אני אוהבת טופו. הנה אמרתי את זה. לשמחתי, העולם מגלה אט־אט את הטופו, ומשנה לשנה הצריכה שלו עולה ואיתה הביקוש למתכונים חדשים ומעניינים. הקובייה הלבנה המשונה הזו שפעם הייתה חשודה היא כיום מוצר קבוע במטבחים רבים, עם ההבנה שמומלץ לצרוך פחות בשר ועוף (מטעמים שונים) ועם הידיעה שאפשר להכין מחומר הגלם הזה מגוון של ארוחות.
בקיץ, טופו הוא המוצר האידיאלי לעבודה. הוא נשמר במקרר כמה ימים טובים (אם כי טרי הכי טעים), הוא מהיר להכנה ולא דורש הרבה התעסקות והכי חשוב מבחינתי – הוא משאיר תחושה נעימה אחרי שאוכלים אותו ולא מכביד על מערכת העיכול. הטופו עשיר בסידן ומחזק את העצמות, הוא עשיר בחלבון, עם 16 גרם חלבון ל־100 גרם (!) הוא מכיל את כל חומצות האמינו שהגוף שלנו צריך ונמצא במחקרים כבעל השפעות מועילות לבריאות הלב, לבעלי כולסטרול וסוכר גבוהים, בקיצור – פצצת בריאות.
אם כל זה לא שכנע אתכם להכין ארוחה עם טופו, בואו לקרוא את המתכונים המשגעים ואני בטוחה שתצטרפו אליי.
שני טיפים לפני שמתחילים
- אל תקנו הרבה טופו שיחכה במקרר. טופו טעים הוא טופו טרי, קנו מעט וצרכו אותו מיד.
- חפשו בסופר את הטופו עם תאריך התפוגה הרחוק ביותר, זה חשוב בהרבה מזהות החברה שמייצרת.
טופו אקורדיון
למשקיענים, מנה מטריפה, יפהפייה וטעימה
מרכיבים
2 חבילות טופו חתוכות (600 גרם)
למשרה
1/3 כוס רוטב סויה
¼ כוס צ׳ילי מתוק
2 כפות סירופ מייפל
2 כפות שמן צמחי
מיץ מחצי ליים
1 כף רוטב טריאקי
1 כף שמן שומשום
3 שיני שום
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
לרוטב חמאת בוטנים
2 כפות חמאת בוטנים טבעית קראנצ׳ית
(מחוממת מעט במיקרוגל כדי שתהיה נוזלית)
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
2 כפות מיץ ליים/לימון
1 כף סירופ מייפל/דבש
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ומעבירים לקופסה מלבנית שטוחה עם מכסה.
- חותכים את הטופו לפרוסות מלבניות בעובי 2 ס״מ.
- מניחים את הטופו בין שתי מגבות בד (לא שעירות) או מגבות נייר, לוחצים חזק כדי לסחוט החוצה כמה שיותר נוזלים.
- מניחים כל חתיכת טופו בין שני מקלות אכילה (צ׳ופסטיקס). החיתוך בין המקלות בעצם מונע מאיתנו לחתוך עד הסוף.
- חותכים בעזרת סכין חדה פסים דקים לרוחב.
- הופכים את החתיכה, ושוב, בין הצ׳ופסטיקס חותכים פסים דקים באלכסון. כך נוצר מעין ״אקורדיון״.
- שמים את קוביות האקורדיונים בקופסה עם המשרה ודואגים שיהיו מכוסות היטב.
אחרי שעה במשרה אפשר לטגן או לאפות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. אפשר להוסיף עוד רוטב אם נשאר בקופסה | לאפייה: מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור (או נינג׳ה) שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 25-20 דקות (בנינג׳ה, 10 דקות).
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים עם הרוטב | לחלופין אפשר להגיש עם רוטב סויה.

פנקייק טופו (טבעוני)
מרכיבים
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1 חבילת טופו משי* (340 גרם)
½1 כוסות (360 מ״ל) חלב טבעוני
1 כף תמצית וניל
3 כפות סירופ מייפל (או יותר, או פחות – עניין של טעם)
לטיגון: שמן/חמאה
חשוב להשתמש בטופו משי (Silken Tofu) ולא בטופו רגיל. טופו משי אפשר להשיג בחנויות ובמחלקות הטבע.
אופן ההכנה
- שמים את כל המרכיבים בקערה וטורפים בעזרת מיקסר ידני לבלילה חלקה. אם נראה לכם שהבלילה סמיכה מדי, אפשר להוסיף כמה כפות חלב.
- משמנים קלות מחבת פנקייקים ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
מגישים עם יוגורט, מייפל ופירות.

נאגטס טופו אפויים
מרכיבים
2 חבילות טופו חתוכות (600 גרם)
1 כוס פירורי פנקו, כפית אבקת שום + חצי כפית מלח + חצי כפית פפריקה
½ כוס קמח
½ כוס חלב טבעוני
ספריי שמן זית
לרוטב
3 כפות דבש
3 כפות צ׳ילי מתוק.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מתיזים שמן זית על נייר האפייה (או משמנים בעזרת מברשת)
- חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1.5ס״מ.
- מניחים את הטופו בין 2 מגבות בד (לא שעירות) או מגבות נייר, לוחצים חזק כדי לסחוט החוצה כמה שיותר נוזלים.
- חותכים את הטופו לצורות לא סימטריות כמו ״נאגטס״. זו ממש לא חובה, רק מוסיף עניין כשאוכלים, במיוחד לילדים. את השאריות כמובן גם טובלים בכל הקעריות ומטגנים/אופים.
- מכינים שלוש קעריות; אחת עם קמח, אחת עם חלב טבעוני ואחת עם פירורי פנקו מעורבבים עם אבקת שום, מלח ופפריקה.
- טובלים כל פרוסת טופו בקמח, אחר כך בחלב ולבסוף בפנקו.
- מניחים על נייר האפייה.
- מתיזים עוד ספריי שמן גם מלמעלה.
- אופים 25-20 דקות עד שמזהיב.
- מערבבים דבש עם צ'ילי מתוק, מזלפים מעל הנגיסים ומגישים מיד.
