לפני כמה שבועות נפגשנו בשבת לארוחה משפחתית, גיסתי אורית הביאה עוגת תפוחים שהייתה כל כך נפלאה שהייתי חייבת לחלוק אותה עם העולם לכבוד ראש השנה. קמתי ביום ראשון והייתה לי תוכנית סדורה: עוגת תפוחים חדשה לחג! אתם כבר מכירים אותי ויודעים שאם אני קונה כמה תפוחים כנראה אכין מהם עוד כמה דברים שיהפכו לרעיונות למנות טעימות שתוכלו להכין בחגים המתקרבים. אם אני משערת נכון, אתם קוראים את מילותיי כשההכנות לארוחת החג כבר כמעט מאחוריכם, אבל הראש עסוק ברעיונות לארוחות המשפחתיות הרבות שעוד נאכל. אז הנה שלושה מתכונים, אחד מהם אולי תוכלו להכין כבר לארוחה הקרובה.
שנה לא פשוטה עברה על עם ישראל בכל קצוות הארץ, ולי באופן אישי זו הייתה קשה ביותר מעוד הרבה בחינות. זו הזדמנות לאחל לכולנו שנה טובה יותר, שיחזרו החטופים במהרה, שתושבי הצפון והדרום המפונים ישובו לביתם, והרבה בריאות לחיילים הפצועים ולכולם.
עוף עם תפוחים
התפוחים שנאפים במשך זמן כה ארוך הופכים לרכים וכמעט נמסים בפה. אם אתם אוהבים מתוק עם מלוח, זוהי מנה מיוחדת ונפלאה
מרכיבים
1.5 קילו ירכיים ושוקיים של עוף
3 תפוחים קלופים וחתוכים לשמיניות
2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
לרוטב
1/3 כוס (60 מ״ל) שמן
1/3 כוס (60 מ״ל) מים
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
1 כפית אבקת שום
1 כף סילאן
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות.
- מניחים בתבנית גדולה את העוף ובין החלקים מניחים חתיכות תפוחים ובצל.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על העוף.
- מברישים עם מברשת כך שכל המרכיבים יהיו מכוסים ברוטב.
- מניחים על העוף נייר אפייה מקומט ורטוב ואת הכול סוגרים היטב עם רדיד אלומיניום.
- אופים שעה ו־45 דקות, מסירים את הניירות ואופים עוד 5־10 דקות לא מכוסה עד להשחמה.
סלט חסה עם תפוחים ותמרים
כל הבית מלא בתפוחים, אז בואו נוסיף אותם גם לסלט!
מרכיבים
1 ראש חסה חתוכה גס
1 תפוח ירוק חתוך לפרוסות דקות
1 שומר חתוך לפרוסות דקות
100 גרם פרוסות שקדים, קלויים קלות על מחבת ללא שמן
2 תמרי מג׳הול חתוכים לפרוסות
לרוטב:
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון עסיסי
1 כפית חרדל
1 כף מייפל
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומאחדים ביניהם סמוך להגשה.
*מומלץ לזלף מיץ לימון על התפוחים ברגע שחותכים אותם כדי שלא ישחירו.
עוגת תפוחים של אורית
עוגת תפוחים זה תמיד מנצח וכאן בגירסה קלה להכנה וטעימה במיוחד. אל תשכחו לקנות גלידה וניל ולהגיש אותה חמימה.
מרכיבים
3 תפוחים ירוקים
1 כוס יין לבן
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן
½ כוס (120 מ״ל) חלב (מכל סוג)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כוס (140 גרם) קמח שקדים
1 כפית קינמון
¼ כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
לקישוט: אבקת סוכר
להגשה: גלידת וניל
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 24 בנייר אפייה מקומט היטב.
- מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ושמים מיד בקערה עם יין לבן.
- טורפים בקערה ביצים, סוכר, שמן, חלב ווניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמחים, קינמון, מלח ואבקת אפייה וטורפים שוב עד לאחידות.
- מסננים את התפוחים מהיין ונפטרים ממנו.
- מוסיפים את רוב התפוחים לבלילה ומערבבים קלות.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומוסיפים את שאר התפוחים, מיישרים.
- אופים 45 דקות ב־175 מעלות ואז מנמיכים את הטמפרטורה ל־170 ואופים עוד 15 דקות.
- מגישים עם אבקת סוכר וגלידת וניל.
- מומלץ שהעוגה תהיה חמימה מעט.