נעים להכיר:
אני אפרת מוסקוביץ, בעלת הבלוג "איך להרשים את חמותך". יוצרת מתכונים בריאים ולפעמים גם מושחתים, חובבת גימיקים וקיצורי דרך במטבח וגם עושה כבוד למתכונים קלאסיים.
אני גרה בגולן, בין עצי דובדבנים, כרמים ומעיינות, ביחד עם משפחתי וחיות אחרות. יוצרת תוכן, כותבת ומביימת סרטים שמתרחשים בגולן ומוציאה סיורים קולינריים לכפרים הדרוזיים בצפון הגולן. טעימות מהמתכונים הדרוזיים אביא במדור בשבוע הבא.
ידוע שזריזין מקדימין למצוות, ועוד לפני שסופגניות מפציעות על המדף בסוכות ואוזני המן צצים בחנוכה, נהגו בנות ישראל לתכנן כבר בראש השנה איך להרשים גם השנה במשלוח מנות מיוחד.
לכבוד החג הכי טוב בשנה – פורים, כמובן – שנופל השנה על יום שישי, הכנתי רעיונות למשלוח מנות שמשדרג את ארוחת השבת וישמח מאוד את כל השכנים והחברים.
ומה צריך בשבת? חלות (רומנטיות וחגיגיות), מנת דג (בניחוח אסייתי), עוגיות (שהן גם משחק), ומשקה חריף בשביל ה"לחיים" שבסיום הארוחה.
דפדפו בעמודים הבאים כדי לגלות איך הופכים את השגרה של שבת למשהו מיוחד. ושיהיה פורים שמח.
סושי דונאטס
סושי צבעוני ויפהפה, לא רק למומחים בגלגול רולים | 26 יחידות – בתבנית שקעים בקוטר 7 ס"מ.

מרכיבים
לאורז:
2 כוסות אורז ייעודי לסושי
½3 כוסות מים
½ כוס חומץ אורז
3 כפות סוכר
2 כפיות מלח
לסושי:
ממרח איולי שום או צ׳יפוטלה
אצות נורי לסושי
1 מלפפון גדול או אבוקדו בשל
100 גרם (חבילה) סלמון מעושן
לעיטור:
קצח או עירית טרייה קצוצה
אופן ההכנה
1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז במי ברז בתוך מסננת דקה ומניחים בקערה עם מים להשריה למשך שלוש שעות. ההשריה מקילה על הבישול ומיטיבה את רכות הגרגירים לאחר הבישול.
2. בסיר איכותי עם תחתית עבה והולכת חום אחידה מניחים את האורז והמים ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 10-12 דקות עם מכסה. בודקים אם הגרגירים רכים והמים נספגו ומכבים את האש.
4. מוזגים לכוס שמתאימה למיקרוגל חצי כוס חומץ אורז ומכניסים למיקרוגל למשך דקה.
5. מוציאים מהמיקרוגל ומוסיפים סוכר ומלח ומערבבים עד להמסה.
6. מוזגים את החומץ המתובל לסיר האורז ובוחשים בעזרת מרית עץ כדי לא לשבור את מרקם האורז. מניחים לאורז להתקרר בסיר פתוח.
7. הרכבה: משמנים במברשת את תבנית השקעים ומניחים בכל שקע פרוסת סלמון ושתיים־שלוש פרוסות דקות של אבוקדו או מלפפון שפרסנו בעזרת קולפן.
8. מניחים מעל רצועות קטנות של אצה שגזרנו במספריים.
9. יוצקים מעל מעט רוטב איולי (לא חובה), מכסים באורז ומהדקים.
10. מצמידים מגש לתבנית השקעים והופכים כדי לחלץ את ה"מאפינס" שנוצרו.
11. בעזרת מרית מעבירים לכלי הגשה ומעטרים בקצח או בעירית.
חלות רומנטיות
מפית התחרה של סבתא תהפוך כל חלה לעוצרת נשימה | 4 חלות בינוניות.

מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן ועוד קצת לקימוח
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
½ כוס שמן
-3½2 כוסות מים
1 כף מלח
לעיטור:
מפית תחרה קרושה או פרוסות עגולות דקות של מלפפונים
מסננת דקה
אופן ההכנה
1. מניחים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים מעט, מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר ולשים במשך כ־7 דקות. אם הבצק יבש וקשה מוסיפים עוד מעט מים לפי הצורך, כל קמח דורש כמות אחרת של מים.
3. מאחדים את הבצק לכדור גמיש וחלק, מורחים אותו במעט שמן מכל הצדדים ומתפיחים בקערה מכוסה במשך כשעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
4. בזמן ההתפחה מומלץ ללוש מעט את הבצק פעם או פעמיים כדי לפתח את הגלוטן, שבונה בחלה רשת אוורירית.
5. מחלקים את הבצק ל־4 ויוצרים את החלות: מכל חלק יוצרים כדור אליפטי ומניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, לא טורבו.
7. זה הזמן לקחת מאמא או מסבתא את מפית הקרושה שמעטרת את הספה: במברשת אפייה מושחים את החלה במים כדי להדביק ולייצב את הדוגמה. מצמידים את מפית התחרה אל החלה ובעזרת המסננת מנפים מעליה מעט קמח. מסירים בעדינות ובזהירות את המפית, ממש כאילו אתם מורידים פלסטר, כך שתיווצר דוגמת תחרה על החלה.
8. אם אין מפית תחרה מניחים על החלה פרוסות עגולות של מלפפונים, מנפים קמח מלמעלה דרך מסננת דקה, מסירים את הפרוסות ומקבלים דוגמת עיגולים מודרנית שובת לב.
9. מכניסים לתנור לאפייה של כ־20 דקות, עד שמתקבלות חלות זהובות.
ליקר שוקולד פרווה
עשיר וסמיך בטעם שוקו מחוזק, פשוט להכנה | כ־600 מ"ל ליקר
מרכיבים
לסירופ:
100 גרם שוקולד מריר
½ כוס סוכר
150 מ"ל מים (קצת יותר מחצי כוס)
לתערובת:
1 כוס (250 מ"ל) רום
1 כוסית (15 מ"ל) ליקר שרי או ליקר תפוזים או קוניאק
אופן ההכנה
1. בסיר קטן מבשלים את כל מרכיבי הסירופ תוך בחישה עד להמסה מלאה ומניחים לצינון.
2. מעבירים את תערובת הסירופ לבקבוק עם מכסה אטום, מוסיפים את הרום והליקר, סוגרים היטב ומערבבים עד לאיחוד ולקבלת ליקר סמיך.
3. מחלקים את הליקר לבקבוקים ושומרים במקרר. הליקר מסמיך מעט עם הקירור.
מומלץ להכפיל כמויות לפי כמות המשלוחים.
עוגיות דומינו
גם טעימות וגם תוספת זמן לשנ"צ של ההורים | 44 עוגיות.

מרכיבים
2 כוסות קמח לבן
200 גרם חמאה פרוסה לקוביות
4 חלמונים
¼ כפית מלח
1 כף תמצית וניל
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
לעיטור: סוכריות עדשים מיני
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. מניחים בקערת מעבד המזון קמח וחמאה ומפעילים אותו עד לקבלת מרקם דומה לפירורי לחם.
3. מוסיפים את החלמונים, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים בפולסים עד לקבלת כדור בצק אחיד.
4. בין שני ניירות אפייה משטחים את הבצק למעין פיתה דקה, מרדדים לעלה מלבני בעובי של כחצי ס״מ, ומניחים על התבנית שתוכנס לתנור.
5. בעזרת סרגל באורך 30 ס"מ וסכין חדה יוצרים בחלק העליון ובחלק התחתון סימני חיתוך ברוחב 6 ס״מ ואז לפי הסימנים חותכים רצועות ברוחב 6 ס״מ.
6. את הרצועות מחלקים למלבנים באורך 3 ס"מ כך שיתקבלו מלבנים בגודל של כ־6 ס"מ על 3 ס״מ, אלו הן אבני הדומינו. אין צורך להפריד ולרווח בין העוגיות.
7. מעטרים: מסמנים במרכז העוגיות קו חיתוך עדין בעזרת הסרגל. משני צידי הקו משבצים סוכריות עדשים קטנות ליצירת דוגמת הדומינו, מסוכרייה אחת ועד שש סוכריות. דואגים ליצור מגוון מכל מספר וצבע.
8. מכניסים לתנור ואופים במשך כרבע שעה, עד להזהבה קלה.
9. מוציאים מהתנור ועוברים שוב בעזרת סכין בין העוגיות כדי להעמיק את הרווחים. אחרי הצינון מפרידים בעדינות בין העוגיות ושומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.