שתי פיצריות ישראליות נכנסו לרשימת 50 הפיצות המובילות באזור אסיה-פסיפיק לשנת 2025, כך חשף לאחרונה דירוג מוביל – "מדריך תעשיית הפיצה". המדריך, שמחלק את הדירוג שלו למספר קטגוריות, כמו אירופה, אמריקה ואסיה, ערך ביום שני טקס הענקת פרסים ב-Istituto Italiano di Cultura בטוקיו.
ב"כניסה החדשה של שנת 2025 — פרס סולניה" זכתה פיצריית "נאופוליטן" בחיפה, שדורגה במקום ה-25. "לה פיאדרה" בירושלים הגיעה למקום ה-37 ברשימה, וגם זכתה בתואר "הפיצה הכשרה הטובה בעולם".
"אני נרגש מהכבוד ומהאירוע המרשים", אמר אבי סינקלייר, הבעלים של לה פיאדרה. "אני גאה שזכינו בתואר הפיצה הכשרה הטובה בעולם ומבטיח לכולם שבשנים הקרובות נמשיך להביא חדשנות עם טעמים נהדרים ונמשיך לעשות כבוד למאכל שאנחנו חיים, נושמים ואוהבים כל כך – פיצה".
לא שוכחים את החטופים
סינקלייר עלה לבמה כדי לקבל את הפרס שלו כאשר הוא חובש כובע כתום, כמחווה לשירי ביבס ושני בניה, כפיר ואריאל, שנרצחו באכזריות על ידי מחבלים בשבי חמאס בעזה. "התקופה המורכבת שאנו חווים מאז 7 באוקטובר מלווה אותנו בכל יום ובכל דקה", הוא אמר לקהל.
"אפילו ברגע משמח כזה, חובתנו לזכור את החטופים שהיה לנו המזל לחגוג את חזרתם הבטוחה, ולמרבה הצער – גם את אלה שלא חזרו הביתה כפי שקיווינו, והותירו אותנו עם הלם וכאב עמוק", הוא הוסיף. "נמשיך לקרוא מכל במה להחזרת אחינו ואחיותינו שכבר 522 ימים בשבי חמאס. חזרתם הביתה תהיה ניצחון גדול ושמחה עצומה לכולנו".

פיצריית לה פיאדרה הוקמה בשנת 2016 בירושלים ומפעילה כיום שלושה סניפים, ביניהם אחד בפתח תקווה. על פי אתר האינטרנט שלה, היא מציעה פיצה בסגנון נפוליטני שנאפית בתנור עצים, עם בצק עשוי מקמח "דופיו זרו" איטלקי, שתוסס באיטיות במשך 24 עד 36 שעות, ומשלבת תוספות מחומרי הגלם האיכותיים ביותר, כאשר הכל מוכן בעבודת יד במקום.
נאופוליטן, שאינה כשרה, מציעה גם היא פיצה בסגנון נפוליטני עם "פרשנות מודרנית", לפי חשבון האינסטגרם שלה. נאופוליטן, שהוקמה לפני כחמש שנים בחיפה, נמצאת בבעלותו של אורן אבני, שלמד להכין פיצה במהלך טיול באיטליה.
רשימת 50 הפיצות המובילות היוותה ניגוד מוחלט לרשימת 50 המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון וצפון אפריקה, שלא כללה אף לא בית עסק ישראלי אחד במהדורת 2025. זו הייתה הפעם הראשונה שאף מסעדה ישראלית לא נכנסה לרשימה מאז החל הדירוג ב-2022.