אחרי שאיחר לבוא, החורף הישראלי מכה בימים האחרונים בעוצמה, ואפילו הסופה קורל הואילה בטובה להגיע. גם אם השלג לא בדיוק נערם ברחובות, אי אפשר להתכחש לכך שאנחנו בשיאו של הקור וזה הזמן האולטימטיבי למסורת שאין ירושלמי שלא מכיר: פסטיבל המרקים של מלון ענבל.
המלון ממוקם סמוך לגן הפעמון ומתחם התחנה. הוא נחשב לאחד המלונות מושכי הקהל בירושלים, בין השאר בזכות מסעדות השף והאטרקציות שהוא מציע לקהל הרחב. אבל אין ספק שגולת הכותרת שלו היא פסטיבל המרקים, המתקיים מדי חורף בין החודשים נובמבר למרץ. כשהשמיים מתקדרים, צוות המלון מתכנס ומקים בופה ענק של מרקים משלל סוגים, צבעים וטעמים, עם תוספות מדויקות לקערה כמו פרמז'ן, קרוטונים ואטריות. הבופה חופשי במתכונת "אכול כפי יכולתך", במחיר כניסה של 87 שקלים לאדם.

הכל התחיל לפני עשור. שף המלון דאז ניר אלקיים רצה לשתף את תושבי ירושלים, הסביבה וכל ישראל בזיכרונות מטבח ילדותו, בו סירי המרק היו עומדים על הכיריים עוד מהגשם הראשון, וכמובן במטרה להעניק להם אפשרות להתחמם ולו עוד קצת בחורף הקר.
אז בלי לחשוב הרבה, נפרדנו מהרוח שבחוץ ונכנסנו לבדוק את הפסטיבל. האווירה החמימה ניכרת מהרגע הראשון, בכניסה למבואה רחבה ועמוסה בשולחנות, סירים וצלחות. הריחות מקדמים את האפים הקפואים מהרגע הראשון, ומתערבבים במוזיקה רגועה. רוב האורחים בוחרים לזרוק את המעיל על הכיסא ומיד לגשת לבופה, וכך עשינו גם אנחנו. הפסטיבל מציע מרקים קלאסיים לצד טעמים מפתיעים ומקוריים. לצד מרק בצל צרפתי, מרק ירקות כתומים וג'ינג'ר ומרק מינסטרונה, ניצבים מרק קרם פטריות סמיך, מרק בוטנים אפריקאי ואפילו מרק חציל. אמנם מדובר במרקים לא שגרתיים, אבל זו תהיה טעות לדלג עליהם. כולם סמיכים במידה הנכונה, עם טעמים. לצד המרקים אפשר למצוא שולחן עמוס בלחמים מסוגים שונים, ומטבלים כמו מטבל אריסה, פסטו וטפנד.

החוויה נמשכת עם תפריט קינוחים ושתייה, שאמנם אינם כלולים במחיר הכניסה, אבל להשלמת הפינוק בערב קודר, הם מומלצים בהחלט. מילקשייק וניל-תות, שוקו חם, קערת טירימיסו ענקית ועוגת פאדג' נמסה לצד גלידה, נתנו סיומת מתוקה במיוחד לפסטיבל והוכיחו שתמיד יש מקום לעוד.
האמת היא ששמו של הפסטיבל הולך לפניו כבר שנים ארוכות, ומי שחווה פעם אחת מן הסתם, ירצה לחזור גם בחורף הבא. אז אם מצאתם את עצמכם תקועים בבירה בעקבות הסופה, או שאתם משום מה חובבי חורף והגעתם לכאן מרצונכם החופשי, מדובר בערב שכדאי לשריין. אגב שריון, רצוי להזמין מקום לפסטיבל זמן רב מראש, כי כנראה בעוד הגעתם לשורות האחרונות בכתבה זו, הערב הקרוב כבר תפוס.