בבוקר אסף ואני שותים קפה מהיר בקיוסק של דוד לאור. יש שם מאפים מדהימים אבל אנחנו נצמדים לקפה ומנסים לא להסתנוור מהוויטרינה המגרה. לפעמים מצטרפים אלינו חברים שונים מהשכונה, יושבים לשיחה קצרה, מדברים על המלחמה ושאר עניינים בוערים כמו למשל מתכונים.
בשבוע שעבר, בעודנו דנים בנושאים חשובים, ציין חבר שלנו, רועי שרון, שאין לדעתו דבר מיותר מצימוקים ושהוא באופן אישי שונא אותם. האמירה הנחרצת כמובן עוררה עניין ואפילו נערכה הצבעה בנושא החשוב, אבל החלק החשוב יותר הוא שנזכרתי כמה אני אוהבת צימוקים! ולכן חמור מאוד שעד היום לא ייחדתי להם מדור משלהם. טעימים וחמודים שכמותם, נשנוש אולטימטיבי (אם כי עשיר בסוכר) שאני אוהבת להוסיף לגרנולה, ליוגורט ולמאפים.
בחיוך נסוך על פניי עליתי לירקן וקניתי שלל צימוקים לשלל מתכונים. באיזה צד אתם? בצד שלי או של רועי?
בלינצ'ס גבינה וצימוקים

מרכיבים ל–10 יחידות
3 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) חלב
¼1 (300 מ"ל) כוסות מים
2 כפות סוכר
¼ כפית מלח
3 כפות שמן
½1 כוסות (210 גרם) קמח
למילוי
250 גרם גבינה לבנה
200 גרם שמנת חמוצה
½ כוס צימוקים שהושרו 5 דקות במים רותחים וסוננו היטב מנוזלים
1 כפית תמצית וניל
3־4 כפיות אבקת סוכר
½ כוס פטל ואוכמניות טריות
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, חלב ושמן.
2. מוסיפים את הקמח והמלח (דרך מסננת או נפה), וטורפים היטב לתערובת אחידה ללא גושים – הבלילה צריכה להיות די נוזלית.
3. מחממים מחבת נון־סטיק, מורחים שכבה דקה של שמן חמניות או חמאה ומוזגים מצקת של הבלילה.
4. מטגנים 2־3 דקות, הופכים בעדינות ומטגנים את הצד שני. אם מרגישים שהבלילה לא מספיק דלילה ולא נמזגת בקלות אפשר להוסיף מים ולטרוף היטב.
5. עורמים את כל הבלינצ'ס המוכנים על צלחת גדולה ומכסים במגבת מטבח עד המילוי.
6. מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
7. ממלאים כל בלינצ'ס ב־2־3 כפות של מלית, מקפלים ומגישים עם אבקת סוכר ועם פירות יער.
אורז חגיגי עם בצל, צימוקים ושקדים

מרכיבים
לאורז
3־4 כפות שמן זית
2 כוסות אורז בסמטי או פרסי
2 כפיות מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית בהרט
3 כוסות מים רותחים
לתוספות
3 בצלים חתוכים לטבעות דקות
1/3 כוס שמן זית
1 כוס גפרורי שקדים מולבנים
2/3 כוס צימוקים
מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
1. מטגנים את האורז בשמן, מוסיפים לו מים ותבלינים ומערבבים.
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות.
3. לאחר הבישול מניחים מגבת שעירה מתחת למכסה וממתינים 5 דקות נוספות.
4. מטגנים את הבצל בשמן זית, על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד כחצי שעה, עד שהוא זהוב ומעט שחום.
5. מטגנים את השקדים על מחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים ומעט משחימים.
6. מערבבים הכול יחד, שומרים קצת מהתוספות בצד לקישוט למעלה.
מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.
פרגיות עם שקדים וצימוקים
מרכיבים
4 כפות שמן זית
1 קילו פרגיות (או יותר)
מלח ופלפל
1 בצל קצוצים דק
4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות
½ כוס צימוקים לבנים
½ כוס שקדים
לרוטב
1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
1 כפית בהרט
1 כפית שום
½ כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כפית קינמון
½ כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
אופן ההכנה
1. סוגרים את הפרגיות על מחבת גדולה משני הצדדים, עם הרבה מלח ופלפל עד שהן שחומות ומוציאים לצלחת בצד.
2. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות עד שהוא מזהיב.
3. מוסיפים את הגזר והקישואים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ־10 דקות.
4. מוסיפים את הצימוקים והשקדים ומערבבים.
5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
6. מחזירים את הפרגיות למחבת ומסדרים אותן על הירקות, ומוזגים על הכול את הרוטב.
7. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה, ובמשך הבישול הופכים את הפרגיות מדי פעם בתוך המחבת.
מגישים חם.