ד"ר חיה קלר מוציאה לכולנו את העיניים כשהיא מצליחה לשלב בין מחקר ועיסוק בתחום הגאומטריה הקומבינטורית לבין גידול 11 ילדים. אבל אל תטעו, היא לא מחזיקה מעצמה משהו מיוחד, ואפילו מרגישה חוסר נוחות על בחירתה בגלל הישגים מקצועיים שהיא מגדירה "נקודתיים".
קלר למדה מתמטיקה ומדעי המחשב במכללה ירושלים. לאחר מכן המשיכה לתואר שני ושלישי במתמטיקה באוניברסיטה העברית. היא מעידה כי המכללה, שבה הייתה בחברת בנות בלבד, השפיעה על אהבתה למקצוע. בתואר השני והשלישי באוניברסיטה העברית גילתה עד כמה המתמטיקה היא תחום גברי, ועד כמה נדרשים מרפקים ואמביציה רבה כדי להיות אישה בסביבה כזו. היא עוסקת בתחום המתמטיקה הגאומטרית, בשאלות של מינימום משאבים לפתרון בעיות מתמטיות. הפתרונות לשאלות האלו רלוונטיים גם לחיינו – להקצאת תדרים לאנטנות סלולריות, לחלוקת משימות בין מעבדים שעובדים בו בזמן ועוד. המחקר שלה והתובנות ממנו הביאו לפריצות דרך בשמירה על הפרטיות ובמניעת זליגות מידע.
קלר זכתה לאורך השנים במלגות הצטיינות ובפרסים רבים: לאחרונה קיבלה את פרס וולף היוקרתי. ולפניו מלגת הברונית אריאן דה רוטשילד לדוקטורנטיות מצטיינות, מלגת הופמן לדוקטורנטים מצטיינים, פרס נוריקו סקוראי לפוסט דוקטורנט מצטיין ובפרס קריל לחוקרים ישראלים צעירים ומבטיחים בישראל. למרות התארים, הפרסים והמשרה באוניברסיטה, קלר תגיד שכל אלו טפלים למשפחה שהקימה עם נתן, גם הוא פרופסור, וחוץ מאהבתם לילדיהם שניהם חולקים גם אהבה משותפת למתמטיקה.
היא פרצה את תקרת הזכוכית באקדמיה, ומשקיעה את כל כוחה גם בבית, אך אם תשאלו אותה, התואר "האישה המשפיעה במגזר" מגיע לנשים ששולחות את הגברים שלהן לחזית ונשארות לבדן בבית. "החיים דינמיים וכמותם גם החלומות", היא אומרת, "הרבה פעמים אפשר לראות איך כאשר נראה שנסגרת דלת בדרך לחלום, משמיים נפתחת דלת חדשה לחלום משודרג".