התקופה הזו שנקראת ״החגים״ בעיצומה, והשנה מתווסף כמובן רובד נוסף של שנה למלחמה, שנה של אובדן ושכול, והמערכה רחוקה מלהסתיים. הדיסוננס הזה בין חגים שאמורים להיות שמחים לבין כל מה שמתחולל מסביב הוא קשה מנשוא.
ועם כל זה אני מתנחמת בעובדה שיש לי את העבודה הכי טובה בעולם (אובייקטיבית), ואני יכולה להסתגר ימים שלמים במטבח, לשמוע מוזיקה ולהכין אוכל טעים. החגים יוצרים את ההפסקות מהשגרה ומאפשרים את הכינוסים המשפחתיים האלה שכל כך נחוצים. אז חשבתי על מנות עוף משמחות, שמכינים בקלות אבל עם איזו תוספת של השקעה כי בכל זאת חג. עוף הוא חומר גלם כל כך אהוב במטבחים הישראליים, שאני מקווה שתאמצו לכל השנה. הכנתי פסטייה חגיגית לאוהבי המתוק עם המלוח, מנה יפהפייה וטעימה, עם ביס קריספי ממכר, תתכוננו לחיסול מהיר שלה ברגע שהיא מגיעה לשולחן. הכנתי שווארמה בתבנית שזו שיטה גאונית להכין שווארמה, הפרגיות שומרות על העסיסיות וצורת ההגשה מרשימה ויפה. ולא יכולתי שלא להכין את המוקפץ הקבוע שלנו, מנה שכולם אוהבים (אסף חותך לי את כל הירקות), מנה עם אווירה של מסעדה או טייק־אוויי שהכי כיף להכין לה גרסה ביתית. חג שמח!
המוקפץ המושלם
4-5 מנות
מרכיבים
1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות
3 כפות קורנפלור
¼ כוס שמן
½ כפית מלח
1 בצל סגול פרוס דק־דק
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
2 גזרים חתוכים לרצועות ג'וליאן
2 קישואים חתוכים לרצועות ג'וליאן
250 גרם נודלס, מבושלים
לרוטב:
4-5 כפות סויה
1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
3 שיני שום כתושות
1 כף שמן שומשום
2 כפות רוטב טריאקי
1 כף סילאן
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק קצוץ או בוטנים קלויים
אופן ההכנה
- חותכים את כל הירקות.
- מכינים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בכוס.
- מערבבים עוף בקערה עם הקורנפלור והמלח עד שהוא מצופה היטב מכל הכיוונים.
- מחממים שמן בווק או במחבת גדולה מאוד, וכשהוא חם מוסיפים את העוף.
- צורבים את העוף מכל הכיוונים במשך 5-7 דקות ומוציאים לקערה בחוץ. העוף צריך להיות רק 80% מוכן כי הוא ממשיך להתבשל בהמשך.
- מוסיפים לווק בצל, פלפלים וגזרים ומקפיצים כ־7 דקות על אש גבוהה.
- מוסיפים את הקישואים וממשיכים לערבב עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הנודלס ומחזירים את העוף.
- מוזגים את הרוטב על הכול ומקפיצים עוד 2-3 דקות עד שהעוף מוכן לגמרי והכול מצופה היטב ברוטב.
מגישים מיד.

פסטייה חגיגית עם פרגיות ופירות יבשים
מרכיבים
1 חבילת עלי פילו
תרסיס שמן זית*
למילוי:
¼ כוס שמן זית
3 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות דקיקות
5-6 יחידות פרגית חתוכות לקוביות קטנות
1 כפית מלח
1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
½ כוס חמוציות
7 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
½ כפית בהרט
½ כפית קינמון
¼ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פלפל שחור
קורט ציפורן
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
לקישוט:
שומשום שחור ולבן
להגשה:
זילוף של דבש (לא חובה)
* אפשר להשתמש בשמן זית רגיל ולהבריש במברשת.
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושחום.
- מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ־10 דקות עד להשחמה. ומתבלים במלח.
- מוסיפים לפרגיות קשיו, חמוציות, משמשים ואת כל התבלינים ומטגנים עוד חמש דקות.
- מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה. מצננים היטב את התערובת במקרר.
- הרכבה: מחממים תנור ל־190 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 26.
- פורשׂים עלה פילו לאורך ומתיזים עליו שמן.
- מניחים 1-2 כפות מהמילוי בחלק התחתון.
- מגלגלים לגליל לא הדוק במיוחד ולבסוף מקווצצ׳ים את הגליל כך שיהיה מקומט.
- מתיזים עוד שמן על הגליל.
- חוזרים על הפעולה עם כל הפילו והמילוי.
- מניחים בתבנית את כל הגלילים שהכנו, ומתיזים עוד שמן על הכול.
- מפזרים שומשום שחור ולבן.
- אופים במשך 25-30 דקות או עד שהפילו שחום.
מזלפים מעט דבש ומגישים חם.

שווארמה בתבנית
לתבנית אינגליש קייק באורך 22 ס״מ
מרכיבים
1.2 ק"ג פרגיות
1 בצל לבן קטן קצוץ דק דק
למרינדה:
4 כפות שמן זית
3 כפות שטוחות תבלין שווארמה*
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה דק־דק
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה מקומט ורטוב.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה.
- מוסיפים את הפרגיות ומערבבים עד שהן מצופות היטב מכל הצדדים.
- מניחים את הפרגיות בתבנית בשכבות, ובין כל שכבה מפזרים בצל קצוץ.
- מועכים היטב את הפרגיות אחת לשנייה ומכניסים לתנור לא מכוסה.
- אופים 50 דקות ללא מכסה. אם ברשותכם מדחום לבשר – הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות כ־77 מעלות.
- נפטרים מהנוזלים שבתבנית לפני שמוציאים את השווארמה לקרש חיתוך.
- בעזרת סכין חדה חותכים את השווארמה דק דק.
מגישים בפיתה (אפשר גם בלי) עם סלט קצוץ, בצל־סומק וטחינה.
*להכנת תבלין שווארמה
(ללא מלח) בבית
2 כפיות כמון
2 כפיות כורכום
1 כפית קינמון טחון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית שום גבישי טחון
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים (לא חובה)
לבצל וסומק כמו בשווארמיות
1 בצל סגול או רגיל, חתוך לפרוסות דקיקות
1 כפית סומק
1 כף שמן זית
1 כפית חומץ בן יין
מעט מלח
- שמים את הבצל החתוך בקערה, ויוצקים מים רותחים.
- מחכים 2-3 דקות ומסננים את הנוזלים.
- מוסיפים סומק, מלח, שמן זית וחומץ.
