האינפלציה של היינות הלבנים בשבועות עוררה אצלי רצון מוגבר ליין אדום. אם כי זה קצת מוזר בהתחשב בכך שחם כל כך שהמזגן שלי חושב להגיש נגדי תביעה על עבודה בשעות נוספות מעבר למותר. בכל אופן, באחד האמשים התקררה דעתי מספיק עד שקמתי ופתחתי בקבוק יין אדום שגרם לי לרצות לדרג יינות לפי הגוף שלהם. כלומר, היין הראשון בדירוג יהיה הקליל ביותר, והאחרון הכבד ביותר.

יקב כרמל, סיגנצ'ר (Signature), ויניארדס, סירה גרנאש 2021
ביקב כרמל עובדים קשה מאוד בשנים האחרונות על יצירת סדרות היינות הגבוהים שלהם, לא אלו הפשוטים בסופר. לקטגוריית הסדרות הגבוהות הם קראו בשם "סיגנצ'ר", מתוך רצון ומטרה שהיא תשמש כחותמת ההיכר של היקב. היין עשוי ברובו מענבי סירה עם 20 אחוז ענבי גרנאש שלאחר התסיסה התיישנו בחביות למשך 14 חודשים ואז המשיכו להתיישן בבקבוק. מה שקסם לי בו זו הקלילות שלו שמופיעה בחך. היין מאופיין בארומות נישאות של פירות אדומים, אגוזים, לדר, ומעט פלפל שחור. בחך מקבלים יין בגוף בינוני שמציג רעננות נהדרת, דובדבן אדום טרי, פלפל שחור, אגוזים ומעט עץ. כל אלה רומזים על שימוש מושכל בחביות ישנות בעיקר, שיצרו יין נעים, קליל לשתייה שבתכלס אפשר גם לקרר אותו אל מתחת ל־14 מעלות, אני השתכנעתי.

יעקב אוריה, יד אדם, 2021
זהו מותג הפרייבט לייבל של היינן המוכשר יעקב אוריה. ביינות אלו הוא מציג את ה"אני מאמין" שלו בתחום היין. יד אדם הוא בלנד של מרלו, גרנאש, סירה ומורבד. זה בלנד מעט משונה למי שמכיר, כי בדרך כלל לא מערבבים GSM (גרנאש, סירה ומורבד) עם מרלו. אך המוצר נפלא, ממש אין מה לומר. האף מתמלא בניחוחות של דובדבן בשל, עלי תה, תבלינים, אדמה, צנוברים, שזיף אדום, רצפת יער ועץ אלון מעודן. היין מאוזן בצורה נהדרת על החך, והגוף תואם לטאנינים ולחומציות וכולם בעוצמה בינונית־גבוהה והטעמים פשוט משקפים את האף בצורה נהדרת, עם פרי ותבלינים מלפנים ואדמה מעט נחבאת מאחור. שילוב זני הענבים הלא שגרתי הזה והעובדה שהמרלו לא משתלט על הבלנד קנו אותי. אומנם קצת קשה להשיג בקבוק כזה, אבל זו יצירת מופת של יינן מרתק.

יקב כרמי בת־שלמה, בטי'ס קווה Betty's cuvee 2019
שמו של היין הוא מחווה לבטי סלומון רוטשילד, אמו של הברון אדמונד, שעל שמה קרויה גם המושבה בת־שלמה, שסביבה נטועים כרמי היקב. כאן יש בלנד הרבה יותר קלאסי, קברנה סוביניון, קברנה פרנק ופטי ורדו, שלאחר התסיסה הוכנס להתיישן בחבית למשך 20 חודשים. כבר מהפתיחה ניתן להריח פירות שחורים, עשן, פלפל שחור, אדמה, לימון פרסי ורמזים למאפה שוקולד מתוק. הגוף מלא, החומציות והטאנין גבוהים והטעמים בהתאמה, עוצמתיים ונוכחים, ונפתחים יפה בכוס. אם בהתחלה חשים שהיין פלפלי ושזיפי מדי, עם הזמן מתווספים פטל שחור, ורדים, שוקולד מריר ואפילו תפוחים אדומים. זהו בלנד קלאסי שנעשה היטב בלי שיהיה עוצמתי או בשל מדי. יין שבהחלט יכול להמתין עוד כמה שנים בבקבוק ועדיין לספק חוויה מעולה.