אין כמו פרוסת עוגה ביתית טובה לסיום הצום או לפני הצום או בכל יום אחר. לכן רציתי ללמד אתכם טריק שלי להמצאת עוגות חדשות כדי שגם אתם תוכלו להמציא לעצמכם עוגה ולהרגיש כמו קונדיטורים במטבח. אזהרה: יש פה מידת הרפתקנות מסוימת וזה לא תמיד מצליח.
יש לי מתכון בסיסי שאני מאוד אוהבת לעוגת וניל, גיליתי אותו לפני כמה שנים כי הבכור שלי לא אוהב עוגות שוקולד, דבר שהיה זעזוע עמוק עבורי כאמא צעירה. אך מאז שגילינו את עוגת הווניל הזאת אנחנו רגועים בימי הולדת. הטריק ששומר על העוגה רכה ונימוחה הוא שלוש כפות של פודינג אינסטנט וניל, ואפשר לאלתר על המתכון בלי סוף.
חשבו על טעם שאתם אוהבים בעוגה, לדוגמה: קינמון, תפוחים, פירות יער, מייפל, אגוזים ועוד ועוד, ותוכלו לשנות את העוגה כרצונכם אם תשמרו על היחסים הקבועים בין המרכיבים השונים.את החלב תוכלו להחליף בכל נוזל כדוגמת מיץ תפוזים, מחצית מהקמח תוכלו להחליף לקמח שקדים או כל אגוז טחון אחר. מחצית מהסוכר תוכלו להחליף בדבש או מייפל או סילאן, ועם התוספות תוכלו לשחק כאוות נפשכם. כך בעוגת קפה ואגוזים פשוט הוספתי נס קפה לחלב ואגוזים לבלילה. לעוגת האגסים הוספתי תבלינים ואגסים, ואת הבלילה של עוגת השיש־נוטלה חילקתי לשניים והוספתי נוטלה לחלק הקטן ופודינג לחלק הגדול (כדי לשמור על איזון מרקמים). תוספות אחרות נפלאות הן: 200 גרם פירות יער קפואים, 3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות, 3 כפות אבקת קקאו ועוד ועוד.
אני בטוחה שאם תכינו את שלוש העוגות האלה תבינו את הנוסחה ותוכלו לצאת לדרך ולהמציא עוגות משלכם. צום קל וגמר חתימה טובה.
הנוסחה:
(עוגת וניל בסיסית)
מרכיבים:
3 ביצים
¾ כוס (150 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן
1 כוס חלב (240 מ״ל) מכל סוג
½1 כוסות קמח (210 גרם) חיטה או כוסמין
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל
עוגת קפה ואגוזים נפלאה
לתבנית בקוטר 24-22 ס״מ
מרכיבים
1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג) אני השתמשתי בחלב סויה וניל
2 כפיות נס קפה
3 ביצים מידה L
¾ כוס (150 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן
¾1 כוסות קמח (245 גרם)
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל
150 גרם פקאנים קצוצים דק מעורבבים עם כף קמח
אופן ההכנה
- מחממים מעט את החלב (במיקרוגל או בקלחת על האש) ומוסיפים לו את הקפה עד שהוא נמס לגמרי. מצננים.
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
- מוסיפים את השמן והחלב (עם הקפה) תוך כדי בחישה מתמדת.
- מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח ופודינג אינסטנט.
- מוסיפים שליש מכמות האגוזים.
- טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
- מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומפזרים את שאר האגוזים מלמעלה.
- אופים במשך 25-40 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

עוגת שיש נוטלה שכולם אוהבים
לתבנית בקוטר 22-24 ס״מ
מרכיבים
3 ביצים מידה L
¾ כוס (150 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן
1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג)
½1 כוסות קמח (210 גרם)
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
100 גרם נוטלה (2 כפות גדושות)
3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל
לציפוי (לא חובה):
2-3 כפות גדושות של נוטלה
סוכריות קטנות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
- מוסיפים את השמן והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- טורפים רק עד לאחידות ולא יותר.
- מעבירים 2/3 כוס מהבלילה לקערה נפרדת ומוסיפים לה את הנוטלה. מערבבים עד לאחידות.
- לקערה הראשית הגדולה מוסיפים את הפודינג אינסטנט ומערבבים.
- מעבירים את התערובת הלבנה לתבנית המשומנת.
- מוסיפים את התערובת החומה בצורה מפוזרת על התערובת הלבנה ובעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש.
- אופים במשך 25-40 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- כשהעוגה קרה, מחממים את הנוטלה כמה שניות במיקרו עד שהיא מעט נוזלית ומורחים על העוגה, ומפזרים מעל סוכריות.

עוגת אגסים יפהפייה וטעימה
לתבנית בקוטר 22-24 ס״מ
מרכיבים
לאגסים:
3 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים (מומלץ להיעזר בכפית פריזיאן)
1 כף סוכר
1 מקל קינמון
לעוגה:
3 ביצים מידה L
¾ כוס (150 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן
1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג)
2 כפיות קינמון
1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
¼ כפית ציפורן
¾ כוס (105 גרם) קמח חיטה או כוסמין
½ כוס (70 גרם) קמח שקדים
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
אגסים:
- שמים את האגסים בסיר קטן עם מים, סוכר ומקל קינמון.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ־10 דקות.
- מסננים מהמים ומצננים.
לעוגה:
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
- מוסיפים את השמן והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מוסיפים את הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן ומערבבים עד לאיחוד.
- מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ופודינג אינסטנט.
- טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
- מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומניחים את האגסים בעדינות בבלילה.
- אופים במשך 40-25 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
