שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום שלישי, אפריל 22, 2025 | כ״ד בניסן ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

במתוק או במלוח: מתכוני אגוזים בריאים וטעימים

מתכון לפאי פקאן שהכינה אימי הזכיר לי כמה אני אוהב אגוזים והחלטתי להתמסר אליהם בעוד מתכונים. עושים כבוד לחטיפים של הטבע

מאת  נדב טל
ה׳ באדר ה׳תשפ״ה (05/03/2025 09:31)
צילום: נדב טל

צילום: נדב טל

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

השבוע מצאתי במגֵרת המתכונים שלי דף לבן, ובו שרבוט מהיר כתוב בדיו כחול "פאי פקאן (של אמא)", ופתאום נזכרתי איך פעם אמא שלי הייתה מכינה את הפאי הזה המון, ושכבר הרבה שנים הוא קצת נשכח. נכנסתי למטבח ואפיתי אותו כדי לבדוק שהטעם האגוזי, הנהדר במילוי הנימוח עדיין נשמר כמו שאני זוכר אותו. ובכן, הוא נשמר, וזו עוגה מנצחת. זה הזכיר לי כמה אני אוהב אגוזים והחלטתי להתמסר אליהם בעוד מתכונים. הכנתי גרנולה מלוחה, עם הרבה מאוד אגוזים וגם שיבולת שועל ותבלינים זו תוספת נהדרת לכל סלט. משם המשכתי לפלפלונים ממולאים במלית אגוזים מהמטבח הגאורגי. יש משהו בניגוד שבין הפיקנטיות והרעננות של המלית למתיקות של הפלפל שעובד פשוט מצוין. וקינחתי באגוזי סבלה, מתכון שמכינים יחסית בקלות ובמהירות (בלי מדי חום, בלי לקרמל ובלי להסתבך), ובאותה מהירות הם גם מתחסלים. הוספתי אותם לסלט פריך ירוק ורענן שכיף לפתוח או לסיים בו כל ארוחה. כל המתכונים כאן לפניכם. בתאבון

פאי פקאן

פאי מרשים, עשיר, פריך, אגוזי ומתוק. מושלם ליום קריר | תבנית פאי בקוטר 24.

פאי פקאן. צילום: נדב טל
פאי פקאן. צילום: נדב טל

רכיבים

לבצק פריך:

200 גרם חמאה או חמאה צמחית קרה

¼2 כוסות קמח תופח

¾ כוס סוכר

1 ביצה

גרידת לימון מלימון אחד

½ כפית תמצית וניל

למלית:

½ 1 כוס פקאן טחון גס

2 ביצים

¾ כוס מייפל

¼ כוס סוכר חום

1 כפית קורנפלור מומס ב־2 כפות מים

1 כפית ליקר שקדים (אפשרי)

¼ כפית קינמון

½ כפית תמצית וניל

¼ כפית מלח גס (אפשרי)

לעיטור:

חצאי פקאנים

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון וטוחנים בכמה פולסים עד לקבלת תערובת פירורית.

2. ממשיכים בעיבוד ידני של הבצק: לשים לישה קצרה ביותר בעזרת הידיים עד לאיחוד לכדור בצק אחיד – חשוב שלא ללוש יותר מדי.

3. מניחים את כדור הבצק בין שני ניירות אפייה, משטחים מעט בידיים ומרדדים את הבצק עד לקבלת דף בצק דק גדול יותר מתבנית הפאי.

4. מכניסים את הבצק המרודד בין 2 ניירות האפייה למקפיא ל־10–15 דקות.

5. מחממים תנור ל־180 מעלות.

6. משמנים את תבנית הפאי, מסירים את ניירות האפייה ומסדרים את הבצק בתבנית כך שיכסה את התחתית והדפנות (חשוב להדק את הבצק לתחתית ולדפנות).

7. בעזרת מזלג מחוררים מעט את הבצק ואופים "אפייה עיוורת" כ־15 דקות.

הכנת המלית:

8. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית למעט הפקאנים הגרוסים.

9. כאשר מתקבלת בלילה חלקה מוסיפים את הפקאנים הגרוסים.

הרכבה:

10. יוצקים את המלית על בצק הפאי האפוי.

11. מסדרים את חצאי הפקאנים על פני המלית, מניחים בזהירות ולא לוחצים אותם פנימה.

12. אופים כ־20–25 דקות, הפאי מוכן כאשר מרכזו מעט רך ודליל למגע ושוליו מוצקים יותר. מצננים ומתפנקים.

ב"אפייה עיוורת" אופים את הבצק בלי לראות אותו: על הבצק המהודק לתבנית מניחים נייר אפייה ועליו משקולת שתמנע מהבצק לתפוח או לזלוג מהדפנות. אפשר לקנות משקולות ייעודיות לאפייה ואפשר ויעיל יותר להשתמש בקטניות יבשות. אפשר לשמור את הקטניות לשימוש חוזר.

פלפלונים באגוזים ועשבים

ביס פריך, עוקצני וקל להכנה שיתאים לכל מפגש חברתי.

פלפלונים באגוזים ועשבים. צילום: נדב טל
פלפלונים באגוזים ועשבים. צילום: נדב טל

רכיבים

15-20 פלפלונים קטנים (אפשר גם חריפים)

למלית האגוזים:

1 כוס אגוזי מלך

5 גבעולי כוסברה או עלים מגבעול סלרי אחד

5 גבעולי פטרוזיליה

2 גבעולי נענע

2 שיני שום

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ

¼ כפית מלח

אופן ההכנה

1. מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי המלית וקוצצים בכמה פולסים קצרים עד לקבלת תערובת קצוצה, יש לעצור לפני שמגיעים למצב של תערובת משחתית או חולית.

2. חוצים את הפלפלונים לאורכם ובעזרת סכין מרוקנים את הליבה הלבנה והגרעינים.

3. ממלאים כל פלפלון במלית האגוזים.

4. מסדרים על צלחת הגשה ומזלפים מעל מעט שמן זית.

אגוזי סבלה על סלט ירוק

האגוזים המסוכרים הקלסיים בקריצה של חריף ונגיעה של מלוח. פשוט להכנה וממכר מאוד.

אגוזי סבלה על סלט ירוק. צילום: נדב טל
אגוזי סבלה על סלט ירוק. צילום: נדב טל

רכיבים

לאגוזי סבלה:

200 גרם מיקס אגוזים שאוהבים

90 גרם סוכר

30 מ"ל מים

1 כפית מלח גס (אפשרי)

½ כפית צ'ילי גרוס יבש (אפשרי)

לסלט ירוק:

1 חסה סלנובה

1 אנדיב

2 גבעולי סלרי

2 גבעולי נענע

1 גבעול קטן טרגון או בזיליקום

לרוטב:

מיץ מ־½ לימון

1 כף חומץ

¼ כוס שמן זית

1 שן שום כתושה

½ כפית פלפל שחור גרוס

¼ כפית מלח גס

אופן ההכנה

הכנת האגוזים:

1. מחממים תנור ל־180 מעלות.

2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מפזרים את האגוזים בשכבה אחידה וקולים בתנור כ־10–15 דקות, עד שהאגוזים מקבלים גוון זהוב־שחום, מוצאים מהתנור ומצננים.

3. בסיר קטן ועל להבה נמוכה ממיסים את הסוכר והמים עד לקבלת נוזל שקוף וסמיך (סירופי).

4. מוסיפים את האגוזים הקלוים, המלח והצ'ילי ומערבבים בהתמדה בכף עץ.

5. כשהאגוזים מצופים במעיין חול לבן מכבים את האש ומעבירים אותם לצינון על גבי צלחת או על גבי התבנית ששימשה לאפייה.

6. האגוזים יישמרו בכלי אטום עד כמה ימים, אם לא יחוסלו לפני.

הרכבת הסלט:

7. שוטפים ומייבשים היטב את כל העלים של הסלט.

8. קוטמים את תחתית האנדיב ומפרידים את העלים זה מזה.

9. מפרידים מהגבעול את עלי הנענע, הסלרי והטרגון (או הבזיליקום), משאירים אותם בשלמותם ומעבירים לקערה.

10. משאירים את עלי החסה שלמים ומוסיפים לקערה.

11. בסמוך להגשה לוקחים חופן נדיב מאוד מהאגוזים המסוכרים, שוברים גס ומוסיפים לקערה.

12. מפזרים את המלח והפלפל על הסלט, ולאחר מכן מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב.

13. מערבבים את הסלט בתנועות ידיים קלות ומעבירים לצלחת הגשה.

גרנולה מלוחה ומוזלי מלוח

מיקס קראנצ'י ונהדר, מתאים לבסיס למוזלי מלוח וכתוספת לכל סלט.

גרנולה מלוחה ומוזלי מלוח. צילום: נדב טל
גרנולה מלוחה ומוזלי מלוח. צילום: נדב טל

רכיבים

לגרנולה:

1 כוס שיבולת שועל עבה

½ כוס שבבי שקדים

¼ כוס גרעיני דלעת

¼ כוס גרעיני חמנייה

¼ כוס קשיו שבור גס

¼ כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כפית זרעי כמון

1 כפית זרעי אניס (אפשרי)

1 כפית גדושה מלח דק

1/3 כוס מים

למוזלי המלוח:

2 מלפפונים

1 קולורבי קטן

1 תפוח

2 גבעולי סלרי

2 גבעולי שמיר

2 גבעולי נענע

מלח לפי הטעם

2 כפות מיץ לימון

1 גביע יוגורט 3%

½ כוס גרנולה מלוחה (אפשר יותר)

אופן ההכנה

הכנת הגרנולה:

1. על מחבת גדולה ולהבה קטנה קולים את כל מרכיבי הגרנולה למעט המלח והמים.

2. בקערה קטנה מערבבים את המים והמלח ושומרים בצד.

3. ממשיכים בקליית האגוזים על להבה קטנה, חשוב לנענע את המחבת כל כמה דקות כדי שלא יישרפו.

4. כשתערובת האגוזים מקבלת גוון שזוף מוסיפים את מי המלח ומערבבים בכף עץ.

5. התערובת נדבקת מעט בהתחלה וזה בסדר, צריך להמשיך לערבב עד לאידוי הנוזלים.

6. כאשר הנוזלים התייבשו לחלוטין, קולים עוד כמה רגעים עד להשחמה, מעבירים להצטננות בכלי נפרד (חשוב להוציא מהמחבת כדי לעצור את הקלייה), ושומרים בצנצנת סגורה.

הכנת המוזלי:

7. חותכים לקוביות קטנות את המלפפונים, הקולורבי והתפוח ומניחים בקערה.

8. פורסים דק את גבעולי הסלרי ומוסיפים לקערה.

9. מפרידים את עלי השמיר והנענע מהגבעול הגס וקוצצים דק ומוסיפים לקערה.

10. מפזרים את המלח והלימון ומערבבים קלות.

11. יוצקים מעל את היוגורט והגרנולה.

12. מזלפים שמן זית בנדיבות ומגישים מיד.

כמות המצרכים לגרנולה גדולה הרבה יותר מהכמות הנדרשת לסלט. שומרים את הגרנולה בצנצנת סגורה, והיא מחזיקה פריכה וטובה כשבועיים.

תגיות: אגוזיםאוכלכשרמתכוניםסלט

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    שעה ו-40 דקות של דרמה: נאום טראמפ בקונגרס

    הידיעה הבאה

    הכל או כלום: האסטרטגיה הגיאופוליטית מאחורי המכסים של טראמפ

    כתבות קשורות

    סינואר? מתברר שזה בכלל סמוטריץ' שמחזיק את החטופים

    יותר משאני איש שמאל, אני לא רוצה שירצחו אותי

    יאיר אגמון
    22-04-2025

    אני מאמין בסולידריות ובשוויון, אני תומך בזכויות אדם. אני מאמין בסולידריות ובשלום בין שני העמים, אבל לא עכשיו

    מהקיבוץ לגרמניה בשליחות המוסד: דרמת ריגול חדשה

    מהקיבוץ לגרמניה בשליחות המוסד: דרמת ריגול חדשה

    חיים אלבום
    22-04-2025

    בסדרה התיעודית של הבמאי היהודי־אמריקני ג'ו ברלינגר, מטרתו הייתה ללמד לא רק על השואה, אלא גם על מה שהוביל אליה

    "אנחנו מאמינים בברית חיים לא פחות מברית דמים". כאוכב מזיד סיף. צילום: אייל מרגולין - ג'יני

    "קיבלתי 99 אבל הגיע לי 100": דודה של סא"ל סלמאן חבקה מנציחה אותו בספר ילדים

    פנינה גפן
    22-04-2025

    מגיל צעיר בלט סא"ל סלמאן חבקה באכפתיות ובמנהיגות, וגם במתנות שאהב לתת. שנה וחצי לאחר נפילתו בעזה מפרסמת דודתו כאוכב,...

    הידיעה הבאה
    הכל או כלום: האסטרטגיה הגיאופוליטית מאחורי המכסים של טראמפ

    הכל או כלום: האסטרטגיה הגיאופוליטית מאחורי המכסים של טראמפ

    כתבות אחרונות באתר

    סינואר? מתברר שזה בכלל סמוטריץ' שמחזיק את החטופים

    יותר משאני איש שמאל, אני לא רוצה שירצחו אותי

    22/04/2025
    מהקיבוץ לגרמניה בשליחות המוסד: דרמת ריגול חדשה

    מהקיבוץ לגרמניה בשליחות המוסד: דרמת ריגול חדשה

    22/04/2025
    "שב"כ-גייט": סערה במערכת הפוליטית בעקבות פרשת ההדלפה

    עורכי דינו של נתניהו לבג"ץ: הורו לראש השב"כ להודיע מתי בכוונתו לפרוש

    22/04/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD