הגיע הזמן הזה בשנה. צריך לכוון שעון מעורר. מתחילים לחזור לשגרה ויש לזה יתרונות וחסרונות. היתרונות ברורים: הבית חוזר לרשותי ואני יכולה לעבוד בשקט ללא רעשי רקע. מזג האוויר משתפר ובערב כבר קריר ממש (בירושלים). שגרה היא דבר מבורך, המוח חוזר לתפקוד מלא, הכול יותר מסודר.
החסרונות גם ברורים: החופשה הבאה לא נראית באופק, הימים מתקצרים, החורף מתקרב, וצריך לחזור להכין ארוחות בוקר, עשר, צהריים, ערב ולילה באופן קבוע.
לקופסת האוכל אנחנו כבר לא שוברים את הראש ומכינים כריכים די סטנדרטיים, עם חומוס או גבינה צהובה או סלט טונה. אבל ליד הכריך תמיד מתחשק לי להוסיף עוד משהו מזין ובריא ועל זה אני דווקא כן שוברת את הראש. כל החטיפים הקנויים מכילים כל כך הרבה סוכר וחומרים משמרים. לפעמים אני מוסיפה קופסה קטנה עם שקדים וחמוציות, אבל בגדול אין לי הרבה רעיונות.
ואז אני נכנסת למטבח ומכינה מאפינס בשלל טעמים, מקפיאה בקופסאות ויכולה להוסיף מאפין טעים ומפנק לקופסת האוכל. וזה גם מושלם בכל רגע ביום, לצד הקפה. אז איזה מאפין תכינו ראשון?
מאפינס לימון ואוכמניות
האוכמניות ממלאות את השווקים והמחיר שלהן אפילו סביר לעיתים. אז בואו להכין מאפינס אוכמניות.

מרכיבים למאפינס
ל־14 מאפינס
גרידה משני לימונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ"ל) שמן זית או שמן רגיל
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
½ כוס (120 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט או גבינה לבנה או יוגורט סויה
2 כפות מיץ לימון
¾1 (245 גרם) כוסות קמח
¼ כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם אוכמניות טריות מעורבבות בכף קמח
מרכיבים לציפוי
100 גרם אבקת סוכר
2־3 כפות מיץ לימון
אוכמניות ועלי נענע לקישוט
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
2. מניחים עטרות נייר בתבנית קאפקייקס (או מכינים לבד בעזרת ריבועי נייר אפייה).
3. בקערה טורפים סוכר וגרידת לימון, מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב.
4. מוסיפים ביצים וטורפים שוב. מוסיפים שמנת חמוצה, וניל ולימון, וטורפים שוב.
5. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה, וטורפים למרקם כמעט חלק.
6. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים קלות.
7. מחלקים לעטרות נייר (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית) עד 3/4 מהגובה.
8. אופים במשך 15 עד 20 דקות, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם פירורים לחים.
הכנת הציפוי
1. מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון למרקם צמיגי, מתחילים מ־2 כפות מיץ ורק לפי הצורך מוסיפים כמה טיפות מיץ בכל פעם.
2. כשהמאפינס קרים מניחים על כל מאפין כף מהציפוי ומקשטים באוכמניות.
מאפינס גזר

מרכיבים ל־12 מאפינס
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה
3 ביצים
400 גרם גזר מגורר (בערך 3 גזרים גדולים)
280 גרם (2 כוסות מדידה) קמח כוסמין או קמח רגיל
1 כפית קינמון
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית פמפקין ספייס (לא חובה)
¼ כפית ציפורן
¼ כפית מלח
מרכיבים לציפוי
(לקופסת בית ספר מומלץ ללא ציפוי)
100 גרם גבינת שמנת
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
2. מניחים עטרות נייר בתבנית קאפקייקס (או מכינים לבד בעזרת ריבועי נייר אפייה).
3. מגרדים את הגזרים על פומפייה גסה.
4. בקערה גדולה טורפים סוכר, שמן וביצים.
5. מניחים נפה או מסננת על הקערה ומנפים פנימה את החומרים היבשים: קמח, תבלינים, אבקת אפייה ומלח.
6. מערבבים עם כף עץ עד שכמעט אחיד.
7. מוסיפים את הגזר ומערבבים עד שהתערובת אחידה אבל לא לערבב יותר מדי.
8.מחלקים לעטרות נייר (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית) עד 3/4 מהגובה.
9. אופים במשך 15 עד 20 דקות, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם פירורים לחים.
הכנת הציפוי
1. מערבבים גבינת שמנת ואבקת סוכר.
2. כשהמאפינס קרים מניחים על כל מאפין כף מהציפוי וקישוט.
3. את הקישוט מכינים מחתיכת גזר ועלה פטרוזיליה.
מאפינס בננות שוקולד
השילוב המושלם בין עוגת שוקולד לעוגת בננה.

מרכיבים ל־12 מאפינס
3 בננות בינוניות או 2 גדולות ובשלות
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן רגיל
½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה
1 ביצה (לגרסה טבעונית שמים 100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק)
½ כוס (70 גרם) קקאו איכותי (לא שוקולית)
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל או כוסמין
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן או שוקולד חלב, או שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
2. מניחים עטרות נייר בתבנית קאפקייקס (או מכינים לבד בעזרת ריבועי נייר אפייה).
3. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה.
4. מוסיפים סוכר, שמן וביצה וטורפים היטב.
5. מניחים נפה או מסננת על הקערה ומנפים פנימה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח.
6. מערבבים בכף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.
7. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה. אבל לא לערבב יותר מדי.
8. מחלקים לעטרות נייר (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית) עד 3/4 מהגובה, ומקשטים בעוד קוביות שוקולד אם רוצים.
9. אופים במשך 15 עד 20 דקות, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם פירורים לחים.