הטחינה הגולמית היא מוצר צריכה בסיסי במטבח הישראלי ולכל משפחה אימצה את המתכון האהוב עליה ואת הטריק הסודי ליצירת הטחינה עם המרקם החלק והמושלם. לפני כמעט עשור גיליתי סגולות נוספות של חומר הגלם הנפלא הזה. שמתי טחינה בקערה והוספתי מחומרי הגלם שיש לי במזווה ובכמה דקות של עבודה, כמו שאני אוהבת, יצרתי את הפיתה־טחינה, ומאוחר יותר את הפיצה־טחינה, שהפכו ללהיט ברשת.
בעמודים הבאים תמצאו מתכונים מלוחים ומתוקים עם חומר הגלם שכמה שנשתמש בו, אף פעם לא יימאס ממנו.
עוגת שוקולד טחינה
עוגת שיש מיוחדת במינה
בנית 20*20 או תבנית אינגליש קייק
רכיבים
3 ביצים
1 כוס טחינה גולמית
½ כוס סוכר (אפשר להמיר בחצי כוס סירופ מייפל)
קורט קטנטן של מלח
1/3 כוס אבקת קקאו
¼ כוס קמח מכל סוג שתבחרו (אני השתמשתי בקמח שיבולת שועל)
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס חלב צמחי או מים
לקישוט: טחינה גולמית
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
- שמים בקערה ביצים, סוכר, טחינה ומלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים קקאו, קמח, אבקת אפייה וחלב ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מזלפים מעל מעט טחינה גולמית, ובעזרת קיסם יוצרים מערבולות בין בלילת העוגה לטחינה הגולמית.
- מכניסים את העוגה לתנור למשך 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהתערובת.
* העוגה נשמרת בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה ימים.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
לחם טחינה
לחם בריא אוורירי ומשביע
תבנית אינגליש קייק קטנה 30*10 ס״מ
רכיבים
4 ביצים
½ כוס טחינה גולמית
½ כפית מלח
1 כף שמן זית
2 כפות פשתן טחון (אפשר להמיר בזרעי צ׳יה טחונים או בכל קמח שתבחרו, אפשר גם ללא התוספת הזו אבל היא מוסיפה ללחם גוף וטקסטורה שקשה לוותר עליה)
1 כף סירופ מייפל
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
תוספות לציפוי:
2 כפות זרעי צ׳יה
2 כפות שומשום לבן/שחור
* אפשר להוסיף כל תוספת שאוהבים אבל מומלץ להימנע מתוספות ״כבדות״ שישקעו בתחתית הלחם ויכבידו על המרקם הקליל.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
- שמים בקערה ביצים, טחינה, מלח, סירופ מייפל, שמן זית, אבקת אפייה ופשתן טחון ובוחשים היטב.
- מוסיפים את התוספות, בוחשים היטב עד להטמעה ומעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים מעל את התוספות לציפוי ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהתערובת.
- כשהלחם עדיין חם מחלצים מהתבנית ומסירים את נייר האפייה ומצננים על רשת.
* הלחם נשמר בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה־שישה ימים.

עוגיות טחינה שוקולד צ׳יפס
עוגיות ממכרות שתמיד כדאי שיהיו בבית
15-20 עוגיות בינוניות
רכיבים
½ כוס טחינה גולמית
½ כוס סירופ מייפל (אפשר להמיר בסילאן או בסירופ אגבה)
קורט מלח
¾1 כוס קמח שיבולת שועל (ניתן להמיר בשתי כוסות קמח שקדים)
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק או כל תוספת אחרת שאוהבים כמו צימוקים / פקאנים / חמוציות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- שמים בקערה טחינה, סירופ מייפל ומלח ובוחשים היטב.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק דביק.
- מוסיפים את השוקולד (או כל תוספת אחרת שאוהבים) ומערבבים היטב.
- מכסים את הקערה בניילון או מגבת יבשה ומכניסים למקרר למשך כ־10-15 דקות.
- בעזרת כף קפיצית של גלידה או שתי כפות יוצרים תלוליות בצק, ומגלגלים כל תלולית לכדור מעט מעוך. מומלץ לעבוד בידיים מעט רטובות ולחות.
- מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית האפייה זו לצד זו, ומכניסים לתנור ל־15-12 דקות, עד שהעוגיות תופחות.
* העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך חמישה ימים.
הצגת פוסט זה באינסטגרם