קבוצת 'מחניודה', של השף הישראלי הנודע אסף גרניט ושותפו אורי נבון, נחשבת לאחת ההצלחות הישראליות בתחום האוכל והקולינריה. היא הולידה סניפים לא רק בישראל, אלא גם מעבר לים, ולמרות ההצלחה שכללה גם כוכב מישלן, גרניט ונבון תמיד שמרו על טעמים ישראליים ומזרח תיכוניים, בתוספת שדרוג מפנק קטן. מי שפחות נחשפו לטעמים העשירים והאווירה המיוחדת ששוררת באותן מסעדות אלו שומרי הכשרות, כיוון שלמרות האוכל המסורתי הרב שהן מגישות, רוב המסעדות של הקבוצה לא זכו עד כה להשגחה רבנית. כעת, עם פתיחת מלון 'רמב"ן' לפני כשבועיים תינתן הזדמנות גם לשומרי הכשרות ליהנות מהמטבח של הקבוצה המצליחה.
ביצוע הפרויקט לקח קרוב לשנתיים והתקיים תחת סודיות גדולה. את האירוח האדיב למדי יוביל דורון יעקובוביץ' שידוע כמלך הקוקטיילים של נבון וגרניט, ואת התפריט המדויק שנבנה בהשקעה לא פחותה מפרויקט טילים, מובילים עכשיו השפים מיכאל ידידי, אסף סרי ואליעזר מזרחי.

מלון רמב"ן שכולל 22 חדרים וסוויטות וכן ספא קטן, הוקם כמתבקש ברחוב רמב"ן בירושלים. לכאורה רחוב שקט ושליו באמצע שכונת רחביה, אך לפני כמאה שנה שכן באותה חלקת אדמה בדיוק קפה רחביה המפורסם, שהיה מרכז תרבות ומוקד עלייה לרגל מכל הארץ. בקפה ההוא נהגו לשבת בו אנשי רוח ירושלמיים, פוליטיקאים וכן קצינים בריטים. על רקע כל זה, בחרו מעצביו של המלון לדמות לו מראה של בית ירושלמי עתיק, כולל חפצי וינטג' ותמונות בצבעים דהויים על הקירות. קשה לפספס בו את האהבה לירושלים, עיר הולדתם של גרניט ונבון, שמרבים להנכיח אותה בפרויקטים השונים של הקבוצה.
אבל עם כל הכבוד, לא לשם התפאורה התכנסנו, אלא לדובדבן שבקצפת: מסעדת רמב"ן הבשרית – המרכז הקולינרי הראשי של המלון בקומה הראשונה, שהופכת את המקום ליותר מסעדה שמעליה חדרי שינה מאשר למלון. עם מטבח פתוח ורועש, בר קוקטיילים צבעוני ויחס אדיב מאוד, המסעדה מציעה את המנות שרצות במפעלו של גרניט מעל לחמש עשרה שנה מדג ועד אנטרקוט. השהות במסעדה בערב אינה כלולה במחיר השהייה במלון, אך תינתן עדיפות גבוהה לאורחי המלון בשריון המקום במסעדה.

החל מחוויית האירוח הראשונית, מבינים שמדובר בסטנדרט אחר ובמיוחד בעולם המסעדות הכשרות. עוד בלובי המתין לי בקבוק יין לבן מיוחד, שפתח את התיאבון לשלל הטעמים שיבואו לאחר מכן. ביקור קצר בחדר מרווח ונעים, עם מרפסת קטנה שצופה אל הרחוב הירושלמי למהדרין, ומיד ירדנו למסעדה שנפתחת ב-19:00 בערב.
המנות החלו לזרום לשולחן, מלוות בחיוך אדיב של צוות המלצרים שדואגים לנוחות הסועדים מדי כמה דקות ואפילו מוזגים את כוסות המים בעצמם. ממנות הפתיחה בלטו במיוחד לחמי המחמצת והפרנות (28 ₪) שנאפו מול עינינו, ולוו במטבלי איולי שמן זית וצלחת חריפים. אני לא חובבת דגים נאים בדרך כלל, ובכל זאת לא עמדתי בפני מנת הטונאטו טומאטו (80 ₪) ראמן מדג טונה נא במקום אטריות הביצים השגרתיות שמלווה גם באצה מלוחה. מי שמעדיף את הדגים שלו אפויים היטב ייהנה דווקא מסלסלת פריטו מיסטו (78 ₪) שמכילה ברבוניה, בונילוס ופדרון עם איולי כבוש.

בדיוק כשאני וחברתי חשבנו שכוח האכילה שלנו אזל סופית, הגיעו מנות השיפודים הבשריות שהוכיחו לנו שתמיד יש עוד מקום. שישליק קצבים (89 ₪), כנפיים ללא עצם (66 ₪) ופטריות שיטאקי ברוטב ממכר (63 ₪), סגרו עבורנו את הארוחה היטב כאשר הובהר לנו שמבחינת השפים הנחושים להאכיל אותנו, מדובר רק בהתחלה. לאחר מכן טעמנו קינוחים בלתי רגילים, שכמו רוב התפריט, מבוססים על טהרת שמן הזית ומסבים רגע מתוק-מלוח מאוד בפה.
אחרי לינה נעימה בחדר, ירדנו עם כוחות מחודשים לארוחת הבוקר. זו מתרחשת בקצה השני של קומת הכניסה וכמובן כלולה במחיר הלינה במלון. בבית הקפה תוכלו כאורחי המלון לבחור שתי מנות מתוך היצע גדול של מנות בוקר מלוחות ומתוקות, כמו טוסט בנדיקט ופרנץ' טוסט אגדי. המחירים באופן מפתיע די נוחים ונעים בין 40 ל-60 ₪ למנה, מה שמאפיין את רוב בתי הקפה בירושלים ואווירת הקלאס ממשיכה לשלוט בחלל. אחרי ששבענו והותרנו גם הפעם, נפלטנו מבועת רחוב רמב"ן אל ירושלים הסואנת.

למרות הילת היוקרה שמתלווה אל מלון הבוטיק, המחיר מתאים את עצמו למותג, כשלילה בחדרים רגילים ובחדרי ג'וניור יעלה לכם 1,500–2,100 ₪ ללילה, אך המחיר בסוויטה יוקרתית כבר מאמיר ל-5,400 ₪ ללילה.
זו בעיקר הגשמת חלום כמוס של כל שומר הכשרות המביט ברעב במסעדות המצליחות של אסף גרניט, שנעשו לשם דבר בישראל. וכמו שמגלים אחרי הביקור במלון, לא סתם קיבלו את שמם הטוב. התפריט העשיר, צוות המלצרים הקשוב וכן צוות השפים החייכן שאוהב לפטפט, הופכים עוד ארוחת ערב רגילה במסעדה ולינה סטנדרטית במלון לחוויה מעולם אחר לגמרי. תוסיפו לזה את המיטה החמה שמחכה לכם קומה מעל המסעדה, כשאין עייפים ומלאים כמוכם, ממנה תקומו לארוחת בוקר מפנקת שגם מחכה מתחת לאף ותקבלו אירוח ירושלמי חם ואוהב.