שבועיים נותרו לחופשת הקיץ. לצד הטיולים והנסיעות האחרונות, מתחילים לתכנן את שנת הלימודים הבאה, לקנות מחברות חדשות ולנסות להיזכר במילים כמו "שגרה", "שעת אפס" ו"ארוחת צהריים מסודרת". אצלנו בבית הקיץ הוא בלגן אחד גדול, וכל הלו"ז מתקיים לפי שעון החופש הגדול. קמים יותר מאוחר (חלק ישנים עד הצהריים, לא נסגיר את הפרטים), ארוחת בוקר מוגשת כל היום, וארוחת הערב נדחתה ל-20:00. אני ממילא במטבח כל הזמן וכולם באים לבקר אותי ולדרוש בשלומי כשהם רעבים.
לכבוד סוף הקיץ אספתי כמה מתכונים שאני שולפת כשאני רוצה שכולם יהיו שבעים ומרוצים, רעיונות שאפשר להכין כשיש קצת יותר זמן ונחת, מחומרי גלם טובים ובריאים, מנות שמתחסלות עד סוף הארוחה. אני קוראת לילדים לעמוד לידי, לשטוף ירקות ולערבב את הבצל במחבת. בסוף החופש כלום לא בוער, שגרה של חוסר שגרה.
בואו להכין מנות טעימות שילדים אוהבים ולכנס את כולם סביב השולחן.
סלופי ג׳ו
כשמה כן היא – מבולגנת ומלכלכת, אבל היא כל כך טעימה שאני מוכנה להכין אותה מדי פעם רק בשביל התשואות של בני הבית. מנה טעימה בהגזמה.

6-10 מנות, תלוי בגודל הלחמנייה
מרכיבים
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק־דק
3 שיני שום כתושות
1 קישוא גדול חתוך לקוביות קטנטנות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנטנות
500 גרם בשר בקר טחון טרי
½1 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה
1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות של מוטי (פסאטה)
¼-½ כוס מים רותחים
להגשה
לחמניות טריות
חסה
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן ומוסיפים את הבצלים. מטגנים כ־20 דקות עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הגזר והקישוא ומטגנים עוד 10 דקות, עד שהם מתרככים.
3. מוסיפים את הבשר ומערבבים אותו ללא הפסקה במשך מספר דקות עד שהוא מוכן ומבושל לגמרי.
4. מוסיפים רסק עגבניות ומים לפי הצורך. מערבבים היטב, מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־15 דקות עם ערבוב מדי כמה דקות. אם נשארו מים בתחתית המחבת מבשלים במכסה פתוח עוד דקות אחדות עד שהם מתאדים.
5. מגישים חם בתוך לחמניות טריות עם חסה, או למבוגרים שבכם לצד פירה וסלט.
שקשוקה מהירה שכולם אוהבים
המנה שמוכנים לאכול כאן שבעה ימים בשבוע בכל שעה ביום.

חומרים ל־3־4 מנות
מרכיבים
4 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות דק
½ כפית פפריקה
10-15 עגבניות שרי חצויות או 2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
1 פחית שימורי עגבניות מאיטליה
¼ כוס מים
1 כפית מלח
½ כפית סוכר
קורט פלפל שחור
3-4 ביצים
50 גרם גבינת מוצרלה/פטה
פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את השום כדקה עד שהוא מתחיל להזהיב.
2. מוסיפים את הפפריקה ומטגנים כדקה נוספת.
3. מוסיפים את העגבניות הטריות, השימורים, המים והתבלינים. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים כ־20 דקות.
4. מוסיפים את הביצים: יוצרים גומות קטנות בתוך התבשיל, פותחים את הביצים לצלוחית קטנה, ומעבירים לגומות. מפזרים גם מוצרלה/פטה.
5. מכסים ומבשלים עד שהחלבון יציב והצהוב עדיין רך.
6. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים לצד טחינה ולחם טרי.
נאגטס עוף וירקות ברוטב צ׳ילי וסויה
כשאחד הילדים אומר ״אמא בא לי נאגטס״ אני לא מתבלבלת ומכינה קציצות עוף טעימות בגרסת נאגטס אפויים, כל מה שצריך לעשות זה לעצב את הקציצות לצורות חמודות. הכול עניין של מיתוג.

מרכיבים
לנאגטס
2 גזרים
1 בטטה
1 תפוח אדמה
1 קישוא
1 קילו עוף טחון
2 ביצים
1 כוס פירורי לחם
2 כפיות מלח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית כמון
½ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1 כפית אבקת שום
תרסיס שמן זית / כמה כפות שמן זית
לרוטב
1/3 כוס צ׳ילי מתוק
2 כפות סויה
1 כף שמן
מיץ מ־½ לימון
1 כף מייפל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. קולפים את הירקות ובמעבד מזון עם סכין פומפייה גסה (או בפומפייה ידנית) מגררים ומניחים אותם בחיתול בד וסוחטים מנוזלים.
3. בקערה גדולה שמים את העוף הטחון ומוסיפים את הירקות המגוררים, ביצים, פירורי לחם, ואת כל התבלינים. מערבבים היטב.
4. בידיים רטובות יוצרים קציצות בצורה של נאגטס.
5. מתיזים ספריי שמן זית על נייר האפייה או מורחים בעזרת מברשת ומניחים עליו את הנאגטס.
6. מתיזים שמן גם על הנאגטס ואופים (אפשר גם לטגן את הנאגטס) בתנור החם 15 דקות.
7. בינתיים שמים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן, מביאים לרתיחה, בוחשים ומכבים את האש.
8. מגישים חם עם הרוטב (אפשר גם למזוג את הרוטב על כל הנאגטס).