כבר סיכמנו שחם, והשלמנו עם העובדה שהמוח עבר למצב טיסה, ומאז אני מנסה לחשוב על רעיונות יצירתיים לאירוח – מתכונים שמכינים במהירות ובקלות ובכל זאת סוחטים מחמאות ותשואות מכל האורחים. אין דבר כיפי יותר מלארח בקיץ במרפסת עם אבטיח קר ויין לבן צונן, אבל מה עם האוכל? קבלו שלושה רעיונות מיוחדים לשימוש בקמבבר, גבינה שאנחנו מאוד אוהבים פה בארץ. היא חריפה במידה, רכה במידה וטעימה מאוד. קממבר היא גבינה צרפתית רכה וקרמית שקיבלה את שמה מהכפר בשם זה שבנורמנדי, שבו יוצרה לראשונה. את טעמה המעודן היא מקבלת מהפטרייה פניציליום קממברטי שמעניקה לה את המרקם הייחודי ואת הצבע הלבן המפורסם. כיום הפטרייה הזו היא על סף הכחדה ויצרני גבינה צרפתים חוששים מהיעלמותה. לקמבבר יש תו תקן ומי שרוצה לייצר אותה חייב להשתמש בפטרייה זו בלבד.
שניים מהרעיונות כאן מתבססים על טרנד הקממבר שפרץ לחיינו לפני כמה שנים. למי שלא מכיר: חורצים את גבינת הקממבר בחלקה העליון לצורת רשת, מזלפים שמן זית ודבש ואופים בתנור. אחרי האפייה היא נמסה והופכת לנוזלית סטייל פונדו ומאוד כיף לטבול בתוכה לחם. הרעיון השלישי הוא בהשראת מאפה גבינות שאמא שלי מכינה עם עלי סיגר, רק בצורה מבולגנת ומהירה הרבה יותר.
פוקאצ׳ה עם קממבר
מרכיבים
לבצק:
420 מ״ל מים פושרים
3־1 כפיות שמרים (1 כפית שמרים להתפחה של לילה, 3 כפיות להתפחה מהירה)
1 כף סירופ מייפל/דבש
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
500 גרם קמח ללחם/פוקאצ׳ה
לפוקאצ׳ה:
1 נקטרינה פרוסה דק או עגבניות שרי, זיתים וכל מה שאתם אוהבים
1 עיגול קממבר
אופן ההכנה
לבצק:
- שמים בקערה מים חמימים, שמרים, מייפל ושמן זית ומערבבים היטב.
- ממתינים 10 דקות ומוסיפים את המלח והקמח.
- בוחשים עם מרית או כף עץ רק עד לאיחוד, הבצק דביק מאוד וזה בסדר.
- יוצרים כדור (בערך), מכסים במגבת 10 דקות.
- כעבור 10 דקות משמנים היטב את הידיים ומקפלים את הבצק מלמטה למעלה מארבעה כיוונים (חפשו סרטון שלי מדגימה באינסטגרם).
- חוזרים על פעולת הקיפול עוד פעמיים: 10 דקות מנוחה מכוסה במגבת ואז קיפול.
- אחרי הפעם השלישית מכסים בניילון.
- אם שמתם כפית שמרים – מעבירים את הבצק למקרר ל־12 שעות.
אם שמתם 3 כפיות – משאירים בחוץ עד שהבצק מכפיל את נפחו ואף יותר.
- כשהבצק תפוח מעבירים אותו לתבנית משומנת מרופדת בנייר אפייה משומן.
- מקפלים אותו שוב משני כיוונים והופכים כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה.
- מכסים בנייר אפייה ועליו מגבת (או בשקית ניילון גדולה, העיקר שלא יידבק).
- מתפיחים עוד חצי שעה.
הרכבה ואפייה:
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- מסירים את המגבת ומשטחים את הבצק על כל התבנית, בגובה אחיד.
- בעזרת האצבעות יוצרים שקעים עמוקים בבצק.
- חורצים חריצים בקממבר בצורת שתי וערב ומניחים אותה במרכז הפוקאצ׳ה, לוחצים מעט כדי שתהיה שקועה.
- מניחים גם פרוסות נקטרינה – או לבחירתכם עגבניות שרי / זיתים וכדומה – ולוחצים אותן מעט פנימה.
- מזלפים שמן זית בנדיבות.
- כשהתנור חם אופים במשך 25־35 דקות או עד שהפוקאצ׳ה מזהיבה ומשחימה בצדדים.
אוכלים מיד.

קממבר אפויה עם ענבים
מרכיבים
1 קילו ענבים ירוקים/סגולים
1 עיגול קממבר
1 כף דבש
¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל
להגשה: לחם מחמצת
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
- משמנים תבנית קטנה ומניחים במרכזה את הקמבבר.
- מניחים את הענבים מסביב.
- חורצים חריצים בחלק העליון של הגבינה בצורת שתי וערב.
- מזלפים שמן זית ודבש על הגבינה ועל הענבים.
- מפזרים מלח ופלפל בנדיבות.
- אופים במשך 30־40 דקות עד שהקממבר רכה והענבים מצטמקים מעט.
מגישים מיד.
מארחים? תזמנו את יציאת התבנית מהתנור לרגע שהאורחים מגיעים או לשעה שמתכננים להתחיל לאכול.

מאפה פילו עם קממבר
מרכיבים
1 עיגול קממבר פרוס לחתיכות דקות
1 נקטרינה פרוסה דק
1 חבילת עלי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן/מצוננת
3 ביצים
¾ כוס (180 מ״ל) חלב (כל חלב)
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
תרסיס שמן זית / ¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב תבנית בגודל 20/30 בערך.
- מקווצ'צ׳ים כל עלה פילו למעין כדור לא הדוק ומניחים את הכדורים זה לצד זה בתבנית עד שכל התבנית מלאה.
- מניחים פיסות קממבר ונקטרינה בתפזורת על כל התבנית, בין עלי הפילו.
- טורפים היטב את הביצים והחלב עם מלח ופלפל ומוזגים על הכול באופן אחיד.
- מתיזים שמן זית על הפילו או מורחים עם מברשת.
- אופים במשך 30־40 דקות עד שהמאפה זהוב.
מגישים חם.
