לפני כמה שנים הוזמנתי לארוחה אצל חברה שלי בביתה החדש, ומכיוון שלא ידעתי מה להביא מתנה, וגם כי לא נהוג בעדות הפולנים לבוא בידיים ריקות, החלטתי להביא קופסת תאנים טריות. הייתי ממש מרוצה מהרעיון המקורי שלי. כשנכנסתי, חברה שלי הסתכלה על התאנים בפליאה ובחצי חיוך ואמרה: ״את יודעת שמעולם לא טעמתי תאנים?״
מכיוון ששתינו באותו הגיל וגם גדלנו בערך באותה שכונה הייתי בהלם למשך דקות ארוכות, איך זה ייתכן? איך ייתכן שאחד הפירות הכי מופלאים וטעימים שיש – הפרי שאני מחכה לו כל השנה ואין סיכוי שאני אהיה אצל הירקן ולא אחזור עם קופסה – איך יש אנשים שאפילו לא טעמו אותו? (עד היום אני לא ממש מבינה) ואז התחוור לי למרבה הפלא שיש אנשים שפשוט לא אוכלים תאנים! הם לא קונים אותן, לא מתנסים, לא טועמים… בקיצור, פשוט לא. למרבה השמחה רוב הישראלים אוהבים מאוד תאנים, והן מתחילות כעת למלא את החנויות והשווקים. אני כל כך אוהבת תאנים שלמעשה אין לי שום צורך לבשל ולאפות איתן, הן פשוט כל כך טעימות כמו שהן. אבל אם בכל זאת התפתיתם וקניתם קצת יותר תאנים מהמתוכנן, בואו לשלב אותן במגוון מאכלים מפתיעים ולא רק בעוגות.
סלט תאנים
מרכיבים
1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
2 כפות שמן זית
2 ראשי חסה קצוצים גס
4־5 תאנים חתוכות לרבעים
50 גרם גבינת פטה/בולגרית
1/3 כוס אגוזי פקאן קלויים קלות על מחבת ללא שמן
אפשר גם: ¼ בצל סגול קצוץ דק
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל
1 כף סירופ מייפל
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
- מניחים את קוביות הבטטה בקערה, מוזגים עליהן שמן זית, מפזרים מעט מלח ומערבבים.
- שמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 25־35 עד שהקוביות רכות ומעט שחומות.
בנינג׳ה גריל: תוכנית אייר פראייר 180 מעלות, 18 דקות.
- הרכבת הסלט:
מערבבים את כל חומרי הרוטב, מערבבים את כל חומרי הסלט ומאחדים ביניהם סמוך להגשה.

קרפצ׳יו תאנים
מרכיבים
7־9 תאנים (תלוי בגודלן) בשלות אך לא רכות
3 פרוסות נקניק איכותי לטעמכם (אני השתמשתי בקרפצ׳יו עגל)
עלעלים צעירים (אני השתמשתי בעלי כוסברה חרפרפים)
1 כפית חרדל
חופן פיסטוקים קצוצים
פרחי מאכל (לא חובה)
1 כף רוטב בלסמי מצומצם
2 כפות שמן זית איכותי
מעט מלח גס
אופן ההכנה
- פורסים את התאנים לפרוסות דקות ומניחים על צלחת יפה.
- חותכים את הנקניק לפרוסות דקות, מגלגלים לצורת פרחים ומניחים על התאנים.
- מניחים נקודות חרדל קטנות על התאנים.
- מפזרים עלעלים ופרחים.
- מפזרים פיסטוקים קצוצים.
- ממש שנייה לפני ההגשה לשולחן מזלפים חומץ בלסמי ושמן זית.
בוזקים מלח גס ומגישים מיד.

פרגיות עם תאנים
מרכיבים
4 כפות שמן זית
1 קילו פרגיות (או יותר)
מלח ופלפל
1 בצל קצוץ גס
½ קילו תאנים חצויות
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
לרוטב
1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים
1 כפית בהרט
1 כפית שום
1 כפית פפריקה
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים אותו כ־15 דקות עד שהוא שחום.
- מוסיפים את הפרגיות, ממליחים ומפלפלים ומטגנים אותן במשך 5־10 דקות מכל צד עד שהן שחומות.
- מוסיפים מחצית מהתאנים בין הפרגיות.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים על הכול.
- מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
במהלך הבישול הופכים את הפרגיות מדי פעם בתוך המחבת. אם לקראת סוף הבישול נשארים הרבה נוזלים במחבת מבשלים בלי מכסה כמה דקות.
- אחרי שמכבים את האש מוסיפים את המחצית השנייה של התאנים ומעט פטרוזיליה קצוצה.
מגישים חם לצד אורז.
