סרטונים עם מיליוני צפיות, של בחור קנדי חותך מלפפונים עם מנדולינה ומכין מהם סלט, מטריפים את הרשת. עד כאן זה נשמע כמו אירוע שגרתי, אלא שהפעם מדובר בתופעת רשת עולמית חוצה גבולות המשפיעה על מכירות מלפפונים וקופסאות פלסטיק בכל רחבי העולם.
לוגן מופיט (Logan Moffitt), סטודנט קנדי בן 23 ומשפיען רשת שאוהב לטייל בעולם, מתחזק בלוג טיולים, ואוהב מלפפונים מלידה.
ביולי האחרון הוא פרסם מתכון לסלט מלפפון, ש״התפוצץ״ וצבר מיליוני לייקים וצפיות ומאז הוא ממשיך להעלות גרסאות לסלטים עם מלפפון. הוא פותח כל סרטון במשפט: ״לפעמים אתה חייב לאכול מלפפון שלם״ (הוא מתייחס למלפפונים העצומים שאפשר למצוא מחוץ לישראל), ואז חותך מלפפון בעזרת מנדולינה לתוך קופסת פלסטיק גבוהה. בשלב הבא הוא מוסיף שלל תוספות ורטבים צפויים ומפתיעים (מונוסודיום גלוטמט!). סופרמרקטים בארצות הברית מעידים על עלייה במכירות של מלפפונים, קופסאות הפלסטיק של לוגן, ואפילו מנדולינות.
אני כל כך אוהבת מלפפונים וסלטים, כך שלא יכולתי להישאר אדישה ומיהרתי להכין את הסלטים שלו ולהכין גם גרסה משלי.
אגב, נכון לכתיבת שורות אלו יש ללוגן, שקיבל את הכינוי "איש המלפפונים", 5.6 מיליון עוקבים בטיקטוק ועוד מיליון וחצי באינסטגרם, אך כאמור זה כנראה כבר יהיה כפול עד שהעיתון יודפס.
סלט מלפפונים עם סלמון וגבינת שמנת

הסלט האיקוני של לוגן הוא גרסה חדשה לכריך האמריקני הנפוץ של סלמון וגבינת שמנת, וזה נפלא.
מרכיבים
4 מלפפונים פרוסים דק־דק במנדולינה או בסכין
½ בצל סגול חתוך לפרוסות דקיקות במנדולינה או בסכין
1 אבוקדו חתוך לחתיכות גדולות
100 גרם סלמון מעושן חתוך לחתיכות קטנות
3 כפות גבינת שמנת טבעית או בטעם עשבי תיבול
חופן שמיר קצוץ
¼ כוס גרעיני חמניות קלויים על מחבת ללא שמן
1 כף שומשום שחור
אופן ההכנה
שמים את כל המרכיבים בקופסה ומשקשקים עד שהכול מעורבב היטב. מגישים מיד.
סלט פאקוס ים־תיכוני

הסלט הים–תיכוני, בגרסה מעודכנת עם הדברים שאהובים עלינו בבית. תרגישו חופשי להוסיף מה שאתם אוהבים.
מרכיבים
4 פאקוסים (או מלפפונים)
פרוסים דק־דק במנדולינה או בסכין
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 אבוקדו חתוך לחתיכות גדולות
חופן בצל ירוק קצוץ
100 גרם פטה
½ כוס אגוזי מלך קלויים על מחבת ללא שמן
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתושה
1 כף מייפל או סילאן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
שמים את כל המרכיבים בקופסה ומשקשקים עד שהכול מעורבב היטב.
אם מכינים בקערה, שמים את חומרי הרוטב לחוד ומערבבים היטב ורק אז מוזגים על הסלט.
מגישים מיד.
סלט מלפפונים עם תירס וחמאת בוטנים

מרכיבים
4 מלפפונים פרוסים דק־דק במנדולינה או בסכין
½ בצל סגול חתוך לפרוסות דקיקות במנדולינה או בסכין
גרגרי תירס משני קלחים מבושלים
¼ כוס צנוברים קלויים על מחבת ללא שמן
1 כף שומשום
לרוטב:
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
3 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף מייפל
1 שן שום כתושה
1 כף מייפל או סילאן
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים
בקופסה ומשקשקים עד שהכול
מעורבב היטב.
אם מכינים בקערה, שמים את
חומרי הרוטב לחוד, מערבבים
אותם היטב ורק אז מוזגים על
הסלט.
מגישים מיד.