אצלנו בחגים התפריט סגור מראש ואין הפתעות. מנה ראשונה: געפילטע פיש עם חזרת אדומה, אחריו ללא עוררין תורו של מבשר הסתיו ומלך החגים: מרק עוף צח. שאר המנות מגיעות לפי התור ולא מאכזבות: צלי בקר, לשון, עוף בתנור, תפוחי אדמה וכמובן אורז. בקיצור, הבנתם. עם מסורת לא מתווכחים. ולכן השנה החלטתי לחדש בתחום הסלטים, כי מבחינתי זהו החלק הכי כיפי ושווה בארוחה. אחרי הדגים והמרק ממילא כבר אין מקום לכלום, אבל אם יש סלט טוב, הוא גונב את ההצגה לכל המנות.
אז יצאתי לירקן שלי לחפש השראה, הסתובבתי בין הירקות והפירות וחשבתי על שידוכים טעימים ושילובים מעניינים שיוכלו להיות חלק משולחן החג שלכם, בראש השנה ובכל החגים שמתקרבים. אני מקווה שתכינו את כולם!
סלט כרוב וחיטה חגיגי
אחד הסלטים האהובים והקבועים בכל ארוחה והפעם בגרסה וטעימה במיוחד
מרכיבים
1 כוס חיטה
½ כרוב סגול פרוס דק־דק במעבד מזון או במנדולינה
1 קולרבי חתוך לג׳וליאנים (גפרורים דקים)
1 תפוח ירוק חתוך לפרוסות דקות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור בצל ירוק קצוץ
½ כוס גרעיני חמנית קלויים קלות על מחבת ללא שמן. אפשר להחליף לרבע כוס שומשום
לרוטב
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון עסיסי
2 שיני שום כתושות
1 כף סילאן או דבש
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף חומץ אורז או חומץ רגיל
אפשר להחליף באורז/בורגול/קינואה ולהתאים את אופן ההכנה בהתאם.
אופן ההכנה
- מבשלים את החיטה בסיר עם שפע מים רותחים וכפית מלח עד שהיא רכה ונגיסה (אך לא רכה מדי) במשך 30־40 דקות. מסננים מהמים ומזלפים עליה מעט שמן זית.
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט סמוך להגשה.
- טועמים ומוסיפים סויה ולימון לפי הצורך.

סלט חסה עם בטטה צלויה ורימונים
סלט חסה הוא סלט חובה, בחג רק כדאי לתת לו טוויסט מיוחד
מרכיבים
2 בטטות
שמן זית
מלח ופלפל
1 ראש חסה חתוך דק
1 בצל סגול קטן פרוס דק־דק
חופן עלי בזיליקום קצוצים
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ כוס גרגירי רימון (או יותר)
½ כוס פקאנים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
לרוטב:
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון עסיסי
1 שן שום כתושה
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בינוניות.
- שמים בקערה, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח ופלפל ומערבבים.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20־30 דקות על 190 מעלות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים. מצננים.
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט סמוך להגשה.
- טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.

סלט תפוחי אדמה שמח
תפוחי האדמה המעוכים של חברתי נטע, בגרסת סלט טעים בצורה בלתי רגילה
מרכיבים
לתפוחי אדמה
8־10 תפוחי אדמה בינוניים, צהובים
שמן זית
מלח גס
לסלט
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (מקופסת שימורים)
2 מלפפונים חתוכים לחצאי פרוסות
1 סלסילת נבטים קצוצים גס
1 בצל סגול קטן פרוס דק־דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
150 גרם (קופסה) אוכמניות טריות
חופן נדיב של שמיר קצוץ
לרוטב
2 כפיות גדושות מיונז
מיץ מחצי לימון עסיסי
1 כף שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 שן שום כתושה
1 כף מייפל
אופן ההכנה
- מכניסים את תפוחי האדמה למיקרוגל בשקית ניילון קשורה או בקערה מכוסה ל־14 דקות.
- נועצים מזלג ובודקים אם הם התרככו, אם המזלג לא ננעץ בקלות מחזירים למיקרוגל לעוד 3 דקות. תפוחי האדמה לא צריכים להיות יותר מדי רכים כי הם עוברים עוד אפייה.
- מוציאים מהמיקרוגל, פותחים את השקית בזהירות ונותנים להם קצת להצטנן.
- מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה ונותנים לכל אחד ״בוקס״ עם היד עד שהוא נמעך קלות (אפשר גם למעוך בעזרת תחתית של כוס).
- מזלפים שמן זית בנדיבות על תפוחי האדמה ומפזרים עליהם מלח גס.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות טורבו לחצי שעה או עד שהם משחימים ונהיים קריספיים.
- כשתפוחי האדמה מתקררים מעט, מפרקים אותם עם הידיים לחתיכות גדולות.
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט סמוך להגשה.
- טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
