטטה בקערה, מוזגים עליהן שמן ובוזקים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך 25־35 דקות עד שהקוביות רכות (בנינג׳ה בתוכנית אייר פראייר 20 דקות).
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- סמוך להגשה מוסיפים את הרוטב (לא את כולו, רק כמה שצריך) ומערבבים.

פשטידת תרד וגבינות
לתבנית בקוטר 24
מרכיבים
¼ כוס שמן זית
1 בצל גדול פרוס לפרוסות דקות
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לפחות 2 חב' עלי תרד קצוצים, חלוטים כמה דקות על מחבת ומסוננים מנוזלים או
800 גרם מדליוני תרד מופשרים וסחוטים היטב מנוזלים
3 ביצים
1 מכל גבינה לבנה (250 גרם)
1 מכל שמנת חמוצה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2־3 שיני שום כתושות
¾ כוס קמח
½ כפית אבקת אפייה
100 גרם גבינת עיזים פרומעז בפרוסות
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל במשך 10־15 דקות על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא משחים.
- מפשירים את התרד וסוחטים היטב במסננת.
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערה גדולה טורפים ביצים, גבינה, שמנת, פרמזן, שום ושמן זית.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, תרד ואת הבצל המטוגן ומערבבים.
- מעבירים את כל התערובת לתבנית.
- מקשטים בעיגולי גבינת פרומעז.
- אופים 45־55 דקות עד שהפשטידה יציבה ושחומה. מגישים חם.

מילפיי גבינה
10־9 יחידות
מרכיבים
לעלים
1 חבילת בצק עלים מופשר/מצונן
4 כפיות אבקת סוכר
לקרם
500 מ״ל שמנת להקצפה 38%
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 16־25% שומן
1 אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות מחית או תמצית וניל (לא חובה)
דובדבנים לקישוט
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות
- מכינים שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
- מפזרים על הנייר הראשון שתי כפיות אבקת סוכר.
- חותכים מהבצק מלבן גדול (בגודל שמתאים לתבניות שלכם) ומניחים על אבקת הסוכר.
- מפזרים עוד אבקת סוכר על הבצק ועליו מניחים את נייר האפייה השני.
- מניחים תבנית על הכול ומכניסים לתנור – התבנית מונעת מהבצק להתרומם באפייה.
- אופים במשך 15־10 דקות עד שרואים שהבצק יציב ומתחיל להזהיב בצדדים ואז מסירים את הנייר בעדינות ואופים עוד 5־10 דקות עד שהוא זהוב־שחום (אפשר להעביר למצב גריל עליון).
- מצננים לחלוטין ואז בעזרת סרגל וסכין חדה חותכים למלבנים שווים – זה חשוב כדי שיתאימו בזוגות.
- הכנת הקרם: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים ומקציפים לקרם יציב וחלק.
- ממלאים שקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס״מ. הכי נוח להניח אותה בתוך כוס גבוהה.
- מזלפים כדורים קטנים בשתי קומות.
- מקשטים בדובדבן ומגישים מיד.
מומלץ להרכיב את המילפיי כמה שיותר סמוך להגשה.
אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור בשקית אטומה עד יומיים.
