אם אתם מעל גיל 15 המדור הזה אינו מיועד לכם, אנא העבירו את העיתון בבקשה לילדיכם והרגישו בנוח להתרווח בספה. בשלב הזה של השנה בסדר להרים את הרגליים ולבקש מהילדים להכין לכם ארוחה.
אתם כבר מכירים אותי היטב ויודעים שאני מאמינה מאוד בשילוב הילדים בהכנת האוכל, המטבח שלנו פתוח והוא חלק בלתי נפרד מהבית ומהסלון. מאז שהילדים היו קטנים המטבח היה חלק משגרת היום־יום. מכיוון שלי כשהייתי ילדה היה אסור להתקרב למרחב הזה (מטעמי בלגן ובזבוז זמן), אני משקיעה את כל האנרגיה שלי כדי שאצלנו זה יהיה הפוך.
ביום שהילדים שלי גילו את הרגליים הם כבר עמדו לידי במטבח, מערבבים, פותחים ביצים, מלכלכים, מוזגים, מלכלכים, יושבים ליד התנור ומביטים בלחמניות שתופחות. ומלכלכים עוד קצת. אני חייבת לספר לכם: ההשקעה משתלמת. אין דבר משמח מלראות אותם מתנהלים בעצמאות, חותכים לעצמם סלט ומכינים פנקייקס ועוגות. הקטן אפילו השתתף בקורס בישול לילדים והכין לנו סושי ומרק קובה.
בחרתי הפעם להתמקד בבצק עלים מוכן, חומר גלם כיפי, זמין ותמיד טעים. נכון, מומלץ להפעיל את המזגן כשעובדים עם בצק עלים, ואין מקום להתמהמה, אבל התוצאות תמיד טעימות ומהירות.
אז צאו לקניות ובואו למטבח!
לכל מתכון דרושה רק חצי חבילת בצק, הרגישו חופשי להכפיל כמויות או להכין שני מתכונים מכל חבילת בצק.
צמת בצק עלים במילוי חבילת שוקולד
עוטפים חבילת שוקולד שלמה בבצק וזוללים באותה מהירות שבה מכינים. גימיק אהוב שתמיד כיף להכין.
מרכיבים
1/3 חבילת בצק עלים (כ־100 גרם)
1 חבילת שוקולד חלב/מריר/לבן (100 גרם)
2 כפות ממרח פיסטוק או חמאת בוטנים
1 ביצה טרופה להברשה
אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- חותכים את הבצק כך שיהיה ארוך ב־4 ס"מ יותר מחפיסת השוקולד, ופי 3 מרוחבה.
- מניחים את הבצק על נייר אפייה.
- מורחים לאורך, במרכז הבצק, ממרח פיסטוק או חמאת בוטנים.
- מניחים את השוקולד במרכז הבצק לאורך.
- מימין ומשמאל חותכים פסים ברוחב 2 ס״מ, ואיתם נכסה את הבצק.
- מקפלים את הבצק מלמעלה ומלמטה מעל חפיסת השוקולד.
- קולעים צמה: מהפסים שיצרנו בצידי החפיסה מקפלים לסירוגין – פס מימין ופס משמאל זה על זה.
- מברישים בביצה טרופה.
- אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבצק משחים מעט.
- מצננים לחלוטין לפני שמפזרים אבקת סוכר וחותכים.
- שומרים בטמפרטורת החדר (כדי שהשוקולד לא יתקשה).

טארט אספרגוס מהיר ומהמם
כמה מרשים, ככה מהיר, טעים וקל להכנה
מרכיבים
½ חבילת בצק עלים (כ־150 גרם)
1 חבילת אספרגוס
3 כפות ממרח עגבניות
200 גרם פתיתי גבינה צהובה (או כל גבינה מגוררת שאתם אוהבים, אפשר גם לערבב)
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- חותכים 2 ס"מ מהחלק התחתון של האספרגוס.
- פורסים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים אותו מעט.
- מורחים במרכז הריבוע את ממרח העגבניות, ועליו מפזרים את הגבינה. חשוב להשאיר שוליים של 2-3 ס״מ נקיים בלי ממרח או גבינה.
- מסדרים את האספרגוס במרכז על הגבינה.
- מקפלים את הבצק מעט ליצירת מעטפה, אפשר גם להדק במזלג.
- בקערה קטנה מערבבים את השום והשמן ובעזרת מברשת מברישים בנדיבות על האספרגוס ועל שולי הבצק.
- אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבצק משחים מעט.
- מגישים חם לצד סלט חסה.

עוגיות מלוחות מהירות ומדהימות
עוגיות מלוחות שאני מכינה בכל פעם שנשאר לי קצת בצק עלים. אפשר לחלופין לפזר סוכר וקינמון ולהכין עוגיות מתוקות!
מרכיבים
½ חבילת בצק עלים (כ־150 גרם)
מלח
פלפל שחור
אבקת שום
פפריקה מתוקה
כמון (לא חובה)
ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורשׂים את הבצק על השיש.
- מפזרים עליו בנדיבות מכל התבלינים בשכבה דקה.
- מגלגלים את הבצק לרולדה.
- חותכים לפרוסות בעובי 5-7 מ״מ.
- בעזרת הידיים מועכים מעט לצורה עגולה ומניחים על נייר אפייה.
- מברישים בביצה טרופה.
- אופים במשך 10-15 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט.
- שומרים בקופסה אטומה אחרי שהן מתקררות (אם יישאר משהו…).

משה בתיבה עם צ׳ימיצ׳ורי
המאכל הכי אהוב וטעים שיש, בגרסה מהירה וטעימה. אל תוותרו על הצ׳ימיצ׳ורי, הוא יוצר את כל ההבדל
מרכיבים
למשה בתיבה:
1 חבילת נקניקיות לבחירתכם (5 נקניקיות)
½ חבילת בצק עלים (כ־150 גרם)
1 ביצה טרופה להברשה
שומשום
לצ׳ימיצ׳ורי:
צרור פטרוזיליה
½ פלפל אדום
1 שן שום
¼ כוס שמן זית (או יותר)
2 כפות חומץ אורז/חומץ בן יין
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים כל נקניקייה לארבע.
- חותכים את הבצק לרצועות באורך שיקיף את הנקניקייה וברוחב מעט צר יותר מכל חתיכה.
- עוטפים כל חתיכת נקניקייה בבצק ומניחים על התבנית – הפתח כלפי מטה.
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
- אופים במשך 20-25 דקות עד שהבצק משחים מעט.
- מגישים חם לצד צ'ימיצ'ורי.
- בזמן שהמאפה בתנור מכינים את הצ׳ימיצ׳ורי: במעבד מזון טוחנים היטב פטרוזיליה, פלפל ושום.
- מעבירים לקערה ומוסיפים שמן, חומץ, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
