נטע ואני הכרנו בתיכון (פלך) ומיד הפכנו לחברות. אחרי הלימודים החברוּת שלנו התחזקה וביתה היה לי לבית שני. תמיד אהבתי את הבישולים של אמא של נטע ובאופן קבוע הייתי נכנסת למטבח לראות מה הכינה. כמו אמה, גם נטע הפכה לבשלנית ומארחת לא קטנה ואנחנו חולמות לצלם יחד מדור כבר כמה שנים. אמא של נטע לימדה אותה להכין מיונז ושתיהן מכינות אותו באופן קבוע ואף פעם לא קונות בסופר כמו אנשים רגילים (כמוני). אני מודה שמעולם לא חשבתי להכין מיונז בבית, חוץ מאשר מדי פעם לאיזו ארוחה מיוחדת ומושקעת, ולא באמת הבנתי מה ההבדל.
נפגשתי עם נטע לבוקר כיפי של בישולים כדי שתלמד אותי להכין את הקסם, ואכן, כשטועמים את המיונז של נטע מבינים את ההבדל ואת צדקת ההשקעה. הטעם פשוט מדהים ואחר לגמרי. כמו תמיד בחיים המודרניים – כשאנחנו עושים קיצורי דרך וקונים מוצר מוכן אנחנו משלמים באיכות ולפעמים גם שוכחים כמה טעים הוא המקור. כמו להתרגל לקרם מאינסטנט פודינג לעומת קרם פטיסייר.
יש לאנשים פחד מסוים מהכנת מיונז בבית, בגלל השימוש בביצים טריות. אך אם מקפידים על תנאים היגייניים בסיסיים, המיונז נשמר שבועיים בקירור ולמעשה אפילו יותר. אם אתם אוכלים ביצת עין ללא חשש, אין סיבה שתחששו ממיונז. ואם אתם חוששים מהעבודה אז דעו שהכנת מיונז נמשכת כחמש דקות, כך שגם מהבחינה הזו אין יותר תירוצים. אחרי שתכינו מיונז רגיל ותתאהבו, בואו לנסות מיונז בטעמים שונים שילוו את הארוחה בצורה מושלמת.
תודה, נטע, שהגעת לירושלים ולימדת אותי על קסם המיונז, אני כבר מחכה לפגישתנו הבאה. ועכשיו תורכם.
איולי פלפלים (מומלץ בתוך כריכים)
1. חותכים לחצאים 3 פלפל שושקה ונפטרים מהגרעינים.
2. מניחים את הפלפלים עם הקליפה כלפי מעלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. קולים בתנור על 200 מעלות למשך 30־45 דקות או עד שהקליפה מתחילה להישרף.
4. מעבירים את הפלפלים לכלי עם מכסה וכעבור רבע שעה מסירים את הקליפה בעדינות.
5. מוסיפים למיונז הבסיסי מהמתכון משמאל.
6. מערבלים הכול היטב בבלנדר.
שומרים בקירור בכלי סגור, עד שבועיים.

מיונז רגיל בסיסי
מרכיבים:
2 ביצים
1 כפית מלח
2 שיני שום
500 מ"ל שמן קנולה
שליש כוס חומץ רגיל
1 כפית חרדל חלק
אופן ההכנה
1. בכלי נוח למזיגה, בוחשים שליש כוס חומץ עם רבע כוס שמן.
2. בכלי הבלנדר שמים ביצים, מלח ושום ומפעילים.
3. בזילוף איטי מוסיפים לבלנדר תוך כדי עבודה כמחצית מכמות השמן. חשוב לזלף ממש באיטיות.
4. כשהמיונז מתחיל לקבל צבע לבן מוסיפים את הכוס שהכנו עם החומץ המעורבב בשמן.
5. מוסיפים את החרדל.
6. ממשיכים לערבל במהירות גבוהה ומוסיפים את יתרת השמן באיטיות עד שמתקבל מרקם סמיך של מיונז. עוצרים מדי פעם את פעולת הבלנדר כדי לבדוק.
7. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
שומרים היטב בקירור בכלי סגור, עד שבועיים.
איולי בזיליקום (מומלץ עם תפוחי אדמה)
כשהמיונז מוכן מוסיפים חצי חבילת בזיליקום טרי וטוחנים היטב.
חזה עוף במחבת או בנינג׳ה גריל
מרכיבים
1 קילו חזה עוף
למרינדה:
3 כפות צ׳ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
2 כפות מייפל/סילאן/דבש
3 שיני שום כתושות / 1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר (לא חובה)
אופן ההכנה
1. חותכים את חזה העוף לחתיכות גדולות ועבות (אפשר גם לקטנות, זמן ההכנה יתקצר).
2. בוחשים היטב בקערה את כל חומרי המרינדה ושמים בפנים את העוף.
במחבת:
מחממים שמן במחבת וצולים את העוף מכל הכיוונים כ־15 דקות סך הכול או עד שהוא עשוי היטב. הימנעו מטיגון יתר שיגרום לו להיות יבש.
בנינג'ה:
מחממים לתוכנית גריל, חום גבוה ל־9 דקות.
כשהגריל חם מוסיפים את העוף וסוגרים. במחצית הזמן הופכים את העוף.
אחרי 9 דקות בודקים שהעוף מוכן ואם לא, מוסיפים עוד 1־2 דקות.
הימנעו מאפיית יתר כדי שלא יתייבש.

איולי קארי (מומלץ עם פרגיות, עוף ודגים)
- אל המיונז הבסיסי מוסיפים מיץ מחצי לימון, כפית חרדל נוספת, כפית סוכר וכף־שתיים כפות קארי שטוחות.
- מערבבים הכול היטב בבלנדר.
- שומרים היטב בקירור בכלי סגור, עד שבועיים.
תפוחי אדמה מעוכים הכי טעימים בעולם

מתכון שנטע למדה מחמותה, לא ייאמן כמה קל להכין אותם וכמה הם טעימים. חשוב לבחור בתפוחי אדמה טריים, מאורכים, לבנים ויפים, שמתאימים לאפייה.
מרכיבים
1־2 קילו תפוחי אדמה טריים לבנים בגודל בינוני
שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה
1. מכניסים את תפוחי האדמה למיקרוגל בשקית קוקי קשורה או בקערה מכוסה למשך 14 דקות.
2. נועצים מזלג ובודקים אם הם התרככו. אם המזלג לא ננעץ בקלות מוסיפים עוד 3 דקות. תפוחי האדמה לא צריכים להיות יותר מדי רכים כי הם עוברים עוד אפייה.
3. מוציאים מהמיקרוגל, פותחים את השקית בזהירות ונותנים להם קצת להצטנן.
4. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה ונותנים לכל אחד "בוקס" עם היד עד שהוא נמעך קלות.
5. מזלפים שמן זית בנדיבות ומפזרים עליהם מלח גס.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות טורבו לחצי שעה או עד שהם משחימים ונהיים קריספיים.