תכולת הספרייה: הספרייה בעבורי היא הפנים של הבית, חלק מיצירת האנרגיה שבין הקירות. יש שלושה חלקים לספרייה. בחלק המרכזי נמצאים ספרי המקור: ש"ס, זוהר, רמב"ם, טור ושולחן ערוך, ראשונים ואחרונים על הש"ס וספרי הלכה. גם ספרי הרב קוק וספרי חסידות כמו שם משמואל, תניא, שפת אמת, ספרי ברסלב ועוד. באגף נוסף אפשר למצוא תנ"ך וספרי פרשנות עליו, הגות יהודית חדשה – מצייטלין ובובר עד ספרי הרב שג"ר, חנן פורת, קרליבך ועוד רבים. באגף זה נמצא גם יותר ממדף אחד של ספרי חג ומועד, וגם ספרות יפה וחשובה כמו עגנון ואלבומים שונים. באגף השלישי מצויים רומנים, ספרי היסטוריה, מדע וילדים. מכיוון שאשתי עוסקת בתחום הטיפול, יש לנו גם מדפים של ספרות מקצועית בתחום תורת הנפש.
מדף קרוב ללב: הנושאים הקרובים לליבי מחולקים לתקופות בחיים. למשל, יש מדף של ספרות שואה. היו תקופות שהייתי עסוק בכך באופן אובססיבי כמעט. ישנו עוד מדף של ספרות מלחמות ישראל. כנראה משום שנולדתי לתוך מלחמת יום כיפור ואבי היקר לחם בה בצורה משמעותית, הנושא משך אותי תמיד. יש לי ספרים רבים על מלחמת יום כיפור, על מלחמת ששת הימים ומלחמת השחרור. תמיד ראיתי בשעות הללו של עם ישראל את נקודות המפנה התרבותיות שלנו, ונמשכתי בהערצה אל מסירות הנפש. אבל אפשר לומר שמה שתמיד ליווה ומלווה אותי, משחר נעוריי ועד היום, אלו ספרי הביוגרפיה על גדולי החסידות ועל הרב קוק ומשנתו. זה המדף שנמצא מול עיניי. זו התקשרות נשמתית שקשה לתת לה טעם. זה פשוט ככה.
השפעת המלחמה: בערב שמחת תורה הגיע אל ידי, לשמחתי הרבה, ספר חדש על מלחמת יום כיפור. "יום פקודה" שמו. ספר זה יצא לכבוד חמישים שנה למלחמה, והוא מופלא באיכותו. התכוונתי להסתער עליו בימי חופשת בין הזמנים, אך עד היום לא פתחתי אותו. כל הנושא הזה מתגמד כעת מול מה שעובר עלינו בימים אלו בכל המובנים: החברתי, התרבותי, הצבאי, הפוליטי ועוד. לעומת זאת, אני יותר ויותר מבקש להיפתח לספרים שעוסקים בפנימיות התורה – גם ספרי הקדמה ומבוא וגם ספרי מקור. אני מרגיש שמשהו חדש חייב להתעורר, ואני מחפש אותו.
שיטת מיון: ספרי הקודש נמצאים במרכז הבית, גם כאמירה. אפילו אלו שנפתחים לעיתים נדירות יותר. אלה מצויים באגף המרכזי של הסלון, ליד פינת האוכל. באגף פינת הישיבה, ליד הספות, נמצאת הספרות החדשה יותר, ספרי הגות, ספרות יפה. על הקיר בחדר המדרגות מצויים ספרי העיון הקל והמשפחתי, בשביל מי שרוצה "להיתקע" בשבת בצהריים על המדרגות עם איזה ספר.
על ארבעה ספרים
מי זאת עולה
נשים בתורה על פי הקבלה והחסידות, ניר מנוסי / מגיד, 2019
אחת השאלות המטרידות את החברה הישראלית, ומבחינתי גם את התורה המתחדשת בדורנו, היא שאלת מקומה של האישה. ספר מופלא זה מציע באופן מקורי משנה מעמיקה בנוגע למה שקרוי בקבלה "העלאת המלכות", שהיא גם שם מקביל לגאולה.
חסידות מבוארת
על "ליקוטי תורה" של האדמו"ר הזקן, היכל מנחם, 2009
כאשר שואלים אותי על מבוא השער לתורת הפנימיות, אני מציע את הספרים הללו.
הרב קוק: מבט חדש
יהודה מירסקי / דביר, 2021
כמה שחשבתי שהכרתי את הרב, הספר הזה נתן לי מבט חדש על המבט החדש של הרב קוק. הוא חולל אצלי התחדשות בשיעורים הקבועים שאני מעביר שנים רבות בכתבי הרב.
שמונה קבצים
הראי"ה קוק / תשס"ד
זכיתי להיות בין אלו שעמדו בג' אלול על הר הזיתים, באזכרה השנתית לרב קוק, כאשר אחד מניניו פתח את דלתות הרנו־אקספרס הישן שלו ומול עינינו התגלה האוצר: הוצאה ראשונה של "שמונה קבצים", כפי שיצאו מתחת ידו של הרב קוק. מאז זהו הספר העיקרי שדרכו אני נפגש עם הרב קוק.