חם, חם מאוד, כל כך חם שאני מנסה לצמצם את הוצאת האנרגיה שלי לאפס ומתנהלת באיטיות מוגזמת. כל כך חם שהתחלתי לשתות את הקפה של הבוקר קר (מי שמכיר אותי יודע שזו סנסציה!) כל כך חם שכולנו פה בבית מוכנים לאכול גלידה מהבוקר עד הערב. לפני כמה שנים הכרתי את הטריק של הכנת גלידה ביתית ללא מכונה. אני בטוחה שכבר שמעתם עליו, ולמי שלא – הפטנט פשוט מאוד: מכינים קצפת, מוסיפים לה חלב מרוכז ועוד "טעם" כלשהו, מקפיאים לכמה שעות – והוקוס פוקוס, יש גלידה! החלב המרוכז שומר על הקצפת רכה ומונע מכל העסק להפוך לאבן ולכן חייבים חלב מרוכז לשם הצלחת המתכון. הדבר המדהים הוא שאפשר להכין כל טעם שאוהבים, אפשר להתפרע ולהשתולל עם טעמים ותוספות ובעיקר אפשר להכין קינוחים נפלאים בקלות.
אז תחלמו על טעם שאתם אוהבים, ותמציאו מתכון בעצמכם. רק אל תשכחו לשמור על היחסים בין המרכיבים הנוספים.
המרעננת הרשמית של הקיץ: גלידת מנגו קוקוס

מרכיבים
1 מנגו גדול מקולף וחתוך לחתיכות גדולות (או 2 קטנים)
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן,
קרה מאוד
½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז
2 כפות קוקוס טחון
לקישוט: אוכמניות או כל פרי אחר שאתם אוהבים
אופן ההכנה
1. מכינים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.
2. מקלפים את המנגו ושמים אותו במעבד מזון קטן וטוחנים לקרם חלק. שומרים כמה חתיכות לקישוט.
3. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
4. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים לטרוף את הקצפת עד לאחידות.
5. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את רוב המנגו הטחון ואת הקוקוס (שומרים קצת לקישוט).
6. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת.
7. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מקשטים בכמה כפות קרם מנגו ובעזרת מזלג יוצרים דוגמת שיש. מוסיפים קוביות מנגו, אוכמניות או כל פרי אחר.
8. מקפיאים 6־10 שעות לפני שמגישים.
אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.
הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כחודש במקפיא.
אחת הטעימות שיצא לי להכין: גלידת שוקולד ודובדבני אמרנה

מרכיבים
100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז
¼ כוס קקאו איכותי
1 צנצנת קטנה של דובדבני אמרנה (230 גרם)
אופן ההכנה
1. מכינים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.
2. ממיסים את השוקולד: שמים במיקרו את השוקולד ומחממים בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום (כדי שהשוקולד לא ישרף). כשהשוקולד נמס מצננים כמה דקות כדי שיהיה פושר אך לא חם.
3. מסננים את הדובדבנים מהסירופ (כמובן שומרים את הסירופ, זה הדבר הכי טעים בעולם).
4. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
5. מוסיפים את השוקולד ואת החלב המרוכז וממשיכים לטרוף את הקצפת עד לאחידות.
6. מוסיפים את הקקאו דרך מסננת וטורפים לאחידות לקצפת יציבה.
7. מוסיפים את הדובדבנים (שומרים כמה לקישוט) מערבבים בתנועות קיפול גדולות.
8. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
9. אם רוצים ציפוי שוקולדי ממיסים במיקרוגל עוד 50 גרם שוקולד חלב ומפזרים על הגלידה מלמעלה.
10. מקשטים גם בדובדבנים ששמרנו. מקפיאים 6־10 שעות לפני שמגישים. אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.
11. הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כחודש במקפיא.
מגישים עם רוטב הדובדבנים ששמרנו בצנצנת.
פעילות מושלמת עם הילדים וטעים בצורה קיצונית: קסטות לוטוס
לתבנית מלבנית בגודל 25/25 (או גודל אחר לקסטות שטוחות יותר)
מרכיבים
חבילה וחצי של ביסקוויטים של לוטוס (כ־325 גרם)
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז
3 כפות ממרח לוטוס רגיל או קראנצ'י (120 גרם)
אופן ההכנה
1. משמנים תבנית, מרפדים בנייר אפייה ועליה מניחים ביסקוויטים בצורה מסודרת (תזכרו את כיוון ההנחה כדי שהקומה השנייה תהיה באותו כיוון!).
2. מחממים את ממרח הלוטוס כ־15 שניות במיקרוגל כדי שיהיה מעט נוזלי.
3. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
4. מוסיפים את החלב המרוכז וממרח הלוטוס וממשיכים לטרוף את הקצפת עד לאחידות.
5. שוברים לחתיכות קטנות 3־4 ביסקוויטים של לוטוס ומוסיפים לקצפת.
6. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת.
7. מעבירים את התערובת לתבנית עם הביסקוויטים ומיישרים (שימו לב לכיוון).
8. מניחים את המחצית השנייה של הביסקוויטים בהתאמה.
9. מקפיאים כ־10 שעות, מוציאים מהתבנית את כל נייר האפייה וחותכים לקסטות בודדות.
10. מחזירים לתבנית ומכסים אותה בניילון.
הקסטות במיטבן בימים הראשונים ונשמרות כשבועיים במקפיא.